ΑΛΓΕΡΙΑ: Γάτα σκαρφαλώνει σε ιμάμη που ψέλνει προσευχές (+ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΔΕΟ)

Να μαι κάπως ανέμελη είδηση που διάβασα στην Kathimerini.gr! Κάποιος θα πει οτι η γάτα δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο! Κάποιος αλλος θα πει οτι εκεί ακριβώς κρύβεται η ιερότητα της γάτας! Όσοι βέβαια έχετε γνωρίσει από κοντά τις γάτες έχετε συνειδητοποιήσει ότι η σοφία της γάτας δεν της επιτρέπει να θεωρεί τίποτα ως εκ των προτέρων απαράδεκτο! Αυτό κάνει τη γάτα απρόβλεπτη και τη συμπεριφορά της συχνά ανυπόφορη για το γραμμικό νου των χούμαν! 

Αλλά όσοι καταφέρουν να διακρίνουν την σοφία πίσω από αυτή την απουσιά όριών ίσως και να .. αλλάξουν ολόκληρη τη ζωή τους! Διαβάστε μάλιστα πως η γάτα μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας σε διάφορα επίπεδα κάνοντας κλικ στο αναλυτικό μου άρθρο!

Θα αφήσω όμως ευθύς αμέσως τις γενικολογίες και θα είμαι απελπιστικά συγκεκριμένος.  Βρισκόμαστε στην Αλγερία και είναι η περίοδος του Ραμαζανιού! Σε ένα ιερό των μουσουλμάνων ένας ανυποψίαστος ιμάμης (ιερέας των Μουσουλμάνων) ψέλνει με πάθος τις βραδινές προσευχές του Ραμαζανιού! Μια πανέμορφη και εξερευνητικη κάλικο πηδάει πάνω του και ο κύριος ιμάμης του πρώτο που κάνει είναι να αρχίσει να την χαϊδεύει ενώ συνεχίζει φανατικά τις προσευχές του!

Οι πιστοί από πίσω μοιάζουν να μην ξαφνιάζονται καθόλου! Είδε φως και μπήκε η καλικούνα οπότε σκαρφαλώνει στον ώμο του σαν σωστός… παπα-γάτος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δοκιμάζει όλες τις γνωστές τεχνικές των γατών! Τρίβεται πάνω του, του κάνει διακριτικές κεφαλιές, του εμφανίζει τον πωπό της ως δείγμα εκτίμησης, του ρίχνει και μερικές γλειψιές έτσι για την αλητεία!

Η γάτα σαν να ήξερε πότε έρχεται η στιγμή που οι πιστοί θα γονατίσουν, αμέσως πριν συμβεί αυτό κάνει ένα άλμα και κατεβαίνει από το ιμάμη και τρέχει γρήγορα πίσω για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι πιστοί σκύβουν ικανοποιητικά. Η επιθεώρηση ολοκληρώνεται και πλέον η καλικούνα μπορεί ήσυχη να αποχωρήσει! Δείτε το τέλειο βίδεο εδώ (δεν είναι δικό μου – ειναι του Reuters και το βρήκα στο twitter του)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΥΤΟ: Η γάτα στο Ισλαμ

Και δεν έχουν οι γάτες μόνο προτίμηση στους ιερείς του μουσουλμανισμού αλλά τα πάνε εξίσου καλά και με χριστιανούς ιερείς! Συγκεκριμένα το 2020, η περίφημη Τάιγκερ, μια τάμπι γάτα με λευκα μπαλώματα (μάθετε 10 πράματα που δεν ξέρατε για τις τάμπι γάτες εδώ) του εξίσου περίφημου καθεδρικού του Καντέρμπουρι όρμηξε στο πρωινό του ιερέα Ρόμπερτ Γουίλις κλέβοντάς του γαλατάκι από το φλιτζάνι του, κάτι που δεν φάνηκε να τον προβληματίζει μια και αυτός συνεχίζει με πάθος το κήρυγμά του! 

Όπως φαίνεται η σχέση αυτων των δύο πήγε περίφημα διότι ένα χρόνο αργότερα έχουμε καινούριο ντοκουμένδο στο οποίο συμμετέχουν αυτοί οι δύο. Ενώ ο ιερέας κάνει και πάλι το κύρηγμά του η γάτα τρώει και πάλι ανενόχλητη το πρωινό του και εκείνος φάινεται να επικροτεί τη συμπεριφορά της ρίχνοντάς της ένα χάδι

Έτσι ειναι αυτά! Γάτες είμαστε, γάτες δεν είμαστε; ΤΕΡΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *