10 εντολές της γάτας

Οι… 13 Εντολές της Αληθινής Γάτας

Διάολε! Είμαστε γάτες ή δεν είμαστε; Δατς δε κουέστιον! Γιατί αν όντως είμαστε πρέπει ανά πάσα στιγμή να δικαιώνουμε τη φήμη μας, μια φήμη που χτίζουμε εδώ και και χιλιετίες και κάθε γενιά πρέπει να την υπερασπίζεται και να την μεταφέρει στην επόμενη ανέπαφη.

Ως μια Γάτα Πριγκίπισσα (σε λίγο Βασίλισσα και οσονουπω Αυτοκράτειρα αλλά και συμπαντοκράτειρα) θεώρησα χρέος μου να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου ώστε αυτή η παρακαταθήκη να περάσει άθικτη στις επόμενες γενιές! Γι’ αυτό κάθισα λίγο να στοχαστώ τι εστί Γάτα, ή τι είναι αυτό που κάνει μια γάτα Γάτα, με Γ κεφαλαίο!

Σκέφτηκα ότι ίσως θεωρηθεί αιρετικό, ίσως θεωρηθεί ακόμη και αλαζονικό, αλλά μετά σταμάτησα να σκέφτομαι αυτές τις βλακείες και είπα ότι διάολε, αν δεν φτιάξω τις… 13 Εντολές της Αληθινής Γάτας Εγώ τότε ΠΟΙΟΣ;! Αν όχι Tώρα τότε ΠΟΤΕ; Δώστε βάση λοιπόν:

1. Διαλέγεις πάντα την κουβέρτα που δεν είναι δική σου

Οι χιουμανιστικοί γονείς σου έχουν μια κουβερτούλα για σένα. Μόλις την τοποθετήσουν δεν κάνεις κίνηση γιατί περιμένεις να εμφανιστούν και οι δικές τους κουβέρτες. Με το που συμβεί αυτό αράζεις πάνω τους. 

Αν τώρα πουν “οκ, ας είναι, ας πάρει ο Τσίτσος την δική μου και θα πάρω εγώ τη δική του” και αφού έχεις αφήσει ικανή ποσότητα τρίχας στη δική τους κουβέρτα σηκώνεσαι ταχύτατα και θρονιάζεσαι στη δική σου, ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ να την πάρουν για να την χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι! 

ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΟΥΒΕΡΤΑ, ΔΙΑΟΛΕ!

2. Αποστρέφεις το βλέμμα σου από ενοχλητικούς χιούμανς

Αυτοί οι χιούμανς κάνουν σαν χαζοχαρούμενοι όταν μας βλέπουν και ορμάνε προς εμάςκαι αρχίζουν και στριγγλάνε και αλλάζουν τη φωνή τους και μιλάνε σαν μωρά παιδάκια! Μα καλά χαζοί είναι; Καθώς ορμάνε προς εμάς εμείς δεν μετακινούμαστε ούτε ένα εκατοστό. Απλώς όταν πια πλησιάσουν τις μουτσούνες τους απελπιστικά κοντά μας με αργή, απαξιωτική κίνηση γυρνάμε το κεφάλι από την άλλη πλευρά. 

Ιδανικά, το κεφάλι σου βρίσκεται κοντά σε τοίχο, ώστε γυρνώντας το κοιτάζεις πλέον τον τοίχο από απόσταση πέντε εκατοστών. Μείνε εκεί. Αν συνεχίσουν να στριγγλάνε μη δίνεις σημασία ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ διάολε!. Επιτρέπεται ίσως να στρίψεις λίγο το αυτί να ακούσεις τι λένε, όμως επουδενί δεν ξαναγυρνάς να κοιτάξεις το υπόλοιπο δωμάτιο αν δεν ξεκουμπιστούν από κοντά σου. Είναι θέμα τιμής. 

Εντάξει, έφυγαν, τώρα μπορείς να γυρίσεις!

Σε τούτο το σημείο μπορείτε να διαβάσετε και το αναλυτικό μου άρθρο που εξερευνεί τους λόγους που μπορεί η γάτα σας να σας αγνοεί, ακριβώς ΕΔΩ!

3. Θα παίξεις όταν θες εσύ

Είσαι ξαπλωμένος στην κουβέρτα σου (που ο χιούμαν νόμιζε ότι ήταν δική του – βλέπε Εντολή νούμερο 1), αραχτός. Τρελαμένος έρχεται ο χιούμαν να παίξει μαζί σου! Δεν τον κοιτάς, απλώς κάνεις μια κίνηση για να βολευτείς καλύτερα στη φωλίτσα σου. Το βλέμμα σου εξακολουθεί να κοιτάζει στο άπειρο, ενώ χαμηλώνεις λίιιιγο τα βλέφαρα για να δείξεις με τρόπο την ενόχλησή σου.

Επιτέεελους ξεκουμπίστηκε από κοντά σου!; Να σου πώ, βολεύτηκε τέλεια στην καναπεδάρα του; Ωραιιιία, σήκω τώρα, πήγαινε δίπλα του και άρχισε να του πασπατεύεις το αυτί. Νιαούρισε απαιτητικά: “Εμπρός χιούμαν, σήκω, ώρα για παιχνίδι, εμπρος puppet μου κάνε πως με κυνηγάς να πάω να κρυφτώωω κάτω από το κρεβάτι και να βγω από την άλλη μεριά, ώστε να κάνω τον κύκλο του κρεβατιού και να σου ξεφύγω”.

Αν αντέξει στο πασπάτεμα των αυτιών του άρχιζε να του γλύφεις τα μαλλιά! Θα πετύχει, πίστεψέ με!

4. Στο κρεβάτι επιλέγεις πάντα θέση στρατηγική

Το κρεβάτι είναι ελεύθερο. Δεν χάνεις την ευκαιρία. Τρέχεις και παίρνεις θέση. Θέλω να παίξεις στρατηγικά: Διαλέγεις τη θέση εκείνη που θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή για όσο το δυνατόν περισσότερους χιούμανς. Άλλωστε δεν βλάπτει να κοιμηθούν και ένα βράδυ με το σώμα σε θέση “σίγμα τελικό”, το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουν, θα τεντωθούν μια, θα τεντωθούν δυό, θα περάσει το πιάσιμο βρε αδερφέ!

Παρόμοιες οδηγίες ισχύουν και για τον καναπέ!

5. Κάνεις ζημιά την σωστή στιγμή μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα

Βρίσκεσαι στην βιβλιοθήκη του καθιστικού. Ο χιούμαν έχει ξεχάσει εκεί ένα πορσελάνινο τασάκι υψηλής συναισθηματικής αξίας. Τέλεια! Κοιτάζεις το τασάκι. Κοιτάζεις τον χιούμαν. Βεβαιώνεσαι ότι είναι τελείως αραχτός. Του νιαουρίζεις. Ο χιούμαν κοιτάζει προς εσένα. Κοιτάζει προς το τασάκι!Γουρλώνει τα μάτια του. Δεν κάνεις ακόμη τίποτα, ΠΕΡΙΜΕΝΕ! Ο χιούμαν πετάγεται από τον αναπαυτικό καναπέ του και ξεχύνεται προς εσένα. ΤΩΡΑ χτυπάς με τον χαρακτηριστικο τρόπο της γάτας αλαφρά το τασάκι σπρώχνοντάς το προς το απύθμενο κενό αλλά όχι αρκετά, μόνο τόσο ώστε τα 2/3 του να παραμένουν ακόμη πάνω στη βιβλιοθήκη. 

Ο χιούμαν αναθαρρεί, σκέφτεταί ότι ίσως ακόμη υπάρχει ελπίδα, υψώνει απελπισμένα τα χέρια προς εσένα ενώ εσύ δίνεις το τελειωτικό χτύπημα στο τάσακι εν μέσω αλαλαγμών! “Όοοοοοοοχιιιιιιιιι!”

Σηκώνεις το βλέμμα σου και τον κοιτάζεις σαν αθώο βρέφος που δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η κίνησή του θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Δεν ξεχνάς να επιβλέψεις ότι ο χιούμαν καθάρισε και το τελευταίο θραύσμα της πορσελάνης!

Στη θέση του τασακιού μπορεί να ειναι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πάνω σε ένα λευκό τραπεζομάντηλο ή μια γυάλα με σοκολάτες!

Και πάλι θα ήθελα να κανουμε μια παρένθεση και να μελετησουμε γιατί στο καλό οι γάτες αρέσκονται τόσο να ρίχνουν πράγματα κάτω! Διαβάστε το αναλυτικό μου άρθρο!

6. Προκαλείς ατυχήματα με γνώμονα τη μεγιστοποίηση των ενοχών του χιούμαν

Περπατάει αμέριμνος! ΤΩΡΑ πρέπει να κάνεις την κινησή σου! Μπλέκεσαι μεσα στα πόδια του ατσούμπαλου χιούμαν και φροντίζεις να κινείσαι κατά τέτοιο τρόπο ώστε αν είναι να κινήσει το πόδι του στο σημείο Α, να βρίσκεσαι σε αυτό ακριβώς το σημείο μια στιγμή πριν (όχι δύο, ούτε μια στιγμή μετά). 

Ο χιούμαν αναποφευκτα σε πατάει και πετάγεται από τον πανικό και την αγωνία μήπως σε σακάτεψε, ενώ εσύ (ενώ μέσα σου ξεκαρδίζεσαι) μπήγεις ένα απεγνωσμένο ουρλιαχτό τύπου “από στιγμή σε στιγμή αποχωρώ από τον μάταιο τούτο κόσμο”, ουρλιαχτό που λειτουργεί ως καταλύτης για την άμεση μηχανική κίνηση του χιούμαν προς το ψυγείο και το μους συκωτάκι για να σε εξευμενίσει για το κακό που σου έκανε.

Για να πιάσει με ένα ζμπάρο δύο τριγώνια (βλέπε εντολή 5 και εντολή 6) μπλέξου στα πόδια του χιούμαν όταν κράταει ξεχυλισμένο ποτήρι με ζεματιστό καφέ!

7. Απαιτείς ανοιχτές πόρτες

Κλείσανε οι θρασύτατοι την πόρτα του δωματίου γιατί θέλουν να κοιμηθούν; ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σπίτι σου τούτο εδώ το κτίριο, διάολε; Απαιτείς να ανοίξει η πόρτα. Έχεις δοκιμάσει όλες τις τεχνικές, ξέρεις πλέον ποια είναι πιο αποδοτική. Αν τους ενοχλεί η κλάψα, αρχίζεις να κλαψουρίζεις, αν τους ανατριχιάζει φρικτά ο ήχος των νυχιών που ξύνουν το ξύλο φυσικά αρχίζεις να νυχώνεις.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ και πίστεψέ με θα ανταμοιφθείς. Μετά από 4 λεπτά ο χιούμαν παραδίνεται. Ανοίγει την πόρτα. Κάνεις μεταβολή και φεύγεις! 

Αμέσως επόμενη βέλτιστη επιλογη: ξύνεις και την ανοιχτή πόρτα!

8. Εμποδίζεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την εργασία σε υπολογιστές

Ο χιούμαν σου κάθεται στον υπολογιστή του και εργάζεται, ενώ οφείλει να παίξει μαζί σου! 

Πλησιάζεις με αργά βήματα γεμάτα αυτοπεποίθηση. Κάνεις άλμα και αρπάζεσαι από τα ρούχα του ώστε να τον νυχώσεις ελαφρώς. Σε αρπάζει και σε κατεβάζει κάτω κάααπως υπομονετικά. Περιμένεις 5 δευτερόλεπτα. Κάνεις δεύτερο άλμα ακολουθώντας την ίδια τεχνική, φροντίζοντας ο πόνος να είναι λίγο μεγαλύτερος. Καταλαβαίνει ότι το να σε ξαναβάλει κάτω θα του κοστίσει παραπάνω νυχώματα. Επιτέλους, ανεβαίνεις από το σώμα του πάνω στο γραφείο. 

Κάθεσαι δίπλα στο πληκτρολόγιο και κοιτάς την οθόνη. Βαριέσαι. Βλέπεις τα δάχτυλά του να κινούνται σαν τρελά, ορμάς στο πληκτρολόγιο και θρονιάζεσαι πάνω του.. Σε σπρώχνει ο θρασύτατος. Σηκώνεσαι, ανασηκώνεται και εκείνος να δει στην οθόνη από πίσω σου, κυρτώνεις την πλάτη σου και βεβαιώνεσαι ότι δεν βλέπει. Σε σπρώχνει πιο μακριά, φροντίζεις μεχρι να απομακρυνθείς να πατήσεις όσα περισσότερα πλήκτρα γίνεται με τα πατουσάκια σου και ανόρεχτα κινείσαι προς τον ώμο του. Παίρνεις μια θέση ισορροπίας  στον ώμο, για πέντε δευτερόλεπτα και μετα αρχίζεις τη βόλτα πίσω από το κεφάλι του για τον άλλο ώμο του. 

Ξέροντας ότι θα πέσεις αν δεν σκυψει προς τα μπρος αναγκαστικά σκύβει λες και έχει λουμπάγκο. Εσύ συνεχίζεις το πέρα δώθε πίσω από την κεφάλα του χωρίς να ξεχνάς να γλύψεις τα αυτιά του. Κάποια στιγμή χάνεις την ισορροπία, πέφτεις και αρπάζεσαι από όπου μπορεις (τουτέστην του κάνεις την πλάτη μέσα στις νυχιές). 

Ο αδικαιολόγητα νευρικός χιούμαν σε αρπάζει, σε βγάζει έξω από το δωμάτιο και κλείνει την πόρτα. Ακολουθείς την εντολή 7!

9. Κάνεις τα νύχια σου όπου μπορούν να γίνουν τα νύχια..

.. εκτός από το ονυχοδρόμιο φυσικά! Νυχώνεις τον καναπέ γωνία, το ξύλινο καθισματάκι, την άκρη του ξύλινου πάγκου της κουζίνας, Νυχώνεις τις κουρτίνες, τη σίτα, νυχώνεις ακόμη και το πλαστικό φρέιμ της τηλεόρασης. Νυχώνεις τη δερμάτινη καρέκλα, νυχώνεις τα παπούτσια, το αγαπημένο t-shirt του, νυχώνεις το ριχτάρι του καναπέ, νυχώνεις ό,τι είναι δυνατόν να νυχωθεί (sic).

Εκτός απο το ονυχοδρόμιο!

Ειρήσθω εν παρόδω, βρείτε τα τρία προτεινόμενα ονυχοδρόμια του Τσίτσου ακριβώς ΕΔΩ.

10. Λερώνεις το δυνατό περισσότερο

Νιώθεις μια αδιαθεσία;; Βρίσκεσαι στο γυμνό πλακάκι; ΔΙΑΟΛΕ, τρέξε, ξεχύσουν σαν κεραυνός, πρέπει να προλάβεις να φτάσεις στη μπουχάρα και να κάνεις εκεί τον τριχομπαλένιο εμετό σου. Περίμενε να τον μαζέψει και να καθαρίσει πολύ καλά. Ωραία, τώρα επανέλαβε!

Έφτασε η ώρα για την τουαλέτα σου. Σε όσο βαθιά αποθηκούλα και να έχουν χώσει την τουαλέτα σου φρόντισε να αδειάσεις το 1/3 της άμμου έξω. Μεθοδικό σκάψιμο ακόμη και στα τοιχώματα της τουαλέτας θα βοηθήσει αν όχι να εκσφενδονίσεις το απαιτούμενο ποσό άμμου, τότε σίγουρα να σπάσεις τα νεύρα των χιούμαν που εντωμεταξύ διατυπώνουν εξυπναδίστικες απορίες όπως “μα καλά τι στο καλό σκάβει τόσες ώρες”. 

11. Ποτέ δεν βγαίνεις έξω από την πόρτα όταν σου την ανοίγει για να βγεις - προτιμάς το παράθυρο

Νιαουριζεις εμφατικά για να σε βγάλουν έξω. Ανοίγουν την πόρτα. Στρίβεις όλο νάζι και πας στο παράθυρο. Ξανανιαουρίζεις απαιτητικά “Χιούμαν, πόσο θα περιμένω επιτέλους;”.  Ωραία ο χιούμαν κλείνει την πόρτα (για να μην κάνει ρεύμα) και ανοίγει το παράθυρο. Εσύ φυσικά κάνεις ένα νιάου όλο γλύκα και φεύγεις τρέχοντας…  προς την πόρτα. 

Αυτό επαναλαμβάνεται όσες φορές χρειαστεί ώστε ο χιούμαν σου να αρπάξει ένα γερό συνάχι. Επιτέλους, πλέον μπορείς να αράξεις στο κρεβατάκι σου και να ρίξεις έναν υπνάκο!! Διάολε, τελικά δεν είναι εύκολη υπόθεση να είσαι γάτα!

12. Δείχνεις περιφρόνηση στα ακριβά δώρα

Ο χιουμανιστικός πατέρας σού σου φέρνει περιχαρής δώρο ένα τεράστιο ονυχοδρόμιο με πολλά επίπεδα, σπηλιές, σπιτάκια, κρεμάμενα μπαλάκια κοκ. Εντοπίζεις την κοντινότερη σκισμένη πλαστική σακούλα (υπάρχουν 6 ή 7 στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα) και ορμάς με ζήλο μέσα της!

13. Δεν ξεχνάς να ολοκληρώσεις τα χάδια με ένα ωραιότατο δάγκωμα

Βλέπεις πόδι με παντοφλάκι χνουδωτό. Πηγαίνεις και τρίβει την κεφάλα σου. Η δούλα ρωτάει με γλυκερή φωνή:”Αχ, θέλει χάδια ο χοντρούλης μου;” ρωτάει η δούλα με γλυκερή φωνή. Και αρχίζει χάδια στο κεφάλι, χάδια στα μάγουλα, χάδια στη ράχη! Ωωωωω, αρκετά διάολε, τι το πέρασε εδώ, δεν είσαι και για χόρταση. Στρίβεις απότομα το κεφάλι, ρίχνεις δαγκωνιά και φεύγεις περήφανα με το κεφάλι ψηλά. Έτσι για να μάθουν όλοι ποιος είναι το αφεντικό εδώ μέσα.

Η δική σας γάτα πόσα από τα παραπάνω κάνει; Είναι τελικά μια αληθινή γάτα, που τιμάει το είδος της ή είναι τίποτα γάτα-γιαλαντζί!; Περιμένω τα σχόλιά σας 

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

12 Απαντήσεις

  1. Ακριβώς έτσι όχι κάπως έτσι, ή λίγο υπερβολή υπάρχει, Καμία μα καμία υπερβολή πουθενά, έτσι είναι τα πράγματα, αυτούσια, ξεκαθαρα, αληθινά,πέρα για πέρα ! Άρα υπάρχει σχέδιο εξόντωσης των αμοιρων χιουμαν! Αλλά πώς συνεννοούνται είναι η απορία μου;😂😂😂😂 Πέθανα στα γέλια!😂💕

    1. Τσιτσακο μου…. λες και άκουγα τον Μενεξέ μου να απαγγέλει ένα πράγμα…..😂. Σας αγαπώ ταμαλα και δηλώνω χιουμαν antictive to you🐾 for ever ❤️

  2. Τέλειο! Μπράβο για το γράψιμο και για την αγάπη στα ζώα. Τα συγκεκριμένα μάλιστα! Όσο διαβάζω τόσο περισσότερο ταυτίζομαι!!!!

  3. Σκύλος: Με ταΐζει, νοιάζεται για μένα… Πρέπει να είναι θεός.
    Γάτα: Με ταΐζει, νοιάζεται για μένα… Πρέπει να ΕΙΜΑΙ θεός!

  4. Είστε καταπληκτικός! Στα άρθρα σας αναγνωρίζω τις γάτες μου και τη ζωή μου μαζί τους ενώ από πολλά από αυτά έχω βοηθηθεί να καταλάβω ότι κάποιο πρόβλημα τρέχει. Το δε χιούμορ σας, αξεπέραστο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *