Πριν και μετά σε υπέρβαρες γάτες

Το πριν και το μετά για 15 γάτες που ήταν υπέρβαρες και μεταμορφώθηκαν! (ΦΩΤΟΣ)

Το διαδίκτυο έχει αναπτύξει μια σειρά από λέξεις για να περιγράψει ζώα που είναι ίσως λίγο μεγαλύτερα ή πιο φαγανά από όσο θα έπρεπε! Δεν χρειάζεται να είναι ιδιοφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι, παρά τη χαριτωμένη ομορφιά τους, τα κατοικίδια δεν πρέπει να είναι υπέρβαρα (διάβασε το άρθρο μου για το ιδανικό βάρος μιας γάτας). Παρακάτω είναι λοιπόν μια συλλογή από φωτογραφίες με το πριν και το μετά από γάτες των οποίων οι γονείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις βοηθήσουν να χάσουν βάρος!

Παρά το κάπως χιουμοριστικό των παρακάτω φώτο θέλω να σας βεβαιώσω ότι το θέμα της παχυσαρκίας στη γάτα ειναι πολύ σοβαρό για την υγεία της, μια και η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως:

 •  Αύξηση της θνησιμότητας
 • Υπέρταση
 • Διαβήτης
 • Καρδιακές παθήσεις
 • Εγκεφαλικά
 • Κακή ποιότητας ζωής
 • Σωματικής Πόνος
 • Οστεοαρθρίτιδα

Σε ετούτο το σημείο να πούμε ότι υπάρχουν υγιεινοί και ανώδυνοι τρόποι για να βοηθήσουμε μια γάτα να χάσει περιττό βάρος χωρίς να πεινάσει του θανατά (μάθε πόση τροφή πρέπει να τρώει η γάτα σου και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο!)! Ο πιο αξιόπιστος, που τον εχουν δοκιμάσει, εκατοντάδες τσιτσόφιλοι (πάντα σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό τους) είναι η στροφή σε ποιοτικές υγρές τροφές οι οποίες έχουν ψηλή ικανότητα κορεσμού της πείνας και είναι εύπεπτες, οπότε η γάτα γλιτώνει από την αίωνια δυσπεψία και ληθαργικότητα στην οποία την καταδικάζουν οι πλούσιες σε δύσπεπτο υδατάνθρακα!  

Έτσι μια γάτα που έμενε σταθερή τρώγοντας 40 γρ ξηρά τροφή είναι πιθανό (λόγω πολύ μεγαλύτερης ικανότητας κορεσμού) να χορταίνει καλύτερα τρώγοντας 140 γρ. υγρή τροφή ενώ παράλληλα χάνει βάρος. Βρείτε τις προτεινόμενες υγρές τροφές μου εδώ ενώ, μια και με ρωτάτε, οι αγαπημένες υγρές τροφές του Τσίτσου ειναι οι φοβερές GranataPet που μπορείτε να τσιμπήσετε εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για υγιεινή, αποτελεσματική και ανώδυνη δίαιτα θα βρείτε στο σχετικό μου άρθρο!
 
Φυσικά ένας ακόμη παράγοντας, πολύ σημαντικός είναι η σωματική άσκηση αλλά και αυτή συνδέεται με τη διατροφή της γάτας μια οι υγρές τροφές έχουν ελάχιστο δύσπεπτο υδατάνθρακα και δεν καταδικάζουν τη γάτα σε αιώνιες δυσπεψιες και ληθαργικότητα όπως κάνουν οι πλούσιες σε υδατάνθρακα ξηρές τροφές. Έτσι η γάτα, χωρίς να υποφέρει από ληθαργικότητα είναι περισσότερο κινητική και μπορεί να παίζει και να ασκείται περισσότερο! Α, δείτε και την τελευταία μου ανακάλυψη, το μπαλάκι που κινείται.. μόνο του – τσιμπήστε το εδώ -, που έχει τρελάνει κάμποσες γάτες τσιτσόφιλων φίλων! 
 
Ουφ, τώρα που τα είπα ετούτα τα απαραίτητα ας απολαύσουμε μερικές φοβερές μεταμορφώσεις γατών που κατάφεραν να χάσουν το περιττό τους βάρος!!!

1. Τη ''χοντρή'' τη βρίσκει η Πρωτοχρονιά λίγο λιγότερο χοντρούλα!

λιγότερο χοντρούλα την Πρωτοχρονιά

2. Υιοθέτησες ένα μεγάλο κορμί και τώρα έχει συρρικνωθεί!

Υιοθέτησε ένα κομμάτι και τώρα έχει συρρικνωθεί
Γιατί οι γάτες παχαίνουν τόσο συχνά και εύκολα;

Δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς μερικές από αυτές τις γάτες κατέληξαν σε αυτήν την κατάσταση. Ακριβώς όπως εμείς, οι γάτες έχουν εξελιχθεί, ώστε να βρίσκονται στη φύση, να βρίσκουν τροφή, ίσως να την κυνηγούν και να παλεύουν γι’ αυτήν. Όμως και εμείς και οι γάτες μαςκαθόμαστε μέσα σε άνετα, ζεστά σπίτια και τρώμε τακτικά γεύματα που είναι αρκετά πλούσια σε θερμίδες.

Επιπλέον, σε ποιον δεν αρέσει ένα μικρό σνακ; Οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς τρώμε περισσότερο από όσο πρέπει και κινούμαστε περισσότερο από όσα κάνουμε. Μια σπιτόγατα δεν έχει τις ίδιες σωματικές δραστηριότητες που θα είχε στην ​​φύση. Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα κατοικίδιά μας, πάντα μας αρέσει να τους δίνουμε ένα μικρό σνακ για να τσιμπήσουν.

3. Μπορεί να γλείφει και πάλι τα πίσω μέρη της!

Μπορεί να γλείφει ξανά το κάτω μέρος της

4. Η δίαιτα του Enzo ήταν επιτυχημένη!

Η δίαιτα του Enzo ήταν επιτυχημένη

5. Από κοτόπουλο σούβλας, σε φιλέτο κοτόπουλο και ιδού η μεταμόρφωση!

Πως μπορούν να βοηθήσουν οι ειδικοί;

Οι ειδικοί έχουν μια σειρά από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε την υγεία της γάτας σας σε καλό δρόμο. Αρχικά, μια ζυγαριά τροφίμων μπορεί να είναι χρήσιμη για να καταλάβουμε πόσο πολύ ή λίγο φαγητό λαμβάνουν. Δεν υπάρχει μια δίαιτα που να ταιριάζει σε όλες, καθώς τα πάντα, από τη ράτσα της γάτας, το φύλο ή το αν έχει πρόσβαση στην ύπαιθρο, θα επηρεάσουν την ποσότητα του φαγητού που χρειάζεται να φάει.

6. Από χοντρούλα Lucy, σε εκθαμβωτική Lucy! Όταν διασώθηκε ήταν 11 κιλά, αλλά τώρα έχει επιστρέψει σε ένα υγιές βάρος!

7. Ο Freak το 2018 και το 2023!

freak

8. Η προσπάθεια της Quincy να φαίνεται πιο αδύνατη και υγιής απέδωσε καρπούς

Quincy
Ακούστε και αυτό:

Μην ξεχνάτε, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και ίσως να δει τη γάτα για να πάρετε μια καλύτερη εκτίμηση. Μια τυχαία μείωση του φαγητού, έχει τους δικούς της κινδύνους και μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή της γάτας, συνεπώς και κινδύνους για την υγεία της. Σίγουρα λιπαρά σνακ, μπορούν να αποκοπούν σταδιακά από τη διατροφή της.

9. Να εδώ είναι το πριν κ το μετά της Pepper!

10. Όλοι συγχαίρουμε τον Σίμπα για τη σκληρή προσπάθεια του!

simba lose weight

11. O Jc πιο χαρούμενος και ενεργητικός από ποτέ!

Ας σημειώσουμε και ετούτο:

Φυσικά, ένας υγιεινός τρόπος ζωής δεν είναι απλώς να τρώτε λιγότερο, περιλαμβάνει επίσης περισσότερη κίνηση. Ενώ για τους ανθρώπους αυτό τείνει να εκδηλώνεται με το γυμναστήριο ή τουλάχιστον με περισσότερο περπάτημα, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές για μια γάτα. Η πλειοψηφία των γατών εσωτερικού χώρου, πρόκειται να παραμείνουν γάτες εσωτερικού χώρου, δεν το διαπραγματεύονται σχεδόν καθόλου!

12. H μεταμόρφωση του Garfield!

garfield

13. Όλοι συγχαίρουν την Ερμιόνη για την απώλεια βάρους της, αν κ θέλει λίγο ακόμα!

14. Τόση περηφάνεια για τα κιλά που έχασε τούτος εδώ ο μικρός!

cats losing weight

15. Πώς ήταν η Sybil έναν χρόνο πριν κ πώς είναι τώρα!

sybil
Η σημασία του παιχνιδιού

Για το τέλος να πούμε και ετούτο: Το καλύτερο στοίχημα είναι να πάρετε μερικά παιχνίδια και να δείτε τι αρέσει στη γάτα σας. Στη συνέχεια, παίξτε μαζί της με αυτά μερικά λεπτά κάθε μέρα. Αυτό όχι μόνο θα κάνει τη γάτα πιο δραστήρια, αλλά είναι καλό ερέθισμα για τον εγκέφαλό της και βοηθά στη δημιουργία δεσμού μεταξύ της γάτας και του γονέα. Ορίστε, δεν θέλατε να έρθετε πιο κοντά της; Να η ευκαιρία που να πάρει το καλό!!!!

Πηγή: boredpanda.com

2 Απαντήσεις

 1. καλησπέρα!
  επειδή, μάλλον δεν το είδα κάπου, πιθανόν δεν το πρόσεξα,θα ήθελα να μου πεις πως υπολογίζουμε την αντιστοιχία ξηράς με υγρής τροφής, σε ποσότητα.
  θέλω να μπω στην διαδικασία να δίνω για αρχή , ένα μέρος ξηράς κι ένα μέρος υγρής τροφής, αντί για ξηρά μόνο,με σκοπό να χάσει βάρος ο γάτος μου.
  Σ ευχαριστώ!

  1. μαρια κατα προσέγγιση η ξηρα εχει 4πλασιες θερμιδες απο την υγρη.. αν δινεις 50 γρ ξηρα πρεπει να δινεις πεεεριπου 200 απο την υγρη για να παρει πανω κατω τις ιδιες θερμιδες! Και να ζυγιζεις ανα 10-15 μερες να δεις αν πρεπει να κανεις διορθωσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *