.. γράφει ο Στρατής Θεοφίλου
Ο αθλητισμός τον τελευταίο καιρό βρίσκετε σε μια δυσμενή θέση, λόγου πολλών θεμάτων. Αλλά μια μικρή ελπίδα φαίνεται στο θολό τοπίο του. Και μάλιστα και πάλι μια γάτα φαίνεται να κάνει την δουλίτσα, να ενώνει τους φιλάθλους και τους παράγοντες του πιο δημοφιλούς αθλήματος. Στο ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα στο μεγάλο νησί που το γέννησε, μονοπωλεί το ενδιαφέρον μια ιστορία με επίκεντρο τη γάτα (ποιος άλλος).
Τα δυσάρεστα..
Ένας ποδοσφαιριστής (ας μην πω το όνομά του) μαγνητοσκόπησε την στιγμή που κλοτσάει την γάτα του σπιτιού του. Μην μακρηγορώ, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας άμεσα. Η περίπτωση αυτή ένωσε τους πάντες. Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε βέβαια. Παρότι οι γάτες ήταν της οικογενείας του, του αφαιρέθηκαν για ευνόητους λόγους. Και πάει λέγοντας. Στα γήπεδα πλέον ακούγετε ξανά το τραγούδι του γατόφιλου Τομ Τζόουνς “Pussycats”. Το καλό είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος έδειξε την αγάπη του για τα αιλουροειδή θαύματα αυτά, που παρεμπιπτόντως παίζουν και τρομερή μπαλίτσα. Έχετε δει τερματοφύλακα γάτα να πιάνει τα άπιαστα;;;;
Τα ευχάριστα
Και σαν να μη έφτανε αυτό μια άλλη ιστορία, με μια πιο ευχάριστη κατάληξη έμελλε να δικαίωση ότι ο αθλητισμός ενώνει και επανενώνει μάλιστα αγαπημένες οικογένειες.
Μια γάτα (μια εκπάγλου καλλονής τόρτι) εισβάλλει στο γήπεδο ποδοσφαίρου και πραγματικά εισβάλει σε πολλές καρδιές. Το αποτέλεσμα αυτού; H γάτα επανενώνεται με τους ιδιοκτήτες της μετά από εξαφάνιση μηνών. Αφού το κατοικίδιο είχε δραπετεύσει τον περασμένο Ιούνιο, η γάτα θεωρήθηκε νεκρή από τον ιδιοκτήτη της, αλλά … ξαφνικά σε ένα γήπεδο…
… Σέφιλντ Γουένσντεϊ εναντίον Γουίγκαν Αθλέτικ. Ο εισβολέας του γηπέδου είναι μια γάτα. Αν και η γάτα προσπαθεί να δείξει καλές διαθέσεις, ο Τζέισον Κερ της Wigan Athletic καταφέρνει να πιάσει το ζώο και τέλος καλό, όλα καλά. Φαίνεται η γάτα είναι από σπίτι.
Υπάρχει και ανάλογο βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται το αιλουροειδές να χοροπηδάει στον αγωνιστικό χώρο, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες. Οι χρήστες του Διαδικτύου επαίνεσαν τους παίκτες που φρόντισαν τον γούνινο ποδοσφαιρόφιλο.
Όταν η γάτα εξετάστηκε στην κτηνιατρική κλινική, διαπιστώθηκε ότι είχε μικροτσίπ και επικοινώνησαν με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι νόμιζαν ότι το αγαπημένο τους κατοικίδιο ήταν νεκρό αφού είχε εξαφανιστεί πέρυσι.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΔΑ: Τα συν και τα πλην του .. Μικροτσίπ
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Γάτες επανενώνονται με τους γονείς τους μετά από 2 και 8 χρόνια αντίστοιχα!!
SUPER ΧΡΗΣΙΜΟ: Χάσατε τη γάτα σας; Μάθετε πως να την ξαναβρέιτε
Παρότι η Τόπσεϊ αντιμετώπισε κάποιες άτυχες περιπέτειες όταν ήταν μακριά, σε έναν έλεγχο στους κτηνιάτρους, η Άλισον ενημερώθηκε ότι έχει κάταγμα σπονδυλικής στήλης στην κορυφή των σπονδύλων της. «Κατά κάποιον τρόπο, αν δεν είχε συμβεί, μπορεί να μην είχε επιστρέψει ποτέ στο σπίτι».
Τώρα, η Τόπσεϊ θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση αξίας περίπου 10.000 λιρών για να επιδιορθώσει το κάταγμα της σπονδυλικής στήλης της. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι θαυμαστές της έχουν καλύψει όλα τα έξοδα. «Ευχαριστώ επίσης όλους τους παίκτες που ήταν ευγενικοί μαζί της και τον κτηνίατρο που ήταν στο πλήθος εκείνο το βράδυ που την πρόσεχε». Συνεχίζει η Άλισον :«Όταν επέστρεψε στο σπίτι ήταν πολύ ήρεμη. Έπρεπε να την κρατήσω σε κλουβί λόγω του τραυματισμού της αλλά ήταν πολύ χαλαρή. Νομίζω ότι ήξερε πού βρισκόταν».
Να τι μπορεί να κάνει ο αθλητισμός και μια γάτα. Αυτά να λέγονται και να ακούμε όλο τέτοια. Όχι στην βία την οπαδική, και σε οποιαδήποτε βία
ΣΗΜ. ΤΣΙΤΣΟΥ:
Μια και το θέμα μας είναι η Τόπσι, μια χαμένη γατούλα θα ήθελα να σας πω ότι θα μπορούσατε να λειτουργούσατε αποτελεσματικά προληπτικά! Διαβάστε το σούπερ αναλυτικό άρθρο της γατοακτιβίστριας Μαρίας Σάββα για το πως να ΜΗΝ χάνετε τη γάτα σας ακριβώς ΕΔΩ.
2 Απαντήσεις
Θα σου πω τι έγινε με την δική μου την γατούλα, η οποία δεν απομακρύνθηκε πολύ όταν έφυγε. Συνηθίζει να κοιμάται πάνω στους αστραγάλους μου ή στους γοφούς μου και πολλές φορές στη μασχάλη μου! Γάτα η οποία πλησιάζει μόνο εμένα και κανέναν άλλον. Ούτε καν τον άντρα μου. Κάποιο κρύο βράδυ του χειμώνα, πάμε για ύπνο, αλλά κάποια στιγμή ξύπνησα και έλειπε το βάρος της πάνω μου. Δεν έδωσα σημασία, είπα κάπου μέσα θα είναι. Το πρωί, άφαντη. Ούτε νιάου, ούτε πίσω μου, τελείως απών. Εκεί ψιλιάστηκα τη δουλειά, και λέω έφυγε από το μπαλκόνι, σίγουρα. Στον 5ο όροφο, όλα τα μπαλκόνια επικοινωνούσαν γύρω γύρω με διάζωμα, και έφτανες στον από πίσω δρόμο! Συνήθως γύριζε πίσω, φοβιτσιάρα μόλις έβλεπε άνθρωπο. Εκείνη την ημέρα, να κάνει ένα διαολεμένο κρύο, άλλο πράγμα. Το απόγευμα πια, αφού τη φώναζα και δεν γύριζε, πραγματικά φοβήθηκα. Ανοίγω την εξώπορτα να κατέβω να ρίξω μια ματιά στον δρόμο, και ξαφνικά, λίγα σκαλιά πιο κάτω, βλέπω ένα πατσαβούρι απλωμένο. Πάω κοντά, και την βλέπω ξαπλωμένη με την κοιλιά, με κάτι τεράστια μάτια, παγωμένη, ακούνητη. Το πατσαβούρι ήταν αυτή! Την φώναξα ήρεμα, έσκυψα την πήρα αγκαλιά, τελείως άκαμπτη. Μόλις την έβαλα σπίτι βλέπω ένα θεότρελο πράμα να ορμάει στο κρεβάτι και αρχίζει ένα νιαουριτό, που ακουγόταν ως την Ομόνοια! Πεινασμένη, πεθαμένη από φόβο. Τελικά το είχε σκάσει την προηγούμενη που άφησα λίγο ανοιχτή την εξώπορτα, απ’ ό,τι κατάλαβα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση πραγματικά, ήταν το πόσο άκαμπτη ήταν όταν τη σήκωσα. Τα πόδια της τελείως τεντωμένα, ακούνητα. Ούτε τα μάτια της δεν γύριζε. Και μόλις μπήκε σπίτι, λάστιχο έγινε! Της έγινε μάθημα όμως. Δεν ξαναβγήκε έξω.
σε ενα τετοιο σοκ βρισκονται για ωρες ή και για μερες οταν βρεθουν ξαφνικα εξω ενω δεν το χουν μαθει.. γι αυτο θελει υπομονη και ψαξιμο ξανα και ξανα στα πιο προφανη σημεια.. δεν ανταποκρινονται ουτε σε καλεσματα ουτε σε λιχουδιες – ειναι σε σοκ