Τα 4 καλύτερα προϊόντα για την στοματική/οδοντική υγιεινή της γάτας

Το πρόβλημα της υγείας των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας της γάτας είναι πολύ σοβαρό. Η γάτα όπως και κάθε άλλος οργανισμός είναι πολύ πιθανό καθώς μεγαλώνει να αντιμετωπίσει προβλήματα στα δόντια της καθώς η γάτα χρησιμοποιεί τα δόντια της για να τρώει την τροφή  της (ξηρά και υγρή)! Αυτά τα προβλήματα είναι η πλάκα, η πέτρα, η ουλίτιδα και η έντονη κακοσμία και μπορεί να αποδειχθούν αρκετά σοβαρά γιατί μπορεί να οδηγήσουν μια γάτα ακόμη και στην αφαγία. 

Εκτός από τα προβλήματα στα δόντια που εμφανίζονται σε μια γάτα καθώς μεγαλώνει και διαφορες ασθένειες μπορεί να δημιουργήσουν ευνοϊκό έδαφος για την δημιουργία προβλημάτων στα δόντια. Γάτες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι γάτες που ταλαιπωρούνται από το FIV (το έιτζ  της γάτας) αλλα και γάτες που υποφέρουν απο ρινοτραχειίτιδα πολύ συχνά αντιμετωπίζουν έντονες στοματιτίδες – μάθετε περισσότερα για τη στοματίτιδα ΕΔΩ –  που μπορεί να ταλαιπωρήσουν πολύ μια γάτα. 

Όσο μεγαλώνει και ο Τσιτσάρας (7 χρονών στην παρούσα)  σκέφτομαι ότι και εμείς ίσως αντιμετωπίσουμε σιγά σιγά τέτοια προβλήματα! Για την ώρα βέβαια είμαστε μια χαρά αλλά προσπαθώ να προετοιμάσω το έδαφος για να αποφύγουμε κακοτοπιές. Γι’ αυτό έκανα μια έρευνα για τις επιλογές που υπάρχουν για την φροντίδα της οδοντικής και της στοματικής υγιεινής της γάτας! Να πω ότι για την ώρα δεν έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα προϊόντα  – μόνο το Bogadent Plaque Stop & την Canagan Dental – , αλλά ευθύς αμέσως θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα και θα επανελθω με τις εντυπωσεις μου! Ωστόσο, θεωρώ χρήσιμο να έχουμε μια εικόνα για τις επιλογές που υπάρχουν – μαζί με οδηγίες χρήσης –  γι’ αυτό και έκατσα να γράψω αυτό εδώ το άρθρο! 

Πριν ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε τα προϊόντα θα ήθελα να σας προτρέψω να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο μου για τον έλεγχο της υγείας των δοντιών σας, για το πότε πρέπει να εξετάσετε την πιθανότητα αφαίρεσης δοντιών καθώς και κάποιες γενικές οδηγίες το πως να δεχτεί η γάτα τον καθαρισμό των δοντιών με οδοντόβουρτσα, ακριβώς ΕΔΩ!

Ωραία, αφού είπαμε και αυτό ας προχωρήσουμε στο προκείμενο:

Τα 4 καλύτερα προϊόντα για την περιποίηση των δοντιών της γάτας

1. Oδοντόβουρτσα Pet Camelot/Οδοντόκρεμα Pet Trauma Stoma

Ναι ναι, ξέρω, σχεδόν όλοι μπροστά σε αυτή την προοπτική τρομάζετε και δεν έχετε το κουράγιο καν να την δοκιμάσετε! Είναι δυνατόν  να δεχτεί η γάτα σας να της βουρτσίσετε τα δόντια; Και όμως πολλοί τσιτσόφιλοι μου μαρτυρούν ότι οι γάτες τους δέχονται ή ακόμη και απολαμβάνουν τον καθαρισμό των δοντιών με την οδοντόβουρτσα! 

Υπάρχουν οδοντόβουρτσες που είναι κατάλληλες για τον καθαρισμό δοντιών σκύλου και γάτας! Στο κιτ οδοντόβουρτσας της Pet Camelot που βρήκα στο gatoskilo υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη που να ταιριάζουν στο γατάκια σας καθώς και μια επιλογή που προσαρμόζεται στο δάχτυλο για καλύτερο έλεγχο της όλης διαδικασίας! 

Το συνολάκι συμπληρώνεται και από την οδοντόκρεμα Trauma Pet Stoma κατάλληλη για κατοικίδιο (οι ανθρώπινες ΔΕΝ είναι κατάλληλες διότι περιέχουν φθορίδιο (fluoride)! Οι οδοντόκρεμες για γατιά έχουν άρωμα κρέατος για να είναι πιο δελεαστικές για τη γάτα σας και περιέχουν νανοσωματίδια που προκαλούν λείανση και αφαιρούν την πλάκα! Και έτσι αντιμετωπίζεται και η κακοσμία! Η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα δεν έχει καμία αντένδειξη, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν έχετε να διακυνδυνέψετε τίποτα! 

Για να βρείτε τις οδηγίες μου για το πως να κάνετε τη γάτα σας να δεχτεί το βούρτσισμα κάντε κλικ στο σχετικό μου άρθρο!

Αν θέλετε να αγοράσετε τo kit με οδοντόβουρτσες Pet Camelot και την οδοντόκρεμα Trauma Pet Stoma  υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσίτσογατες, χωρίς φυσικά να επιβαρυνθείτε εσείς, κάντε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ αντίστοιχα!

2. Oδοντικό Gel DermaZoo TrisDent

Ορίστε, για να μη λέτε ότι σας ζητώ το ακατόρθωτο! Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που φαίνονται πιο εύκολα στη χρήση! Όπως το οδοντικο gel Derma Zoo TrisDent! Αυτό λειτουργει αρκετά εύκολα. Βάλτε δύο σταγόνες από το τζελ σε κάθε πλευρά του στόματος της γατούλας και αφήστε εκείνη να κάνει την υπόλοιπη δουλεια. Θα παρατηρήσετε ότι γλείφει συνεχώς τα χείλη της, με αποτέλεσμα το τζελ να πάει παντού, να αναμιχθεί με το σάλιο και να ασκήσεις την ευεργετική του δράση στα δόντια! Αρκετά πιο εύκολο, δεν είναι; 

Πως επιδρά αυτό; Τα συστατικά του καταπολεμουν την βακτηριδιακη πλάκα, την περιοδοντική νόσο και έχουν αντιβακτηριδιακή δράση – εξαφανίζοντας παράλληλα την κακοσμία. Η γεύση του (βοδινού) το κάνει ελκυστικό στο ψίψί σας. 

Αν θέλετε να αγοράσετε το οδοντικό gel DermaZoo TrisDent υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσίτσογατες, χωρίς φυσικά να επιβαρυνθείτε εσείς, κάντε κλικ ΕΔΩ

3. Σκόνη εναντίον της πλάκας Bogadent Plaque Stop

Θέλετε κάτι ακόμη πιο απλό; Δοκιμάστε ένα φυσικό συμπλήρωμα σε κόκκους (σκόνη) που ανταγωνίζεται την πλάκα και την κακοσμία της στοματικής κοιλότητας. To προϊόν βασίζεται σε ένα μίγμα από φύκια, εκχύλισμα από κράνμπερι και χλωροφυλλη, ενώ περιέχει και μαγιά που προστατεύει το περιοδόντιο!

Πως το χρησιμοποιείτε; Προσθέτε μια κουταλίτσα στο φαγητό της καθημερινά και επειδή η γεύση του είναι ευχάριστη δεν πτοεί καθόλου τη γάτα από το να καταβροχθίσει το γεύμα της, ενώ η επίδραση του σκευάσματος (το οποιο ειρησθω εν παρόδω είναι άκακο, όντας τελείως φυσικό) εξαφανίζει σιγα σιγα την κακοσμία και την πλάκα και πέτρα.

Δυστυχώς ο Τσίτσος αρχικά το δεχόταν στην τροφή του αλλά στη συνέχεια όχι! Οπότε καταφύγαμε στο επόμενο προϊόν!

Αν θέλετε να αγοράσετε το σκεύασμα με σκόνη εναντίον της πλάκας Bogadent Plaque Stop υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσίτσογατες, χωρίς φυσικά να επιβαρυνθείτε εσείς, κάντε κλικ ΕΔΩ

4. Canagan Free Range Turkey Dental For Cats

E, αν τίποτα από τα προηγούμενα δεν λειτουργεί σε εσάς ας πάμε σε μια λύση που σίγουρα θα δουλέψει. Δοκιμάστε μια ξηρά τροφή η οποία είναι ειδικά φτιαγμένη για την στοματική υγιεινή. Μια εξαιρετική τέτοια, την οποία έχει δοκιμάσει και ο Τσίτσος είναι η Canagan Free Range Turkey Dental For Cats η οποία με δύο τρόπους βελτιώνει τη στοματική υγιεινή. Από τη μια οι μεγαλούτσικες κροκέτες αναγκάζουν τη γάτα να τις κρατσανίσει και με το κρατσάνισμα απομακρύνονται μόρια τροφής από τα δόντια ενώ από την άλλη περιέχει ένα συμπλήρωμα απο κόκκους που λέγεται Proden PlaqueOff και το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση της πέτρας και της κακοσμίας – παρόμοιο με το προηγούμενο σκεύασμα. 

Το καλό είναι ότι ενώ η Canagan Dental είναι πανάκριβη, χρειάζονται μονο 4 ως 8 κόκκοι ημερησίως για την προστασία της οδοντικής και στοματικής υγιεινής. Γι’ αυτό μην πάρετε μεγάλη συσκευασία, που είναι πανάκριβη, αρκεστείτε στα 375γρ.. θα κρατήσουν πολύ καιρό. 

Έτσι χωρίς να επιβαρύνεται η γάτα σας από τα αναπόφευκτα αρνητικά της ξηράς τροφής (4 με 8 κόκκοι δεν θα δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα) μπορεί να κρατάει ταυτόχρονα το στόμα της χωρίς κακοσμία, πλάκα και πέτρα. Η βασική της διατροφή μπορεί να παραμείνει μια ποιοτική υγρή τροφή όπως η GranataPet – βρείτε την ΕΔΩ.

Αν θέλετε να αγοράσετε το σκεύασμα με σκόνη εναντίον της πλάκας Canagan Free Range Turkey Dental For Cats υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσίτσογατες, χωρίς φυσικά να επιβαρυνθείτε εσείς, κάντε κλικ ΕΔΩ

Η δική σας γάτα παρουσιάζει προβλήματα στην οδοντική της υγιεινή; Αν ναι εσείς τι κάνετε για την αντιμετώπιση της πέτρας, πλάκας, ουλίτιδας και κακοσμίας στη στοματική κοιλότητα της γάτας σας; 

Μία Απάντηση

  1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω έναν γατούλη τον Λέων, ο οποίος από πέρυσι έχει διαγνωστεί με στοματιτιδα από τον κτηνίατρο του. Το αντιμετωπίζει με ένεση κορτιζόνης 1 ανά 4 μήνες καθώς και αντιβίωση μαζί βραδιάς αποδέσμευση. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι σήμερα. Βγήκε έξω στις 3 πμ και ήρθε μετά από φωνές μου στις 13μμ αλλά ήταν παράξενος. Δείχνει να πονάει. Έφαγε λίγο και κοιμάται. Επίσης περπατάει αργά και όταν πήγα να τον πιάσω νιαουρησε δυνατά. Δεν έχει εξωτερικά τραύματα πουθενά ούτε φαίνεται να έχει σπάσει κάτι γιατί πηδηξε την μάντρα να έρθει σπίτι. Έχω τρελαθεί από την αγωνία μου. Ρωτάω αν ο πόνος αυτός έχει σχέση με την στοματιτιδα; ούτως ή άλλως την Δευτέρα θα πάει στον γιατρό του προγραμματισμένσ Ξέρει επίσης κάποιος να μου πει αν αυτό μπορεί να έχει συμβεί από καυγά γατών, γιατί παρότι στειρωμενος κάνει καυγάδες. Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν υπάρχει καμία συμβουλή πολύ ευχαρίστως να την ακούσω. Ο γατούλης μου είναι σχεδόν 5 ετών. Ευχαριστώ και περιμένω νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *