Η απίστευτη ιστορία των 2 πιτ μπουλ που ανέθρεψαν και θεράπευσαν 3 τυφλές γάτες

… γράφει ο Στρατής Θεοφίλου

Τα Πιτ Μπουλ θεωρούνται συνήθως ως η πιο εκφοβιστική φυλή σκύλων, πιθανώς λόγω της τρομακτικής τους εμφάνισης και κατασκευής. Ωστόσο, αυτή η ιστορία δύο Πιτ Μπουλ που φροντίζουν τρεις τυφλές γάτες σε ένα σπίτι μας λέει ότι μπορούν επίσης να είναι στοργικοί και αγαπησιάριδες.

Τα ονόματα των σκύλων είναι οι Άλφι και Φράνκι. Και οι δύο είναι σκύλοι της Σέρι Στιούαρτ. Με τα χρόνια έχει αναθρέψει περισσότερα από 80 ζώα ως εθελόντρια στο καταφύγιο ζώων της Faithful Friends Society.

Ο Άλφι, ένας βαθιά τραυματισμένος σκύλος, βρέθηκε κλειδωμένος σε μια καλύβα όπου θα πέθαινε απ την πείνα. Χωρίς την παρέμβαση της Σέρι, ο Άλφι θα είχε θανατωθεί λόγο της κατάστασής του αλλά και του τρομακτικού του όγκου. Επί του παρόντος όμως εκπαιδεύεται για να γίνει πιστοποιημένος σκύλος θεραπείας κατοικίδιων ζώων. Μεταξύ των δύο, ο Φράνκι είναι ο πιο στοργικός και πνευματικός.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ & ΣΚΥΛΟΥΣ: Πως να συμφιλιώσω μια γάτα με ένα σκύλο

Οι τρεις γάτες, από την άλλη πλευρά, είναι η 7χρονη Έλεν και τα γατάκια 10 εβδομάδων που ονομάζονται Μπρους και Ουίλις. Το τρίο έφτασε στο καταφύγιο ζώων της Faithful Friends Society με ανίατα προβλήματα των οφθαλμών τους.

Η Έλεν

Η Ελένη είχε διογκωμένα μάτια λόγω σοβαρού γλαυκώματος. Υπέφερε από βασανιστικό πόνο και η κατάστασή της επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία της. Κάτι παρόμοιο και με τα άλλα δύο. Η ομάδα διάσωσης αποφάσισε ότι η μόνη επιλογή που απομένει για να ανακουφίσει τα δεινά των αιλουροειδών και να τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν κανονικά ήταν να αφαιρέσουν τα μάτια τους. Δυστυχώς, μετά από μια σειρά πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων, καμία από τις φτωχές γάτες δεν προσαρμόστηκε καλά στη ζωή του απόλυτου σκοταδιού. Όλοι φαινόταν δυσαρεστημένοι και απελπισμένοι, ειδικά η Ελένη. Για άλλη μια φορά, η Σέρι Στιούαρτ ήρθε σαν από μηχανής θεός και είπε να δοκιμάσει την φροντίδα των Πιτ Μπουλ της.

Ο Μπρους και ο Γουίλις

Στο σπίτι, τις έβαλε σε ένα ευρύχωρο κρεβάτι. Από τις τρεις γάτες, ο Μπρους (η μικρότερη) γρήγορα προσαρμόστηκε. βρέθηκε να κοιμάται στην πλάτη του Άλφι πιο άνετα απ όλους. Ο πιο επιφυλακτικός Ουίλις, ο οποίος ήταν ντροπαλός τις πρώτες μέρες, έχει αποβάλει εντελώς την αμηχανία του. Δεν είναι πλέον στεναχωρημένος και περπατάει ευτυχής σε όλο το σπίτι.

Χάρη στην εξαιρετική φροντίδα και η Ελένη άρχισε να προσαρμόζεται και αυτή σε μια νέα ζωή στο σκοτάδι. Τα έχει πάει καλά και έχει συνηθίσει να περπατά πάνω και κάτω από τις σκάλες μόνη της. Ακόμη τα πηγαίνει αρκετά καλά με μια άλλη θετή γάτα που ονομάζεται Hubbell – παίζει, τρώει και κοιμάται δίπλα της, σε όλα μαζί. Η τόσο ιδιαίτερη σχέση τους ανάγκασαν την Σέρι να υιοθετήσει και την Hubbell τελικά.

Όλα είναι καλά όταν τελειώνουν καλά: οι τρεις γάτες είναι κόντα στην πλήρη ανάρρωση και τώρα είναι έτοιμες για υιοθεσία. Ο Μπρους και  Ουίλις πρέπει να μείνουν μαζί και να υιοθετηθούν ως ζευγάρι μια και είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, λόγω των τραυματικών επεισοδίων που έχουν ζήσει μαζί . Άλφι και Φράνκι, από την άλλη πλευρά, παραμένουν οι βασικοί άξονες της Σέρι στη νοσηλεία για ζώα που έρχονται από δύσκολες καταστάσεις για να αναρρώσουν.

Ο Άλφι και ο Γουίλις

Όταν η Σέρι έφερε στο σπίτι τις τρεις τυφλές γάτες, κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε στη συνέχεια. Η ίδια έχει περιθάλψει πάνω από 60 σκυλιά και 22 γάτες. Τα Πιτ Μπουλ ανέλαβαν τα γατάκια σαν να ήταν δικά τους παιδιά.

Οι ιδιοκτήτες τέτοιων σκυλιών δεν θα εκπλαγούν καθόλου από αυτή την εξέλιξη. Αλλά όπως γνωρίζουν πολλοί από εμάς, τα Πιτ Μπουλ έχουν μια ψεύτικη φήμη ότι δεν είναι στοργικά, φιλικά και ευγενικά όπως άλλα ζώα αλλά αυτή η ιστορία διαψεύδει (όπως και πολλές άλλες) αυτή τη φήμη. 

Ο Φρανκι και η Έλεν

Οι γάτες μπορούν να είναι άτακτες, να παίζουν και να αγκαλιάζονται με τους φίλους τους, καθώς περιμένουν την μόνιμη υιοθεσία τους. Ο Άλφι και ο Φράνκι παραμένουν στο καθήκον της προστασίας των γατών, οι οποίες έχουν κακοποιηθεί και παραμεληθεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους.

ΣΗΜ. ΤΣΙΤΣΟΥ: Σε ετούτο το σημείο θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία όπου ένας σκύλος πραγματικά έσωσε από βέβαιο θάνατο μια γάτα στο σεισμό της Σμύρνης! Βρείτε την στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΥΦΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ
Σκύλος σώζει γάτα από το Σεισμό στη Σμύρνη

Η διευθύντρια του καταφυγίου των φίλων της γάτας μας λέει για μια από τις γάτες που ονομάστηκε και αυτή Ελένη. «Νομίζω, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήθελε να μάθει ότι ήταν ασφαλής». Πόσο απλά είναι όλα. Και στην αγκαλιά ενός τόσο στιβαρού και στοργικού πλάσματος ήξερε ότι θα βρει την ασφάλεια που επιζητούσε. Οι τυφλές γάτες ξέρουν καλύτερα δεν νομίζετε; Βλέπουν με τα μάτια της ψυχής τους ποιος τις αγαπάει στα αλήθεια.

ΥΓ: Οι φωτογραφίες ανήκουν όλες στην Σέρι Στιούαρτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *