Σκύλος σώζει γάτα από το σεισμό στη Σμύρνη

Εμείς εδώ στη Χίο, ολόκληρη η γατοαποικία νιώσαμε στο πετσί μας τον σεισμό της Παρασκευής, όμως ο σεισμός έπληξε περισσότερο τη Σάμο και τη Σμύρνη.

Στη Σμύρνη, λοιπόν, συνέβησε ένα αρκετά τρυφερό συμβάν όταν μια γατούλα (μια υπέροχη κάλικο) εγκλωβισμένη στα χαλάσματα που προκάλεσε ο άτιμος ο σεισμός εντοπίστηκε από Σκύλο-Ήρωα-Διασώστη και η γατούλα κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Η επτάψυχη γατούλα είναι τώρα σώα και αβλαβής. Οι διασώστες της έδωσαν στο συμβολικό όνομα “Ελπίδα“. 

Ο εντοπισμός έγινε ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τυχών επιζώντες στα ερείπια, όταν και ξαφνικα ο λατρεμένος σκύλος άρχισε να μυρίζει πολύ επίμονα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Οι διασώστες έσπευσαν ελπίζοντας ότι βρήκαν κάποιον παγιδευμένο, αλλά με έκπληξη αντίκρυσαν μια ψιψίνα που μάλιστα φορούσε κολάρο. Η διάσωσή της έλαβε χώρα 29 ώρες μετά από τη στιγμή του σεισμού.

Οι διασώστες δήλωσαν στη Hurriyet οτι όλες οι ζωές είναι σημαντικές και ότι η γατούλα βρέθηκε καθώς εκείνοι αναζητούσαν παγιδευμένους ανθρώπους. Παρόλη την επικινδυνότητα του εγχειρήματος οι διασώστες είπαν ότι δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να εγκαταλείψουν το παγιδευμένο ζώο. 

Ο ιδιοκτήτης της γάτας όταν η ψιψίνα του ανασύρθηκε σώα και αβλαβή από τα χαλάσματα δήλωσε:

"Περιμένουμε νέα για τη γάτα μας εδώ και 2 ημέρες. Δεν λυπάμαι που το σπίτι μου καταστράφηκε, λυπάμαι που η γάτα μου ήταν στα συντρίμμια. Ο γιος μου θα είναι πολύ χαρούμενος με αυτά τα νέα"
Πατέρας τυχερής γατούλας

Τούτη η ιστορία μου φέρνει στο μυαλό μια άλλη ιστορία όπου ένας σκύλος σωτήρας έσωσε μια άτυχη γάτα! Βρείτε την στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τέλος, αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για τη σχέση γάτας και σκύλου κάντε κλικ στην εικόνα παρακάτω:

9 Απαντήσεις

  1. Όλες οι ζωές είναι πολύτιμες δε υπάρχει μέτρο σύγκρισης είναι σαν να ρωτάς αν έχεις πιο πολύ ανάγκη τον αέρα η τό νερό κουράγιο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση κσε αυτούς που βοηθούν

  2. Πολύ τρυφερή η ιστορία, όμως η δήλωση του ιδιοκτήτη της, ακόμη πιο τρυφερή και ελπιδοφόρα για τα ζωάκια. Μπράβο του, καθώς και σε εσάς, που το αναδείξτε.

  3. Μπράβο σε όλους όσους έχουν μια τέτοια υπέροχη στάση. Πράγματι όλες οι ζωές είναι πολύτιμες και είναι ηθικό καθήκον μας να τις προστατεύουμε…

  4. Να είσαι πάντα καλά, να είστε όλοι καλά, διότι έχουμε ανάγκη από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους στα αυτονόητα, γιατί αυτονόητο θεωρώ τον σεβασμό προς όλα τα έμβια πλάσματα, ανθρώπινα και μη. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *