πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας

ΟΔΗΓΟΣ: Πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας;

Η γάτα σας διέπραξε το τρομερότερο των ατοπημάτων;  Άφησε oύρα στον καναπέ; Αρχικά να πω ότι αυτό δεν συνέβη τυχαία, μάλλον εσείς κάνετε μια .. λαδιά – για παράδειγμα φέρατε μια γάτα μέσα στο σπίτι και η δική σας για να δείξει τίνος είναι το σπίτι άφησε τα σημάδια της, τις μυρωδιές της μέσα από τα ούρα στον καναπέ! Εν πάσει περιπτώσει τώρα αυτό έγινε! Το ερώτημα σας, αγωνιώδες, βασανιστικό: “Και τώρα πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας;”

Ψυχραιμία χούμανς, ο Τσιτσάρας είναι εδώ και θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε! Ας δούμε 5 τρόπους για να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά από ούρα γάτας στον καναπέ σας.. ή στο χαλί σας.. ή στα ρούχα σας.. ή δεν ξέρω και γω που αλλού!

Πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας - 5 τρόποι

1. Δοκιμάστε έναν ενζυματικό καθαριστή

Τι ειναι ο ενζυματικός καθαριστής (ας τον μεταφράσω έτσι, γιατί δεν μου έρχεται κάποια πιο πετυχημένη μετάφραση). Είναι ένα εξαιρετικό απορρυπαντικό για ούρα γάτας, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς εξολοθρευτές  τόσο του λεκέ από τα ούρα γάτας όσο και της μυρωδιάς από τα ούρα γάτα. Βασισμένοι (προφανώς) σε ενζυμική δράση η οποια μετατρέπει το μποχίτο από τα ούρα σε άρωμα σαν να βγήκαν από το πλυντήριο! Συν τοις άλλοις είναι cat friendly, ασφαλές για τις γάτες! Ενεργά ένζυμα καταστρέφουν τον λεκέ και τις μυρωδιές του από την πηγή του, αποσυνθέτωντας ουσιαστικά τη μυρωδιά από τη βάση της! Το προτεινόμενο μου βρίσκεται εδώ!

2. Χρησιμοποιήστε σκευάσματα βασισμένα στο ξύδι

Αν υποθέσουμε οτι ο καναπές σας είναι ευαισθητούλης σε σκληρά καθαριστικά (ένας δερμάτινος καναπές για παράδειγμα) γιατί δεν δοκιμάζετε ένα καθαριστικό βασισμένο στο ξύδι; Το ξύδι, που το υποτιμάτε, κυρίες και κύριοι, είναι θαυματουργό γιατί βοηθάει στην αδρανοποίηση/ουδετεροποίηση των μυρωδιών από τα ούρα γάτας. Προτιμήστε προϊόντα βασισμένα σε λευκό ξίδι ή μηλόξυδο! Είναι από τους πιο φίνους και διακριτικούς εξολοθρευτές δυσάρεστων μυρωδιών! Το προτεινόμενό μου βρίσκεται εδώ! Στα μπόνους, το συγκεκριμένο λειτουργεί και ως αποθητικό, για να μην επανέλθει η γάτα στο ίδιο σημείο και να μην επαναλάβει το αμάρτημα!

απορρυπαντικό για ούρα γάτας

3. Χρησιμοποιήστε ατμοκαθαριστή

Εδώ δεν χρησιμοποιούμε σκευάσματα, εδώ χρησιμοποιούμε τα μεγάλα αλλά απλά μέσα! Ένας ατμοκαθαριστής μπορεί να επιτεθεί στη βρωμιά από τα ούρα γάτας που έχουν χωθεί ανάμεσα στις ίνες του καναπέ και να τα εξολοθρεύσει πανηγυρικά, ακριβώς γιατί ο ατμός έχει την ικανότητα να διεισδύει μέσα στις ίνες και να κάνει θαύματα. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάποιον τεράστιο, υπάρχουν και καθαριστές χειρός!

4. Επιστρατεύστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε πολλές περιπτώσεις όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες μυρωδιές. Αν θυμάστε σας έλεγα ότι η μυρωδιά της τουαλέτας της γάτας σας θα μειωθεί αισθητά αν βάλετε λίγη μαγειρική σόδα στην άμμο της (περισσότερα τιπς για τον περιορισμό της μυρωδιάς τουαλέτας στο παρακάτω σύνδεσμο)! 

Ε εδώ θα μας βοηθήσει για να τα βγάλουμε πέρα και με τα ούρα γάτας που μόλυναν τον αγαπημένο μας καναπέ! Πρόκειται για μια τελείως φυσική λύση! Απλώς απλώστε μαγειρική σόδα πάνω από το σημείο που η γάτα κατούρησε, βεβαιωθείτε ότι θα φτιαχτεί ένα λεπτό στρώμα σόδας πάνω από τον λεκέ και αφήστε την να απορροφήσει τον λεκέ (χρειάζεται να την αφήσετε εκεί τουλάχιστον 15 λεπτά). Στη συνέχεια αφαίρετε τη μαγειρική σόδα με τη σκούπα σας!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!

ούρα γάτα στον καναπέ

5. Μην τρίψεις, απλώς απομάκρυνε

 

Οι ειδήμονες στο χώρο του καθαρισμού λεκέδων από ούρα γάτας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή, οποιοδήποτε καθαριστικό και αν χρησιμοποιήσετε για να ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές γιατί αν στο τέλος τρίψετε το σημείο για να αφαιρέσετε το καθαριστικό είναι πιθανό να σπρώξετε τις μυρωδιές, των ούρων.. πιο βαθιά και έτσι να μην τις ξεφορτωθείτε! Αφαιρέστε .. στουπώνοντας την περιοχή ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα αλλιώς.. την βάψατε!

Πριν κλείσω θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε δύο άρθρο για το πως να σταματήσετε την αφόδευση και ούρηση της γάτας εκτός τουαλέτας, εδώ και εκεί!

Αυτά είχα να πω! Εσείς έχετε άλλες ιδέες για το πως φεύγει η μυρωδιά από ούρα γάτας; Γράψτε μου σε σχόλιο, που να πάρει το καλό! 

3 Απαντήσεις

  1. το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω από πού έρχεται η μυρωδιά . κοντά στην τουαλέτα αλλά όχι από την τουαλέτα . μάλλον ήρθε η ώρα για τη στείρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *