η γάτα σε διαλέγει

10 εμπειρίες που έχουν ζήσει όλοι οι γατογονείς

Όλοι εσείς οι μυστηριώδεις τύποι που έχετε πάθει την καραπλακάρα σας με το άτομό μας έχετε στοιχεία που σας ενώνουν, σας φέρνουν κοντά, εμπειρίες κοινές που σας κάνουν ουσιαστικά να μιλάτε μια κοινή γλώσσα, την γλώσσα των γατογονέων! 

Αυτές οι εμπειρίες ποικίλλουν, άλλες είναι κωμικές, άλλες τραγικές, άλλες κωμικοτραγικές, αλλά αν δεν ήσασταν γονέας μιας γάτας δεν θα τις ζούσατε ποτέ.

Και κάπως έτσι εξελίσσεται σιγά σιγά ένα καινούριο είδος, μεταλλαγμένο, το είδος Homo Sapiens aelurensis που αναμένεται να κατακτήσει τον κόσμο μέσα στις επόμενες δεκαετίες!

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι εκείνες οι εμπειρίες/χαρακτηριστικά που ενώνουν όλους εσάς τους γατογονείς:

1. Δεν διακρίνετε γατότριχες στα ρούχα μας

Οι καινούριοι γατογονείς προσπαθούν επιμελώς να κρατήσουν τα ρούχα τους καθαρά, τις γατότριχες μακριά τους και αν καποιες κολλησουν πάνω τους παίρνουν τα γνωστά ρόλερ και τις απομακρύνουν! Ταυτόχρονα η αλληλεπίδραση με τις γάτες προκαλεί τη δημιουργία κόμπων από τα νύχια τους στα ρούχα, κάτι που προβληματίζει πολύ τους νέους γατογονείς και προσπαθούν να αποφεύγουν να φορούν μπροστά σε κόσμο τέτοια  βασανισμένα ρούχα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στους νέους γατογονείς! Γιατί οι έμπειροι, οι σωστοί, οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΓΑΤΟΓΟΝΕΙΣ (που να πάρει ο διάολος) δεν βλέπουν τρίχες πάνω στα ρούχα τους, δεν διακρίνουν κόμπους! Περίεργο; Όοοοχι, δεεεν είναι! Κάτι έχει συμβεί στην όρασή τους που επιλεκτικά απορρίπτει όλα αυτά τα ενοχλητικά ερεθίσματα. Και έτσι όλα αυτά τα δήθεν προβλήματα αντιμετωπίζονται με αυτή την ιδιαιτερότητα της όρασής τους! 

2. Τα αντανακλαστικά σας στον έμετό της γάτας σας είναι αξιοσημείωτα

Ειναι βράδυ, 4 το ξημέρωμα για την ακρίβεια, μια σταγόνα σάλιου που δηλώνει την ξεκάθαρη ευδαιμονία σας, κυλάει, καθώς απολαμβάνετε το τέταρτο όνειρό σας (μήπως ειναι ονειρο με γάτες;;!) και ξαφνικά ακούγεται αυτός ο χαρακτηριστικός θόρυβος, η προετοιμασία που κάνει η αγαπημένη σας μουστακαλού για να εξαπολύσει μια γλυκούλα τριχόμπαλα! Πετάγεστε με ενάμιση μάτι κλειστό και άλλο μισό ανοιχτό σκουντουφλάτε στη γωνιά του κρεβατιού αλλά τρέχετε σαν τον σίφουνα, σιχτιρίζοντας την τύχη σας την μαύρη για να προλάβετε να πάτε τη γάτα σας σε σημείο χωρίς χαλί για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της..

.. συνήθως φτάνετε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου αφού το μοιραίο έχει συμβεί.. 

3. Κατακτήσατε την τέχνη της εργασίας στον υπολογιστή παρά τις όποιες γατο-αντιξοότητες

Και πάλι οι νέωπες, οι γατογονείς εκείνοι που δεν έχουν καταλάβει ακριβώς που έχουν μπλέξει το παλεύουν, προσπαθούν να κάνουν ξεκάθαρο στη γάτα τους ότι η ώρα της εργασίας είναι μια ιερή στιγμή, που οι γάτες οφείλουν να σεβαστούν (το ακούσαμε και τούτο)  και να τους αφήσουν στην ησυχία τους. 

Τα χρόνια περνούν και οι γατογονείς ωριμάζουν σαν το παλιό καλό κρασί, έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και  συνειδητοποιούν ότι δεν γίνεται να έχουν αυτή την απομόνωση που επιζητούν όταν εργάζονται. Ναι, θα παιδευτούν, ναι θα πάθουν τενοντίτιδες από τον ώμο ως τα ακροδάχτυλα, αλλά αυτά έχει η ζωή του σωστού, του συνειδητοποιημένου του γατογονέα!

Γκετ ον γουιθ ιτ γκαντ ντάμιτ!

4. Γνωρίζετε τα σημεία που πρέπει να χαϊδέψετε και εκείνα που πρέπει να αποφύγετε

Στην καριέρα σας ως γατογονείς, όντας αθώοι και άβγαλτοι στην αρχή και μια και δεν μπορούσατε να βγάλετε άκρη με τη γάτα σας ψάχνατε απελπισμένοι στο δίκτυο για οδηγούς για το πως να χαϊδεψετε τη γάτα σας μια και αυτή η διαδικασία δεν είναι κάτι το απλό και ανώδυνο αν δεν γνωρίζεις. Και έτσι βασιστήκατε σε ετοιματζίδικο φαγητό όπως τον οδηγό μου για το πως και που να χαϊδεύετε τη γάτα σας κάτι που τελικά σας κράτησε πίσω στη σχέση σας με τη γάτα σας.

Κάποια στιγμή όμως ωριμάσατε και καταλάβατε ότι κάθε γάτα είναι μοναδική και έχει τα κουμπιά της, τα σημεία που απολαμβάνει, τα σημεία που μισεί να αγγίζουν οι χούμαν της κοκ. Και πλέον, ώριμοι σαν παλιο γαλλικό κρασί εσοδείας του 1928, ξέρετε τι να κάνετε και γιατι να το κάνετε. Ναι, το πηγούνι τρελαίνει την Λουλου, αλλά μην τυχών και αγγίξεις τα αυτιά της διάολε, η οργή της θα ξεσπάσει σαν καταιγίδα πάνω σου..

5. Όλοι έχετε πατήσει υγρές.. τριχόμπαλες!

Ακόμη και αν στην αρχή της καριέρας σας πεταγόσασταν έντρομοι να σώσετε τα χαλιά σας από τις τριχόμπαλες της γάτας σας και τις μαζεύατε αμέσως, όσο περνούν τα χρόνια, αρχίζετε να συμφιλιώνεστε με το μάταιο του πράγματος, τα αντανακλαστικά πια δεν λειτουργούν και συνεχίζετε τον ύπνο σας όταν η γάτα σας κάνει το θεάρεστο έργο της στο σκουρόχρωμο χαλί σας! 

Το επόμενο πρωί ξυπνάτε, ανυποψίαστοι, χαρούμενοι για την καινούρια μέρα που ανέτειλε και καθώς κάνετε ξιπόλυτοι (βλέπετε έχετε και επιδαπέδια θέρμανση, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ) χαριτωμένα ξέγνοιαστα βήματα πάνω στο χαλί ξαφνικά νιώθετε κάτι γλιτζερό και υγρό. Ναι ναι, καλά καταλάβατε, είναι αυτό που φοβόσαστε!

Και εδώ έρχομαι εγώ ο Τσίτσος να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό: ο βαθμός ωριμότητας του γατογονέα είναι αντιστρόφως ανάλογος με την δυσαρέσκεια και αηδία που νιώθετε! Εσείς είστε αρκούντως ώριμοι ή ακόμη ταράζεστε πατώντας αυτά τα χαριτωμένα τριχομπαλάκια (μάθετε γιατί οι γάτες κάνουν τριχόμπαλες ΕΔΩ) που μοιάζουν τόοοοοσο πολύ με σκατούλες;!

6. Δεν αφήνετε πράγματα στην άκρη.. του γκρεμού

Θυμάστε με νοσταλγία εκείνες τις εποχές που φανταζόσασταν ότι ένα βαζάκι πάνω στο ράφι είναι τελείως αθώο και η γάτα σας δεν θα το τιμωρήσει για το ότι βρίσκεται εκεί πετώντας το στο κενό. Ένα βαζάκι, ένα τασάκι, μια παλιάαααα φωτογραφίιιια (στην άαααδεια παραλίιιια, σιωπήηηη..), το τηλεκοντρόλ, ένα ποτήρι με κρασί και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Τώρα όμως γνωρίζετε! Τώρα ξέρετε, τώρα παίρνετε τα μέτρα σας και τίποτα πια δεν μένει στην άκρη του γκρεμού, γιατί είστε ένας πρακτικός, ώριμος γατογονέας που προκειμένου να αποφύγει τις απώλειες δεν λογαριάζει από στιλ και ιντέριορ ντιζάιν! 

Μα αλήθεια γιατί οι γάτες λατρεύουν να πετούν πράγματα κάτω; Βρείτε ΕΔΩ.

7. Φλερτάρατε επιτύχως ή αποτυχώς με το να τα κάνετε πάνω σας καθώς κρατούσατε τη γάτα σας στην αγκαλιά σας

Κάποτε φανταζόσασταν ότι όταν θέλετε να πάτε τουαλέτα γιατί η φύση σας καλεί έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε. Μετά ήρθε η γάτα. Και κάθισε στην αγκαλιά σας. Και δεν έφευγε! Για ώρες! Διάολε και η φούσκα σας γέμιζε με νεράκι και γέεεμιζε και γεεέμιζε! Μα καλά, δεν θα βαρεθεί; Όχι αγαπημένε, δεν θα βαρεθεί. Και φσσσσσσ το ποταμάκι! 

Θα περιμένεις εκεί αγόγγυστα και αν πια είναι αδύνατο να κρατηθείς άλλο, ας είναι, θα τα κάνεις πάνω σου, αρκεί να μην ενοχλήσεις τον διαλογισμό της που έχει φτάσει μετά από τόσες ώρες σε άλλοοο επιπέδο! Και θα μάθεις να βάζεις μια πάνα, ώστε την επόμενη φορά να προλάβεις το κακό! Απλά τα πράματα!

8. Έχετε εντοπίσει όλα τα σημεία που μπορεί να κρυφτεί

Θέλετε να φύγετε από το σπίτι αλλά θέλετε να την χαιρετήσετε (σαν να πρόκειται να πάτε ταξίδι μακρινό, ή  λες και θα της κανει διαφορα αν θα την χαιρετήσετε ή όχι) και εκείνη είναι άφαντη.

Στα χρόνια της νιότης την ψάχνατε παραξενεμένοι, μονολογώντας “μα που εξαφανίστηκε πάλι το παλιόγατο” και άλλα τέτοια. Τώρα όμως είστε ώριμος, συνειδητοποιημένος, μύστης! Τώρα έχετε εντοπίσει ακόμη και τις καλύτερες κρυψώνες της, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι μπορεί να μην έχει κρυφτεί καν πουθενά, να βρίσκεται σε κοινή θέα σε ένα σημείο αλλά απλώς να μην αντιδράει ούτε τόσοο λιίιγο στα καλέσματά σας. 

Έτσι η διαδικασία του φευγιού δεν είναι πια το μαρτύριο που ήταν κάποτε όταν καάααθε φορά που φεύγατε από το σπίτι παίρνατε μια λαχτάρα ότι πάει η γάτα το έσκασε και δεν θα την δω ποτέ πιααα στη ζώη μου

9. Το κινητό σας είναι γεμάτο με τα ψηφιακά της ίχνη

Κάποτε βγάζατε φωτογραφίες το ηλιοβασίλεμα με την σκια σας σε πρώτο πλάνο. Τώρα βγάζετε το ηλιοβασίλεμα με την σκια  της σε πρώτο πλάνο. Πηγαίνατε σε ένα γκουρμέ εστιατόρειο και φωτογραφίζατε εντυπωσιακά πιάτα για να ποστάρετε σε στόρι στο ίνσταγκραμ για να δουν όλοι πόσο ψαγμένο ουρανίσκο έχετε. Τώρα φωτογραφίζετε το μπολ με το πατε γαλοπουυλα κουνέλι και είσαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό.

Οι οικογενειακές φωτογραφίες έχουν δώσει τη θέση τους σε φωτογραφίες με εσάς και τη γάτα σας στο κρεβάτι, στον καναπέ, στο γραφείο, στην τουαλέτα (ίλεος πια)! Ή και με τη γάτα μόνη της, εσείς δεν χρειάζεστε να είστε μέσα, φτάνει να είναι αυτή. Και μετά εστιάζετε στο πατουσάκι της με ζουμ 10 επί, στη μουσουδίτσα της, στις θηλές της γλώσσας της όταν χασμουριέται κοκ.

Δεχτείτε το.. έτσι είναι τα κινητά των απανταχούν φτασμένων γατογονέων εν έτει 2022! 

10. Η επικοινωνία σας με τη γάτα σας είναι το λιγότερο γραφική

Είστε στη δουλειά, σας έχει σπάσει τα νεύρα ο συνάδελφος, έχει καβγαδίσει, ξεσηκώσατε το λεξιλόγιο του πιο μερακλή νταλικέρη, η φωνή σας έχει γίνει μπάσα του κερατά…

.. μέχρι που γυρνάτε σπίτι και αντικρύζετε αυτή. Αμέσως ξεχνάτε τον νταλικιέρη ενώ ταυτόχρονα ξυπνάει ο Μάικλ Τζάκσον μέσα σας και αρχίζετε: “ζουζουνάκι μου, Τσιτσονελάκο μου, μωρουδέλι μου, γλυκούλι μου εσύυ, τι κάνεις ΕΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΜΠΑ να σου δώσει έεεενα φιλάκι, μωρε γλυκούλικο μου, παλιοοοπαιδο, δεν έρχεσαι, αχ με τρελαίνεις ματάκια μου, μωρέ Καντσουριτς, ΑΧ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ κατσουν..” (ΚΑΤ ΣΤΟΠ)…

… και όλα αυτά με φωνή Μάικλ Τζάκσον καθως ερμηνεύει το Ντον’τ στοπ τιλ γιου γκερ ινάφ!

Και εκείνη σας κοιτάζει με ύφος “καλά παιδάκι μου, βλαμμένο είσαι;”

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ
Η γάτα καταλαβαίνει τι της λέμε;

Θα μπορούσα να έγραφα ακόμη για χρόνια ή για δεκαετίες για μοναδικές εμπειρίες που ενώνουν όλους τους γατογονείς του πλανήτη, αλλά μου τελείωσε ο χρόνος! Αν θέλετε μπορείτε να μοιραστείτε εσείς άλλες εμπειρίες που παραλήφθηκαν εδώ πέρα! Περιμένω τα σχόλιά σας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *