Τι σημαίνει όταν η γάτα κουνάει την ουρά – 5 ερμηνείες

Τι σημαινει οταν η γατα κουναει την ουρα της; Όσοι εισαστε παρατηρητικοί θα έχετε εντοπίσει ότι δεν είναι όλες οι κινήσεις της ουράς της γάτας ίδιες.. και ότι μάλλον κάθε μια από αυτές έχει το δικό της νόημα. Σε προηγούμενο άρθρο είχα γράψει μια εμπεριστατωμένη περιγραφή της γλώσσας της ουράς της γάτας – με τις θέσεις που μπορεί να πάρει η ουρά της γάτας και τι σημαίνουν αυτές για την διάθεσή και τις προθέσεις της. Πρόκειται για ένα σούπερ χρήσιμο άρθρο – που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ – γιατί η γάτα, όσο και αν δεν το πιστεύετε εκφράζεται πολύ εύγλωττα με την ουρά της και την θέση που έχει αυτή κάθε φορά. 

Σε ετούτο εδώ όμως το άρθρο θα εστιάσουμε ΜΟΝΟ στις κινήσεις της ουράς της γάτας που τελικά είναι πάρα πολύ ενδεικτικές των διαθέσεών της! Θα ξεχάσω την χαρακτηριστική κίνησης της ουράς του Κινέζου σαν μαστίγιου που συνήθως ακολουθείται από επίθεση, δάγκωμα άρπαγμα κλπ κλπ; 

Γι’ αυτό αμέσως παρακάτω θα δούμε 5 διαφορετικές χαρακτηριστικές κινήσεις της ουράς της γάτας και τι σημαίνουν αυτές για τις προθέσεις της και την διάθεσή της:

Τι σημαίνει όταν η γάτα κουνάει την ουρά της;

1. Κίνηση πάνω-κάτω

Η γάτα είναι ικανή να κινήσει την ουρά της κάθετα, προς τις αντίθετες κατευθύνσεις πάνω και κάτω και σε αυτή την περίπτωση θεωρείται η γάτα μας δεν είναι και πολύ στα καλά της, κάτι την φοβίζει ή την ενοχλεί, νιώθει κάποιον κίνδυνο!

2. Νευρικό κούνημα της ουράς σαν μαστίγιο

Σας τα έλεγα και στην εισαγωγή. Όταν αντί η γάτα να κουνάει την ουρά της πάνω κάτω την κουνάει απότομα, αριστερά δεξιά σαν μαστίγιο το καλό που σας θέλω, κρατήστε τις δέουσες αποστάσεις, γιατί είναι πιθανό ότι είναι ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας επιτεθεί!!!

3. Τρέμουλο σε όρθια ουρά

Γνωρίζατε ότι μόνο η γάτα από όλα τα αιλουροειδή μπορεί να ανασηκώσει την ουρά της τελείως κάθετα; Αυτό γενικά είναι δείκτης ανεβασμένου ηθικού, σιγουριάς και ικανοποιησης. 

Όμως όταν  αυτό συνδυάζεται με ένα ελαφρό τρέμουλο της ουράς, ειδικά όταν η γάτα σας βλέπει, τότε η γάτα σας εκφράζει εύγλωττα ότι κατάχαρηκε που σας είδε!

τι σημαίνει όταν η γάτα κουνάει την ουρά

4. Χαλαρό, σχεδόν νωθρό κούνημα της ουράς δεξιά αριστερά

Ας υποθέσουμε ότι η γάτα της αράζει πάνω στο γατόδενδρο ή στη φωλιά της και είναι κουλ και άνετη και στα πλαίσια αυτής της χαλαρότητας αρχίζει να κουνάει την ουρά της απαλά προς διαφορες κατευθύνσεις (και πανω κατω και αριστερα δεξια). Να ξέρετε ότι τότε κάτι έχει τραβήξει την προσοχή της!

5. To άκρο της ουράς συσπάται αργά

Αυτή η κίνηση σημαίνει περίπου όπως και η προηγούμενη κίνηση δηλώνει κάποιο ενθουσιασμό ή περιέργεια, για κάτι που της τράβηξε την προσοχή. Συχνά η συγκεκριμένη συμπεριφορά συνδυάζεται με σκύψιμο του κορμιού της και τότε είναι πολύ πιθανό η γάτα να ορμήξει προς το αντικείμενο του πόθου της!

Παιδιά, είναι πολύ βασικό να καταλάβουμε την γλώσσα του σώματος της γάτας, γιατί η γάτα εκφράζεται με τα διάφορα μέρη του σώματος πολύ περισσότερο και πολύ λιγότερο με τα νιαουρίσματα πχ. Αν θέλετε να βρείτε τον συνολικό οδηγό μου για το πως να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος της γάτα κάντε κλικ στο σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *