Γιατί η γάτα μου γυρίζει την πλάτη;

‘Τσιτσάκο μου, γιατί η γάτα μου γυρίζει την πλάτη;’ Πόσο συχνά μου κάνετε αλήθεια αυτή την ερώτηση!!! Και πόσο παρεξηγημένη τελικά είναι η γάτα ρε παιδιά! Ερμηνεύοντας για μια ακόμη φορά ανθρωποκεντρικά αμέσως βιάζεστε να βγάλετε  αβάσιμα συμπεράσματα και η πρώτη πρόχειρη σκέψη που σας έρχεται είναι ότι το γύρισμα της πλάτης είναι μια περιφρονητική συμπεριφορά! 

Είναι όμως όντως έτσι; Ή η έρευνά μας θα μας οδηγήσει σε τελείως διαφορετικά μονοπάτια; Ας δούμε λοιπόν ‘γιατί η γάτα μου γυρίζει την πλάτη’! 

Εδώ πρέπει να πούμε ότι έχουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες η γάτα γυρίζει την πλάτη στον χούμαν της! Ας μελετήσουμε ξεχωριστά κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις:

1. Η γάτα μου γυρίζει την πλάτη όταν κάνουμε χάδια

Η πρώτη περίπτωση είν’ αυτή:  Η γάτα έρχεται στην αγκαλιά σας, σας ρίχνει μια ωραιότατη κεφαλιά (βρείτε γιατί οι γάτες κάνουν κεφαλιές ΕΔΩ) τρίβει τα μάγουλά της πάνω σας και μετά από όλα αυτά σας γυρνάει μεγαλοπρεπώς τη πλάτη της και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σηκώνει και την ουρά της! 

Με την ανθρώπινη οπτική αυτή η συμπεριφορά μοιάζει από υποτιμητική ως.. αηδιαστική! Αλλά για τη γάτα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. 

Η γάτα σας δείχνει εμπιστοσύνη,  κάνει μια πράξη αβρότητας και τρυφεράδας επιτρέποντάς τα να μυρίσετε τις πιο μύχιες μυρωδιές της γυρνώντας την πλάτη και αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της! Διαβάστε περισσότερα για αυτή την συχνα παρεξηγημένη συμπεριφορά της γάτας σας ακριβώς ΕΔΩ!

Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Εντάξει βρε παιδιά, μην πανικοβάλλεστε, δεν θα σας βάλω να μυρίσετε τον πωπό τους! Αρκούν μερικά χάδια στην πλάτη τους ή όπου τους αρέσει για να δείξετε ότι ανταποκρίνεστε στην δική τους στοργικότητα με τον δικό σας ανθρώπινο τρόπο! Και η γάτα σας πολύ θα το εκτιμήσει! 

2. Η γάτα μου γυρίζει την πλάτη όταν κάθεται πάνω μου ή δίπλα μου

Πολύ συχνά η γάτα θα κάτσει διπλα σας ή και πάνω σας για να αράξει ή και να κοιμηθεί και αντί να σας κοιτάζει θα σας γυρίσει την πλάτη της και θα κοιτάζει προς όλες τις υπόλοιπες κατευθύνσεις! 

ΌΧΙ, δεν σας περιφρονεί, δεν σας αγνοεί, δεν σας παραμελεί! Η γάτα όπως όλοι γνωρίζετε είναι σπουδαίος θηρευτής αλλά και εν δυνάμει θήραμα. Εσείς είσαστε ξεκάθαρα σύμμαχος, οικείο πρόσωπο, φίλος, έρωτας! Ξέρει ότι έχει τα νώτα της προφυλαγμένα. Αλλά στο πολύ επικίνδυνο πεδίο του καθιστικού ποιος ξέρει ότι δεν θα εμφανιστεί κανένας επιτήδειος θηρευτής με διάθεση να φάει και εσάς και εκείνη; 

Ε ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ! Γι’ αυτό κάθεται εκεί, άγρυπνος φρουρός, να προστατέψει και το τομάρι της αλλά και το δικό σας! Ετούτη η συμπεριφορά δηλαδή είναι ξεκάθαρα μια ενδειξη εμπιστοσύνης και φροντίδας για εσάς! 

Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα! Απλώς απολαύστε τη στιγμή γνωρίζοντάς ότι η γάτα σας δείχνει πως πολύ σας αγαπάει! 

Σημείωση: Όταν η γάτα αποστρέφει το πρόσωπό της

Δεν πρέπει να συγχέουμε τις παραπάνω περιπτώσεις με εκείνη την περίπτωση που η γάτα αποστρέφει το πρόσωπό της από εσάς – και είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει να κοιτάζει στον τοίχο σε απόσταση 10 εκατοστών μακριά της παρά να κοιτάζει εσάς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο πιθανό ότι η γάτα σας αγνοεί επιδεικτικά και λιγότερο πιθανό ότι εκφράζει κάτι θετικό απέναντί σας!

Για να μάθετε για ποιους λόγους η γάτα σας αγνοεί κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: 5 λόγοι γιατί η γάτα σας αγνοεί

Γιατί η γάτα μου γυρίζει την πλάτη - Αντί επιλόγου

Με αφορμή και ετούτο το άρθρο θα ήθελα να αναδείξω ένα γενικότερο πρόβλημα για άλλη μια φορά. Το πόσο συχνά παρερμηνεύετε τη συμπεριφορά της γάτας, με γνώμονα την δική σας χουμανιστική λογική! 

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να μάθετε τα μυστικά της γλώσσας του σώματος της γάτας, αλλά και τις γενικότερες συνήθειες της γάτας ώστε να μην βγάζετε λανθασμένα συμπεράσματα και να κατανοείτε τις προθέσεις της και τις δηλώσεις της. Αυτό θα ανεβάσει τη σχέση σας μαζί της σε άλλα επίπεδα! 

Σε ετούτο το σημείο θα ήθελα να σας προτρέψω να μελετήσετε πολύ προσεκτικά το άρθρο μου για το πως να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος της γάτας ακριβώς ΕΔΩ!

Πείτε μου σε σχόλιο αν η δική σας γάτα συνηθίζει να σας γυρίζει την πλάτη! Και στείλτε μου σχετικά ντοκουμένδα στο email μου [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *