Ο γλυκύτατος κύριος Αντώνης Λιάπης, αρέσκεται σε κατασκευές, προκειμένου να σώζει χνουδωτές ψυχούλες που χρειάζονται βοήθεια στην Κομοτηνή! Πάμε να δούμε πώς! Η εφεύρεση του λέγεται ”γατόδεντρο” και είναι ενα.. γατόδενδρο σαν αυτά που ξέρουμε – το προτεινόμενό μου θα το βρείτε εδώ -, αλλά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ! Και σώζει ζωές!

Η αποστολή του ξεκινάει, μόλις τον ειδοποιήσει κάποιος κάτοικος να σπεύσει στον τόπο του συμβάντος! Όταν ένα γατάκι έχει σκαρφαλώσει και προφανώς εγκλωβιστεί πάνω στο δέντρο και δε μπορεί να κατέβει, ο κύριος Αντώνης δίνει τη λύση!
Έτσι συνέβη και πριν 2 ημέρες στην περιοχή του Σταθμού της Κομοτηνής (ααχ ποοοσα μου θυμιζει ο σταθμος του τρένου στην Κομοτηνη) όταν ένα νεαρό ασπρομαυρο γατάκι με φλογερό ταμπεραμέντο παγιδεύτηκε σε μια ψηλή φλαμουριά! Ο κύριος Αντώνης ήταν εκεί και τοποθέτησε στον κορμό του δέντρου το ψηλό, ξύλινο ”γατόδεντρο” του και έβαλε στο πρώτο επάνω σκαλοπάτι κονσέρβα με τροφή, ώστε να πλησιάσει η γατούλα. Ο απώτερος σκοπός φυσικά, εφόσον φάει, ήταν να χρησιμοποιήσει τα σκαλοπάτια της κατασκευής και να κατέβει με ασφάλεια και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Να πούμε ότι και στα κατώτερα σκαλοπάτια είχε τοποθετηθεί γατοτροφή, για να προσελκύσει όλο και πιο χαμηλά το γατάκι!
ΜΙΝΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
Τι τροφή χρησιμοποιούμε παιδιά μου, σε τέτοιες περιπτώσεις; Κάτι ακαταμάχητα νόστιμο και μυρωδάτο, όπως οι ασυγώνιστες (και πλέον οικονομικές) GranataPet – βρείτε τις εδώ -, ή η καινούρια μου ανακάλυψη (που ειναι και σε προσφορά), οι μονοπρωτεϊνικές και ποιοτικότατες Lucky Lou – για τσεκαρετέ τις εδώ!
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
Επιστροφή στην ιστορία μας! Το γατάκι ήταν μικρό σε ηλικία και πολύ φοβισμένο, με αποτέλεσμα ν’ αργήσει ο απεγκλωβισμός του. Εντούτοις, η υπομονή και η εμπειρία του κυρίου Αντώνη, έδωσαν θάρρος στο γατάκι να κατέβει σώο και πολύ πεινασμένο! Αφού έφαγε κι άλλη μια κονσέρβα, φωτογραφήθηκε φιλικό και χαρούμενο με τους παριστάμενους, που το βοήθησαν να συνεχίσει την ελεύθερη ζωή του – κρίθηκε ότι είναι καλά προσαρμοσμένο στην περιοχή και μια και είναι υγιές δεν θα γίνουν προσπάθειες για υιοθεσία. Ορίστε και οι δηλώσεις του καλόκαρδου κύριου σε βίδεο:
Επίσης να προσθέσουμε ότι επειδή η φλαμουριά ήταν δίπλα σε κεντρικό δρόμο χρειάστηκε να ακροβολιστούν διάφοροι χούμανς στο δρόμος σε αποσταση απο τη φλαμουριά για να σταματήσουν αν χρειαστεί διερχόμενα αμάξια αν εκείνη την ώρα κατέβαινε το γατάκι και πάνω στην τρομάρα του διέσχιζε το δρόμο!
Ο κύριος Αντώνης αναφέρει ότι παρατηρώντας αυτή τη διάσωση θα βελτιώσει ακόμη παραπάνω το γατόδεντρό του για να μπορεί να απεγκλωβίσει στο μέλλον πιο εύκολα ακόμη και πιο μικρά γατιά. Στο παρελθόν έχει κληθεί να βοηθήσει πάρα πολλά γατιά να απεγκλωβιστούν και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! Αυτό που τον προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση για υιοθεσίες των διασωθέντων ψιψιών.
Ας δούμε και μερικές φώτοζ από αυτή τη φοβερή διάσωση!
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΤΟΔΕΝΔΡΑ
Τα τρία προτεινόμενα γατόδενδρα του Τσίτσου




Τι να κανω με το αδεσποτο γατάκι που έχω σώσει
Μια και ολοκληρώσαμε την περιγραφή αυτής της ιστορίας θα ήθελα να πω ότι μου δίνει αφορμή να πω τα παρακάτω: H διάσωση ενός πλάσματος δεν σημαίνει αυτόματα ότι οπωσδήποτε αυτό πρέπει να βρεi μια οικογένεια, ή ας πούμε ότι πρέπει απαραίτητα να επωμιστείτε εσείς την φροντίδα του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε ότι το γατάκι είναι υγιές και καλά προσαρμοσμένο στην περιοχή οπότε δεν είναι άστοχη η επιλογή να το αφήσουν να ζήσει εκεί.
Αν το γατάκι φαίνεται άρρωστό είναι πολύ καλό να το πάμε απευθείας στον κτηνίατρο για εξετάσεις και πιθανή αγωγή, αποπαρασίτωση, χορήγηση βιταμινών, συμπληρωμάτων όπως αυτό, ενισχυτικών του ανοσοποιητικού όπως αυτό κλπ! Επίσης είναι αρκετά εύλογο να εξεταστεί και η πιθανότητα στείρωσης. Σε περιπτώσεις άρρωστων γατιών το να επιχειρήσετε να τους βρείτε υιοθεσία, μοιάζει επίσης μια πολύ εύλογη επιλογή!
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι αρκετά λογικο να πάρετε το γατάκι σπίτι σας, να το κρατήσετε σε ένα δωμάτιο, απομονωμένο (εφόσον ειναι και αρρωστούλι) από τα δικά σας κατοικίδια για να μην τα κολλήσει και να το φροντίσετε βοηθώντας το κιόλας να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον του σπιτιού – διαβάστε τον πολύ βοηθητικό και αναλυτικό οδηγό μου εδώ! Κατά τη διάρκεια αυτης της περιόδου θα έχετε το χρόνο να ψάξετε να βρείτε μια υιοθεσία γι’ αυτό!
Οπότε δε χρειάζεται να έχουμε εκ των προτέρων ιδέες για το τι να κάνουμε με ένα γατάκι που θα διασώσουμε, αλλά να αφήσουμε τα γεγονότα να μας μιλήσουν και να μας οδηγήσουν στο τι είναι καλύτερο να γίνει γι’ αυτά.
Πηγή: maronnews.gr