ΛΕΡΟΣ: Το πρώτο Φροντιστήριο που κάνει μάθημα μαζί με γατάκια & σκυλάκια (+ΦΩΤΟΣ)

Να ενας ωραίος τρόπος να ξεκινήσει η ημέρα μας, αγαπημένοι χουμανίστες! Με μια κίνηση φιλοζωικής διάστασης που έρχεται από ένα όμορφο νησί, τη Λέρο! Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για έρευνες που δείχνουν ότι τα παιδιά, ζώντας και περνώντας χρόνο μαζί με ζωάκια, όπως γατάκια και σκυλάκια, αδέσποτα ή μη, εξελίσσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, γίνονται πιο υπεύθυνα και ώριμα – βρείτε περισσότερα εδώ

Όλα αυτά τα σκέφτηκε κι η Άννα Καρανικόλα, η ιδιοκτήτρια του κέντρου ξένων γλωσσών Καρανικόλα και προχώρησε σε μια πρωτότυπη και όμορφη κίνηση στο φροντιστήριο της!

class with cats and dogs

«Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια δηλώνουμε ότι είμαστε το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα και τα ζώα μας είναι υιοθετημένα. Άλλωστε στο νησί έχουμε ένα καταπληκτικό φιλοζωικό σωματείο, το οποίο και στηρίζουμε και σκοπεύουμε να κάνουμε δράσεις μαζί με τα παιδιά. Ευχόμαστε να βρούμε μιμητές σε όλη την Ελλάδα και να αλλάξει πλέον η νοοτροπία απέναντι όχι μόνο στα κατοικίδια, αλλά στα αδέσποτα γενικότερα. Το οφείλουμε όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στα ζώα και φυσικά σε εμάς τους ίδιους για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», δήλωσε η εμπνεύστρια της ιδέας αυτής.

pet friendly φροντιστήριο στη Λέρο

Πρόκειται λοιπόν για έξι τετράποδους πρωτότυπους μαθητές, 5 ψιψια και ενα γαβ γαβ, οι οποίοι είναι πάντα παρόντες στο μάθημα και βοηθούν τα παιδιά να μάθουν καλύτερα Αγγλικά ή και να κάνουν πιο γρήγορα τις ασκήσεις τους!

Μάθημα Αγγλικών μαζί με σκύλο
χαΐδεύοντας έναν σκύλο μέσα στην τάξη

 «Έχουμε μαζί μας την Ίρις, ένα σκυλί που υιοθετήσαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λέρου «Αδέσποτα πατουσάκια» και πέντε γάτες (όλες αδέσποτες που υιοθετήσαμε), την Νιάνια, το Σιάκι, την Μπελ, την Νάλια και την τελευταία μας γατούλα που βρήκαμε στο δρόμο, την Pumpkin. Tα ζώα συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος με τα παιδιά. Αν και πολλά παιδιά στην αρχή δεν ήταν εξοικειωμένα με τα ζώα ή τα φοβόντουσαν, το όποιο πρόβλημα ξεπεράστηκε», εξηγεί για τη σχέση των παιδιών με τα φιλοξενούμενα ζώα, αλλά και μας συστήνει τους πανέμορφους τετράποδους μαθητές της!

Είναι καλή και ασφαλής μια τέτοια ιδέα για τις γάτες και τα παιδιά

Σε σχετικές συζητήσεις με τσιτσόφιλους ειχα κάποιες ενστάσεις για το πόσο είναι καλό για τόσες γάτες να κλείνονται σε ένα περιορισμένο χώρο αλλά και για το πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο από άποψη υγιεινής! Εγώ έχω να πώ αν επιτρέπεται, χωρίς φυσικά να είμαι κάποιος ειδικός, ότι  μου φαίνεται μια εξαιρετική ιδέα και μια μάλλον πολύ όμορφη υλοποίηση, αν κρίνω από τις φωτογραφίες που φτάσανε στα χέρια μας και να τονίσω μερικά πράματα:

Oι 5 γατούλες δεν χρειάζονται τεράστιους οριζόντιους κλειστούς χώρους σε αντίθεση με ότι νομίζουν πολλοί χούμανς! Αντίθετα η ανάπτυξη καθετων χώρων – προσφέροντας στις γάτες προσβαση σε ψηλα σημεια, όπως βιβλιοθήκες, ράφια, ή ακόμη τοποθετώντας γατόδενδρα σαν αυτό ή κρεμαστά κρεβατάκια παραθύρου όπως αυτό – προσφέρει στους πολυάριθμους residents ενός χώρου ό,τι χρειάζονται για να νιώθουν ευχαριστημένα (οσο δυνατόν ειναι αυτό μέσα σε κλειστούς χώρους)! Βρείτε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποσο χώρο χρειάζεται μια γάτα;

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της υγιεινής, αφού ξανατονίσω ότι δεν είμαι κάποιος ειδικός στο θέμα της υγιεινής, θα ήθελα να εντοπίσω μερικά ίσως βοηθητικά σημεία από την εμπειρία μου με τις γάτες: 

Aν στο χώρο υπάρχουν οι απαραίτητες τουαλέτες – ιδανικά με το άνοιγμα από πάνω, σαν αυτή, για να μην υπάρχει διασπορά άμμου και .. θκατουλακιών –  στις οποίες χρησιμοποιείται άμμος που να είναι άοσμη, να κάνει καλή διαχειριση των οσμών και να μην έχει σκονη – σαν να φωτογραφίζω αυτή την αμμο – και το όλο combo να συνδυάζεται με ειδικά πατάκια για να μην διασπείρεται η άμμος από τα πατουσάκια παντού, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. 

Τέλος αν προσθέσουμε στα παραπάνω και σωστή διατροφή με ποιοτικές υγρές τροφές σαν αυτή που εξασφαλίζουν εκτός από την υγεία των γατών και την ελαχιστοποίηση των θκατουλακιών και του μποχίτο της τουαλέτας,  είναι εφικτό ο χώρος να είναι τελείως καθαρός και κατάλληλος να υποδεχτεί τα παιδιά! 

Τώρα αν δεν το καταλάβατε δίνω ιδέες και σε άλλες επιχειρήσεις για να επιχειρήσουν παρόμοιες προσπάθειες! 

Και έτσι τα παιδιά θα έχουν την πολυτέλεια να μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τις γάτες, να μαθαίνουν πως πρέπει να τους συμπεριφερθούν για να μην τις τρομάξουν, να μην τις πονέσουν και έτσι σιγα σιγά να αναπτύξουν την ευαισθησία τους, την στοργή τους και κάπως έτσι είναι δυνατόν να αναπτύσσεται μια εξαιρετικά ευεργετική σχέση για όλες τις πλευρές!

Πηγη: Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *