Γαργαλιούνται οι γάτες;

Εσείς οι χούμανς ως γνωστό συνέχεια δίνετε στην γάτα ανθρώπινες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Αυτή σας την τάση την στηλιτεύω με κάθε ευκαιρία! Όμως σε κάποιες περιπτώσεις κατά τύχη πέφτετε μέσα! Πχ, σε προηγούμενο άρθρο ανακαλύψαμε ότι οι γάτες εκλαμβάνουν τα φιλιά ως μια κίνηση στοργής και αγάπης, όπως και οι άνθρωποι – βρείτε το σχετικό άρθρο ακριβώς ΕΔΩ.

Κάπου εδώ θα προχωρήσουμε με την αποσαφήνιση του θέματος αυτού του άρθρου! Το βαθύ και βασανιστικό ερώτημα που θα εξετάσουμε σήμερα είναι το εξής: Γαργαλιούνται οι γάτες; Και αν ναι, γελάνε όταν γαργαλιούνται; Και αν όντως γαργαλιούνται, πως και που να τις γαργαλήσετε;

Ο Τσίτσος, γνωστός για την σπάνια ικανότητά του να είναι εξαιρετικά λακωνικός, δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να φλυαρήσει ούτε τόσο λίγο δα περισσότερο και θα προχωρήσει στο προκείμενο! Για να δούμε λοιπόν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα:

Γαργαλιούνται οι γάτες; Και τους αρέσει ή όχι;

Σύμφωνα με το έγκυο ‘Companion Animal Medicine’ οι γάτες έχουν όρια στο πόση φυσική επαφή απολαμβάνουν! Από ένα σημείο και μετά δεν νιώθουν καθόλου άνετα με τη φυσική επαφή.

Μερικές γάτες, που λέτε, μισούν να τις γαργαλάνε και αντεπιτίθενται με τρόπο απροκάλυπτα βίαιο, δαγκώνοντας και νυχώνοντας – βρείτε ΕΔΩ τι πρέπει να κάνετε αν σας γρατζουνίσει μια γάτα -. Άλλες γάτες απολαμβάνουν το γαργάλημα σε συγκεκριμένα σημεία και από συγκεκριμένα πρόσωπα – κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα χάδια – υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου απολαμβάνουν το χάδι

Γιατί κάποιες γάτες γαργαλιούνται τόσο πολύ! Γιατί άλλες όχι; Διότι κάθε γάτα είναι μοναδική! Και έτσι πρέπει να εντοπίσετε εκείνα τα σημάδια που δείχνουν πως ανταποκρινεται στο γαργάλημά σας! 

Αρέσει στη γάτα μου το γαργάλημα;

Οι γάτες, ως σοφά πλάσματα, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να σας το δείξουν όταν δεν περνάνε όμορφα! Έτσι μπορείτε να καταλάβετε αν η γάτα σας δεν απολαμβάνει ή απολαμβάνει ένα γαργαλητό. Αν δεν της αρέσει είτε θα απομακρυνθεί, είτε θα σας δαγκώσει είτε θα σας γρατζουνίσει ή θα σας κάνει κχουυυυυ (συριγμό)! 

Από την άλλη υψηλής συχνότητας νιαουρίσματα και τρίλιες (λαρυγγισμοί) είναι δείκτες ότι η γάτα απολαμβάνει το γαργάλημα.. μπορεί μάλιστα να αλλάξει θέση για να σας αναγκάσει να γαργαλήσετε και άλλα σημεία! 

Γελάνε οι γάτες όταν γαργαλιούνται;

Οι γάτες δεν έχουν την δυνατότητα να παράγουν τον ήχο του γέλιου οπότε προφανώς δεν πρόκειται να γελάσουν (ηχητικά) όταν τις γαργαλάτε!

Σύμφωνα με το επίσης έγκυρο “Journal of Visualized Experiments” αυτό ισχύει εκτός από τις γάτες και στα περισσότερα ζώα συμπεριλαμβανομένων των ποντικών. Ωστόσο το γαργάλημα έχει συχνά θετική επίδραση στα ζώα.

Έτσι προφανώς οι γάτες δεν γελάνε, ωστόσο ανάλογα με το αν το απολαμβάνουν θα γουργουρήσουν ή θα νιαουρίσουν δυνατά .. που είναι ό,τι κοντινότερο στο γέλιο!  Σε ετούτο το σημείο θα ήθελα να σας προτείνω να ανακαλύψετε και τις λλες ηχητικές εκδηλώσεις της γάτας στο αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς ΕΔΩ!

Αντίθετα αν δεν το απολαμβάνει όπως είπαμε προηγουμένως θα απομακρυνθεί και αν επιμείνετε θα γίνει άγρια.

Πως & που να γαργαλήσεις μια γάτα;

Επειδή εγώ ο Τσιτσάρας είμαι πολύ επιστημονικός τύπος θα επικαλεστώ και πάλι έγκυρα ευρήματα από το ‘Current Biology’, σύμφωνα με τα οποία οι γάτες θα αναζητήσουν το γαργάλημά μας ξεκινώντας οι ίδιες την σωματική αλληλεπίδραση με εμάς.. ένας δημοφιλής τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι δοκιμάζοντας μερικές δήθεν αθώες κεφαλιές πάνω σας! Οπότε προτείνω να μην ξεκινήσετε εσείς από μόνοι σας το γαργάλημα, αλλά να περιμένετε τα δικά της σινιάλα!

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι να αναγνωρίσετε τη στιγμή που η γάτα υπερερεθίζεται από το γαργάλημά σας και να μην συνεχίσετε πέραν αυτού του σημείου γιατί τόοοοτε θα έχουμε δράματα, τουτέστιν δαγκώματα, νυχιές και άλλες τέτοιες φρικαλαιότητες! Στην καλύτερη περίπτωση θα το δει σαν παιχνίδι αλλά να ξέρετε ότι η  γάτα σας στο παιχνίδι χρησιμοποιεί νύχια και δόντια – μην πείτε ότι δεν σας είχα προειδοποίησει;

Αν τώρα το πράμα συνεχίζει να πηγαίνει καλά μπορείτε να γίνετε λίγο πιο ευφάνταστος, λίγο πιο δημιουργικός! Γιατί αλλιώς θα βαρεθεί πολύ σύντομα με τις ίδιες και τις ίδιες κινήσεις! Οπότε εδώ σας θέλω να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές και κινήσεις γαργαλήματος – και κάπου εκεί να γράψετε την ‘Καμασουτρα του σωστού γατο-γαργαλήματος’! 

Σε κάθε περίπτώσει κρατάτε τα sessions γαργαλητού σύντομα και στοχευμένα για να αποφύγετε τον αιματηρό υπερερεθισμό!

Ποια σημεία να προτιμήσετε για το γαργάλημα;

Όπως οι άνθρωποι γαργαλιούνται εύκολα στις πατούσες στις μασχάλες και στην κοιλιά έτσι και οι γάτες έχουν σημεία που γαργαλιούνται πολύ.. σημεία όπως:

  • τα μαξιλαράκια στις πατούσες
  • το στομάχι
  • η πλάτη
  • η ουρά
  • κάτω από το πηγούνι
  • στην περιοχή ανάμεσα στα αυτιά

Εσείς γαργαλάτε τη γάτα σας; Της αρέσει; Πείτε μου για την εμπειρία σας σε αναλυτικά σχόλια 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *