Γάτα πονάει

Εφαρμογή αποκαλύπτει αν η γάτα σας πονάει

¨Ολοι γνωρίζουμε την αγάπη και την εκτίμηση που χαίρει η γάτα από τους χούμανς! Σας έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για αυτή τη σπάνια αγάπη η οποία έχει παρει και μια άλλη διάσταση μια και θεωρείται ότι η γάτα φέρνει τύχη στους χούμανς της! Ε δεν μου κάνει εντύπωση που εκεί αναπτυχθηκε και μια εφαρμογή που ανιχνεύει αν μια γάτα πονάει!

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από δύο φορείς που συνεργάστηκαν:  ένα πανεπιστήμιο στο Τόκιο και μια εταιρεία τεχνολογίας οι οποίες βασίστηκαν σε χιλιάδες φωτογραφίες γάτων και με την βοήθεια της οποίας ο χούμαν μιας γάτας θα μπορεί να αντιληφθεί αν η γάτα του νιώθει πόνο!

Και δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που μέσα μόλις σε ένα μήνα από την πρώτη της κυκλοφορία η εφαρμογή με τίτλο.. “Ανιχνευτής του Πόνου της Γάτας” δελέασε 43000 χουμανς που βρίσκονται όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και στην Νότια Αμερική, και την Ευρώπη! Αυτά εδήλωσε ο μάστερ μάιντ της εταιρείας Carelogy, με το κωδικό όνομα Γκο Σακιόκα!
Αυτή δεν είναι η μοναδική εφαρμογή της εταιρείας που αφορά κατοικίδια αλλά εντάσσεται σε ένα γενικότερο πακέτο με διάφορα.. καλούδια τεχνολογίας που αφορούν χουμανιστικούς γονείς που έχουν μια παραπάνω ανησυχία για την υγεία της γάτας τους! Και φυσικα η επιτυχία της ενέπνευσε και άλλες εταιρείες να αναπτύξουν παρόμοιες εφαρμογές που έχουν να κάνουν και με την διάθεση και με τον πόνο των κατοικιδίων – βασιζόμενες σε παρόμοιες λογικές συγκρισης φωτογραφιών!

Η Carelogy συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Νιχόν και πιο συγκεκριμένα με το κολέγιο Bioresource Sciences ώστε να συγκεντρωθούν 6000 φωτογραφίες γατών και να μελετηθούν προσεκτικά η θέση των μουστακιών, των βλέφαρων, της μύτης, των αυτιών – περιττό να σας πω ότι εγω σας έλεγα για όλα αυτά με αλλεπάλληλα άρθρα τα προηγούμενα χρόνια (για φρεσκάρετε τις γνώσεις σας για την γλώσσα των ματιών των μουστακιών και των αυτιών εδώ και εδώ – και ρίξτε μια ματιά και στη γενικότερη γλώσσα του σώματος της γάτας εδώ)!

Δεν αρκούσαν μόνο όμως οι φωτογραφίες – χρειάστηκε και ένα εξελιγμένο σύστημα βαθμολογίας εικόνων από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ που μπορούσε να εντοπίσει μικρές διαφορές μεταξύ υγιών γατών και γατών που υπέφεραν και δεν ήταν εύκολο να εντοπιστούν!

γάτα πονάει

Ε και κάπου εκεί τα ηνία πήρε ένα εξαιρετικό σύστημα Τεχνητής νοημοσύνης το οποίο απογείωσε την εφαρμογή αξιολογώντας περιπου 600000 φωτογραφίες που έκαναν διαθέσιμες οι ίδιοι οι χρήστες, όπως αναφέρε και ο μεσιέ Σακιόκα! Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τώρα η εφαρμογή «Έχει ένα επίπεδο ακριβείας μεγαλύτερο του 90%»!

Κλείνοντας, επειδή πολλοί με ρωτάτε  “Μπορώ να κατεβάσω αυτή την εφαρμογή στο κινητό μου”, να πω ότι αν κατάλαβα καλά η εφαρμογή ακόμη δεν είναι διαθέσιμη, τουλαχιστον εδω στην Ελλάδα, ωστόσο υπάρχει μια προηγούμενη εφαρμογή που αναπτύχθηκε την προηγούμενη χρονια, το Feline Grimage Scale που λειτουργεί στην ιδια λογικη της αξιολόγησης των εκφράσεων του προσώπου της γάτας την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ! Και σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να ανακαλύψετε μόνοι σας αν η γάτα σας πονάει διαβάστε και τον δικό μου αναλυτικό οδηγό με τα σημάδια που αποκαλύπτουν τον πόνο της γάτας, κάνοντας κλικ εδω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *