Νεογέννητο βάρους 79 γρ. εγκαταλείπεται από τη μαμά του και αγωνίζεται να επιβιώσει (ΦΩΤΟΣ)

Η καινούρια περίοδος αναπαραγωγής είναι γεγονός και πάρα πολλές γάτες γεννούν γατάκια, κάποια από τα οποία δυστυχώς τα εγκαταλείπουν σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να βοηθήσουν τα υπόλοιπα νεογνά τους να επιβιώσουν. Η μοίρα είναι πολύ σκληρή για αυτά τα εγκαταλειμμένα γατάκια μια και οι πιθανότητες να τα καταφέρουν χωρίς τη μαμά τους είναι μηδαμινές! Θα σας πω μια τέτοια ιστορία που όμως σας υπόσχομαι ότι δεν είναι λυπητερή!

Μια νεογέννητη ταρταρούγα μόλις μιας ημέρας βρέθηκε μόνη της, εγκαταλελειμμένη, με τον ομφάλιο λώρο ακόμη βρεγμένο (κάτι που μας βοηθάει να καταλαβουμε ότι ήταν όντως μόλις μιας ημέρας).. τι απελπιστικά δύσκολο ξεκινήμα ζωής!! Όμως αυτό το πεισματάρικο πλάσμα, δεν φαινόταν καθόλου διατεθειμένο να τα παρατήσει! Είχε αρπαχτει γερά από τη ζωή δεν και δεν έλεγε να την αφήσει με τίποτα! 

Σε ετούτο το σημείο ας δούμε γιατι μια μαμά γάτα μπορεί να εγκαταλείψει το μικρό της ακριβώς ΕΔΩ.

Το βάρος του; Μόλις 79 γραμμάρια, όσο ένα μικρό λεμονάκι! Αυτό το κορίτσι δεν είχε την τύχη με το μέρος του, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλά κορίτσια και αγόρια που η μαμά τους αναγκάζεται να εγκαταλείψει προκειμένου να δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες σε άλλες γατούλες να επιβιώσουν. Μέσα στην ατυχία της αυτή η όμορφη μικρή κυρία είχε την τύχη να διασταυρωθεί ο δρόμος της με αυτόν της φοβερής και τρομερής Μελίντα Μπλέιν του Bottle Baby Fosters, στο Φοίνιξ της Αρζιζόνα η οποία δεν δίστασε να το πάρει υπό τη σκέπη της και να το φιλοξενήσει. Και έτσι μετά από αυτό το ζοφερό ξεκινήμα μια ακτίνα ελπίδας ζέστανε το κορμάκι της μικρής κυρίας. 

Ποιο ήταν το μοναδικό δυνατό σημείο αυτής της μικροσκοπικής ψυχούλας, η μοναδική της ελπίδα; Μα η τεράστια όρεξή της, παρά την ηλικία της και το ελάχιστο μέγεθός της και παρόλο που το πρώτο γάλα που ήπιε ήταν.. ανθρώπινο. Βλέπετε η χούμαν που την πρωτοβρήκε (και την έδωσε στη Μελίνδα) θήλαζε το μωρό της και έδωσε και στο γατάκι από το γάλα της!

Η Μελίνδα λέει “Την τάισαν με ανθρώπινο γάλα από τη λεχώνα που την βρήκε οπότε λογικά περιμένω να υποφέρει σύντομα από ερεθισμό του γαστρεντερικού της. Τα νεογνά γατάκια δεν θα έπρεπε ποτέ να τρέφονται με ανθρώπινο γάλα από το στήθος ή ανθρώπινο γαλα σε σκόνη ή αγελαδινό γάλα. Το κατσικίσιο γάλα είναι καλύτερη περίπτωση!” Ακόμη όμως και αυτή η αναποδιά δεν ήταν ικανή για να πτοήσει το πεισματάρικο γατάκι! 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΟΡΦΑΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ

Σε ετούτο το σημείο όμως θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να σας προτρέψω να διαβάσετε  προσεκτικα τις παρακατω γραμμες με μερικά πολύ χρήσιμα τιπς για την φροντίδα κα την επιβίωση των ορφανών νεγοέννητων!

  • Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο φροντίστε να ζεστάνετε πολύ καλά τα νεογέννητα! Αν αυτό δεν συμβεί και τα ταϊσετε, είναι πιθανό να μην μπορέσουν τα εντεράκια του να μεταβολίσουν το γάλα. Βάλτε μια θερμοφόρα ή μια ηλεκτρική κουβερτούλα σε ένα χαρτόκουτο με ενα αυτοθερμαινόμενο μαξιλάρι όπως αυτό, ζεστάνετε τα καλά για 2 ώρες και περάστε στο επόμενο βήμα!
  • Ταϊστε τα με γάλα ειδικό για γατάκια – όπως αυτό – (να πω εδω ότι συμβαίνει ένα γαλατάκι ειδικό για γατάκια για κάποιο λογο να “μην τους καθεται καλα” και να προκαλεί διάρροιες, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση αξίζει να δοκιμάσετε και ένα δεύτερο) έχοντας τα γατάκια μπρούμητα και όχι ανάσκελα (για αποφυγή πνιγμού)! Δοκιμάστε είτε με μπιμπερό – όπως αυτό – , είτε αν το γατάκι αδυνατεί να ρουφήξει το γάλα απο τη θηλή με σήριγγα, προσέχοντας πολύ να μην δίνετε μεγάλες ποσότητες (πάλι για αποφυγή πνιγμού). Πρέπει να ταϊζετε το γατάκι ανά 3 ωρες τουλάχιστον!
    Αααν δεν έχετε γάλα για γατάκια διαθέσιμο (σας προτείνω, εσάς που έχετε έρωτα για τη γάτα, να έχετε πάντα διαθέσιμη σκόνη για γάλα) και επειδή η κατάσταση είναι επείγουσα μπορείτε να φτιάξετε τέτοιο με υλικά που πιθανώς να έχετε στο σπίτι σας! Βρείτε δύο συνταγές εδώ!
  • Αποπαρασιτώστε τα! Μια τόσο ευαίσθητη ύπαρξη όπως το νεογέννητο, αντιμετωπίζει ήδη πολλές προκλήσεις προσπαθώντας να κρατηθεί στη ζωή. Ας μην είναι τα παράσιτα που το απομυζούν μια ακόμη από αυτές! Αποπαρασιτώστε το εξωτερικά με σπρέι κατάλληλο για μικρά γατάκια (τύπου frontline – θα σας καθοδηγήσει ο κτηνίατρος) για να ξεφορτωθείτε τους ψύλλους που μπορεί να έχουν ορμήξει στο γατούλι. Λίγο αργότερα καλό είναι να γίνει και εσωτερική αποπαρασίτωση με ειδική πάστα! Γενικότερες οδηγίες για την αποπαρασίτωση της γάτας εδώ!

Θα βρείτε περισσότερες και πιο αναλυτικές οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

.. ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ

Ας συνεχίσουμε την ιστορία μας! Μια και γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου η Μελίνδα έδωσε στο ψιψίνι το όνομα Spangle (από την αρκούδα Spangle, που είναι στην Αμερική σύμβολο που συνδέεται με την 4η Ιουλίου, την ημέρα της Ανεξαρτήσιας για τις ΗΠΑ)! Έτσι το μικρό πλέον είχε και το δικό του όνομα! 

Την πρώτη μιάμιση μέρα στο νέο της σπίτι (το σπίτι της Μελίνδα) η Σπανγκλ τα πήγαινε πολύ καλά ώσπου εμφανίστηκε ο αναμενόμενος ερεθισμός του γαστρεντερικού της συστήματος. Παρόλα αυτά η Σπάνγκλ συνέχιζε να τρώει σαν να μην υπάρχει αύριο και γουργούριζε όοοολη την ώρα! 

Η θέλησή της για ζωή ήταν τόση που παράσυρε στο διάβα της όλα τα εμπόδια που εμφανιζόταν!

Σε αυτό τη βοήθησε και η μπόλικη αγάπη που της προσέφερε η Μελίνδα! Βλέπετε η Σπανγκλ δεν μπορούσε να ακούσει ή να δει αλλά μπορούσε να νιώσει.. και το μόνο που ένιωθε ήταν μπόλικη.. αγάπη!

Και κάπως έτσι συνέχισαν να περνούν οι μέρες, εναλλάσσοντας τα γουργουρητά όταν την χάιδευαν με μεγάλης διάρκειας ύπνους στον επωαστή της (που την κρατούσε αρκούντως ζεστή). 

Την όγδοη ημέρα δυο μικροσκοπικά ματάκια άρχισαν να φαίνονται στο προσωπάκι της Σναγκλ κάνοντας την να παίρνει μερικές κωμικές εκφράσεις, συνηθισμένες στα μωρά γατάκια. Οι εκφράσεις αυτές κυμαίνονταν από νυσταλέες μέχρι χαζούλικες ή και πολύ απαιτητικές, ιδίως αν δεν λάμβανε την απαιτούμενη ποσότητα χαδιών!

Ευτυχώς στις 2 εβδομάδες το πρόβλημα με το γαστρεντερικό της ομαλοποιήθηκε και πλέον ποιος την πιάνει! 

Πραγματική ευλογία η φροντίδα που της προσέφερε η Μελίνδα και έτσι όλη η περιπέτειά της Σναγκλ είχε αίσιο τέλος. 

Τούτη η ιστορία μου φέρνει στο νου και την ιστορία των δύο εγκαταλελειμμένων νεογέννητων αδερφιών που κράτησε το ένα το άλλο ζεστά, μέχρι να έχουν την τύχη να τα βρουν και να τα φροντίσουν μερικοί συμπονετικοί χούμανς που δεν αδιαφόρησαν για τα βασανισμένα πλασματάκια! Μάθετε την απίστευτη ιστορία τους ακριβώς ΕΔΩ

Εσείς έχετε βρει ποτέ ένα τόσο μικρό πλασματάκι; Προσπαθήσατε να το σώσετε; Τα καταφέρατε; Διηγηθείτε μου την εμπειρία σας και πείτε μου τα τιπς που ακολουθήσατε! Περιμένω τα σχόλιά σας!

4 Απαντήσεις

  1. Την κοπελα μου τη Ρουλα, μια γατα ριγε ξανθωπη, τη βρηκα 2 εβδομαδων κοντα στη μαμα της χωρις να μπορει να ανοιξει τα ματια απο τις τσιμπλες και με αιμα στην κοιλια. Αμεσως τη βουτηξα και την πηγα στον γιατρο. Ηταν τοσο αδυναμη που το κλαμα τηςδεν ακουγοταν και τοσο βρωμικη που δεν καταλαβαινα απο που ηταν το αιμα.τελικα της καναμε θεραπεια για τα ματια και το αιμα ηταν επειδη εξυνε τον ποπο της συνεχεια γτ ειχε σκουληκακια. Αφου γιναμε καλα δεν την επαιρνε κανεις σπιτι του και την κρατησα μαζι με τον αρσενικο χοντρο μου ιδιου χρωματος. Ειμαστε μαζι 4 χρονια και δεν εχει βγαλει νυχι ποτε ουτε για να παιξει!

  2. Ναι , τρία αδέρφια σέ σακούλα στα σκουπίδια,με τόν λώρο πάνω τους
    Τα είχαμε σέ καλαθάκι δίπλα στο τζάκι τυλιγμένα με κουβέρτες και τά ταιζαμε με σύριγγα ανά δύο ώρες
    Έγιναν τεράστια,αγαπησιαρικα, τρυφερά γατάκια που μας χάρισαν πολύ αγάπη για πολλά χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *