Γάτα που επιστράφηκε 5 φορές σε καταφύγιο γιατί θεωρήθηκε “πολύ απαιτητική” βρίσκει το σπίτι των ονείρων της (ΦΩΤΟΣ)

Πρέπει να εξομολογηθώ κάτι. Όταν κάποιος πιθανός γατογονέας αποφασίζει να υιοθετήσει μια γάτα και ανακαλύπτει ότι αυτή η γάτα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όπως ακριβώς και ο ίδιος, με επιθυμίες, φόβους, προσδοκίες κλπ κλπ και αυτό τον σοκάρει και τον κάνει να μη θέλει αυτή τη γάτα και να την επιστρέφει πίσω (κάπως σαν να πρόκειται για ελλατωματικό προϊόν), η πρώτη μου αντίδραση είναι ένα σφίξιμο στο στομάχι και μια ενόχληση. 

Στη συνέχεια με πιάνει βέβαια μια συμπόνοια και για τον τέως γατογονέα (δεν πρόλαβε να είναι τέτοιος για πολύ), γιατί και αυτός έχει ελπίδες και φόβους και προσδοκίες και επιθυμίες, ακόμη και αν εγώ τις βρίσκω παράλογες. 

Έχοντας πει όλα ετούτα θέλω να σας γνωρίσω τον μοναδικό κύριο Τζέιμς Μπιν! Καμία σχέση με τον Τζέιμς Ντιν, αν και η γοητεία των δύο είναι συγκρίσιμη! Ο Τζέιμς ήταν μια αδεσποτη γάτα που διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο και γρήγορα απέκτησε τη ρετσινιά της.. απαιτητικής γάτας. 5 φορές δοκίμασαν να την υιοθετήσουν 5 χουμανιστικοί γονείς και την επέστρεψαν πίσω επειδή θεώρησαν ότι ήταν πολύ απαιτητική και δύσκολη γάτα! 

Για να βρει τελικά τον παντοτινό της γονέα που τον αγάπησε (τον Τζέιμς τον Μπιν) παράφορα και του έδωσε τη θέση που του αξίζει! Ο ερωτευμένος γονεας λέει “Επιστράφηκε 5 φορές στο καταφύγιο γιατί λέει ήταν πολύ απαιτητική. Παρόλα αυτά δεν δίστασα! Τον υιοθέτησα από το καταφύγιο San Francisco Animal Control! Δύο χρόνια αργότερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ή πιο αγαπησιάρα γάτα που είχα ποτέ!”!

Την πρώτη μέρα στο σπίτι του τελικού & παντοτινού γατογονέα όπως μπορείτε να φανταστείτε ο Τζέιμς Μπιν δεν ένιωθε σούπερ άνετα γιατί αναρωτιόταν.. ποτε θα επιστραφεί πάλι πίσω στο καταφύγιο (μετά από την εμπειρία των 5 προηγούμενων φορών).

Η νέα του γατομαμά θυμάται: “ήταν βαθιά αναποφάσιστος και διχασμένος σε σχέση με το νέο του περιβάλλον”. 

Αφού περιεργάστηκε προσεκτικά το νέο περιβάλλον (είναι αδικό πχ αυτή τη συμπεριφορά να την βαφτίζουμε “απαιτητικότητα” – είναι πολύ φυσικό ένα ζώο που έχει τα ένστικτα του κυνηγού και του εν δυνάμει θηράματος να θέλει να εξερευνήσει το νέο, άγνωστο περιβάλλον) ανακάλυψε ένα πολύ αναπαυτικό κρεβάτι στο καλάθι με τα πλυμμένα ρούχα και άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να γουργουρίζει! 

Επιτέλους είχε βρει το μέρος που μπορούσε να ονομάζει “Σπίτι”. Ένα μέρος όπου μπορούσε να νιώθει ασφαλής, ευπρόσδεκτος.. αγαπημένος

Ο Τζέιμς Μπιν σύμφωνα με τη νέα γατομαμά του είναι ένα λατρεμένο γατί που ζητάει χάδια ακόμη και στην κοιλιά (αυτό πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος δεόντως γιατί σπάνια οι γάτες επιτρέπουν τα χάδια στην κοιλιά – διαβάστε και το σχετικό μου άρθρο για το ποια ειναι τα σημεία που είναι πιο απολαυστικά τα χάδια για τη γάτα, ακριβώς ΕΔΩ) και επιζητεί την προσοχή του χούμαν του – για να βρείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα ψάχνει την προσοχή κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο γονέας του Τζέιμς προσθέτει ακόμη “Ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να κρύβεται μέσα στο κουτί των άπλυτων – πραγματικά το αγαπάει – αγαπάει επίσης να με κοιτάζει με νόημα όταν εργάζομαι”. 

Βλέπετε λοιπόν ότι αν δώσεις λίγη ελευθερία σε ένα πλάσμα δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα, δεν ζητάει τίποτα το παράλογο και η σχέση γάτας γατογονέα μπαίνει σε μια πολύ αρμονική και ήρεμη βάση! 

Δύο χρόνια μετά την υιοθεσία του Τζέιμς η γατομαμά του δηλώνει ερωτευμένη και αποκαλύπ΄τει ότι το αγαπημένο σημείο του Τζέιμς για να ρίξει τους ύπνάκους του είναι .. κολλημένος πάνω στην ανθρώπινη γατομαμά του!

Γι’ αυτό θα ήθελα, αν μου επιτρέπεται από τούτο εδώ το πόστο, να πω ότι είναι φλέγον, αν υιοθετήσετε μια γάτα, να ξεχάσετε όοοολες τις ιδέες σας, ότι μια ξένη γάτα έρχεται στο σπίτι σας και ότι εσείς έχετε κάποιες απαιτήσεις και ότι κάποια πράγματα είναι απαράδεκτα να τα κάνει η γάτα κλπ κλπ. Η γάτα είναι ένα διαφορετικό πλάσμα από τους ανθρώπους, με διαφορετικά ένστικτα και δεν αντιλαμβάνεται τίποτα το άσχημο πχ στο να ανέβει στον πάγκο της κουζίνας ή να κάνει τα νύχια της κάπου! Τα ένστικτά της τα υπαγορεύουν όλα αυτά.. δεν είναι συμπεριφορές που κάνουν τη γάτα.. απαιτητική, αλλά φυσικές ανταποκρίσεις στο περιβάλλον της. 

Αν την αφήσετε ελεύθερη, θα ανακαλύψετε ότι ως δια μαγείας όλα μπαίνουν στη σωστή τους θέση και μια πολύ ζωντανή σχέση θα γεννήθει, μια σχέση που θα σας δώσει μπόλικη χαρά στοργή και τρυφεράδα.

Σε ετούτο το σημείο, κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι αν σας λάχει να φέρετε μια αδέσποτη γατούλα μέσα στο σπίτι σας υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που καλό είναι να κάνετε ώστε να ξεκινήσει αρμονικά η ζωή της μέσα στο σπίτι! Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΥΓ: Για το τέλος σας άφησα μια άλλη ιστορία που μου θύμησε ετούτη εδώ.. μια ιστορία που δείχνει ότι η υιοθεσία μιας γάτας μόνο χαρά μπορεί να φέρει όταν υπάρχει πραγματική αγάπη! Διαβάστε για την γυναίκα που σκόπευε να υιοθετήσει 3 νεογέννητα και δεν άντεξε να αφήσει μόνο του πίσω ένα 4ο ορφανό στο άρθρο μου, ακριβως ΕΔΩ.

.. για το τέλος διαβάστε και τούτο:

Η ποιότητα μιας ξηράς τροφής μπορεί να ποικίλλει δραματικά. Ο Τσίτσος σας προτείνει την Wellness Core γιατί έχει:

Θέλετε να αποκτήσετε την Wellness Core & ταυτόχρονα να βοηθήσετε τις 105 Τσιτσόγατες (χωρίς να επιβαρυνθείτε);

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *