Κορίτσι σώζει 14 (!) εγκαταλελειμμένα γατάκια με τα χρήματα που μάζεψε για τα γενέθλιά της

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο ευαίσθητα είναι τα νεογέννητα γατάκια και πόσο ακόμη λιγότερες ελπίδες έχουν και τα εγκαταλελειμμένα ή ορφανά νεογέννητα που τα μαστίζει η κατάρα που λέγεται Fading Kitten Syndrome (σύνδρομο των νεογέννητων που “σβήνουν”).Στην φωτογραφία βλέπουμε την Λουσίντα! Με 7 μικρά γατάκια γύρω της. Υπήρχαν όμως.. και άλλα 7.

Η  υπέροχη Λουσίντα είναι μόνο ένα παίδι που όμως μας δείχνει μας δείξει ότι αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τα μικρά γατάκια τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η Λουσίντα είναι μόλις.. 13. Και δεν βρήκε ένα εγκαταλελειμμένο αλλά.. 14! Ναι, καλά ακούσατε, 14! Δεν αδιαφόρησε όμως! Αντίθετα προσπάθησε να τα σώσει όλα, ακόμη και αν χρειάστηκε  να θυσιάσει τα χρήματα-δώρο για τα γενέθλιά της! 

Την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η Λουσίντα γυρνούσε με το ποδήλατό της σπίτι εμφανίστηκαν μπροστά της 5 νεογέννητα! Η Λουσίντα δεν πανικοβλήθηκε – σκάρωσε ένα σχέδιο για τη σωτηρία τους! Η Λουσίντα διηγείται: “Ήταν τόσο γλυκά δεν ήθελα να τα αφήσω, έμοιαζαν τελείως χαμένα και δυστυχισμένα” και προσθέτει “Έβρεχε και έτσι έτρεξα σπίτι να φέρω ένα καλάθι για τη μπουγάδα και να τα βάλω όλα μέσα”.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να κάνω μια παρένθεση να σας πω γι’ αυτή την αποκαρδιωτική κατάσταση που τα νεογέννητα γατάκια είναι πολύ πιθανό στα καλά καθούμε να πεθάνουν. Πρόκειται για μια κατάσταση που θεωρείται σύνδρομο και στο παρακάτω σύνδεσμο προσπαθώ να σας το περιγράψω όσο καλύτερα γίνεται:

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι δεν υπάρχει χειρότερο από το να γίνει παπί από τη βροχή ένα νεογέννητο γατάκι! Όμως τούτα εδώ όπως φαίνεται είχαν τον απο μηχανής Θεό τους, τη .. Λουσίντα. Γυρνώντας διαπίστωσε τον τελικό τους αριθμό (14, γερά να είναι). Τα φόρτωσε όλα στο καλάθι και κάλεσε το Λορτ Σμιθ, ένα νοσοκομείο ζώων, οπότε και την προέτρεψαν να τα φέρει εκεί. 

“Ήταν η μέρα των γενεθλίων και κάποιος μου είχε δώσει για δώρο 50 δολάρια που τα χρησιμοποιήσα για να πάρω ένα ταξί και να πάω τα γατάκια στο Λορτ Σμιθ”. 

Τα μικρά γατάκια θα εμβολιαστούν, θα στειρωθούν και θα λάβουν μικροτσιπ και αφού γίνουν όλα αυτά θα αναζητήσουν την παντοτινή τους οικογένεια. 

Εντωμεταξύ και στην Αμερική τα πράγματα δεν φαίνεται να ειναι πολύ διαφορετικά από ό,τι εδώ μια και ο διευθυντής του Νοσοκομείου Ντέιβιντ Χέρμαν έκανε έκκληση στους ανθρώπους να μην πετάνε νεογέννητα στα σκουπίδια, ένα φαινομένο που γιγαντώνεται και είχε ως αποτέλεσμα το νοσοκομείο του να “πνίγεται” στα νεογέννητα γατάκια!

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της μικρής Λουσίνδας και ας μην αδιαφορούμε για γατούλια αδύναμα χωρίς πολλές ελπίδες επιβίωσης που συναντάμε στο δρόμο μας! Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα απλά πράγματα που μπορούμε χωρίς καμία ιδιαίτερη υποδομή και χωρίς καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση να κάνουμε για τα ορφανα μικροσκοπικά πλασματάκια που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή και αυτά να αποδειχθούν σωτήρια για την επιβίωσή τους! Για να μάθετε τι διαβάστε πολύ προσεκτικά τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Και ο Τσιτσάκος ήταν ένα τέτοιο γατάκι, εγκαταλελειμμένο, σε ένα κάδο σκουπιδιών, οπότε και το βρήκαμε όχι μεγαλύτερο απο 10 ημερών. Τότε δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη γάτα και τις ιδιαιτερότητές της και τον πήγαμε αμέσως στον κτηνίατρο. Θυμάμαι τότε ότι εκείνος μας ειπε ότι κατά πάσα πιθανότητα το γατάκι δεν θα τα καταφέρει – προφανώς έχοντας αρκετή εμπειρία από αυτο το  fading kitten syndrome. 

Μας θυμάμαι να ταϊζουμε σχολαστικά ανα 3ωρο τον Τσιτσάκο με σήριγγα και όταν κοιμόταν να πλησιάζουμε από πάνω του για να βεβαιωθούμε ότι ακόμη αναπνέει! Μια δυο φορές κιόλας τρομάξαμε και αναγκαστήκαμε να τον ξυπνήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι όλα ήταν καλά. 

Η εμπειρία της φροντίδας ενός τόσο εύθραυστου πλάσματος, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν άνθρωπο. 

.. για το τέλος διαβάστε και τούτο:

Η ποιότητα μιας ξηράς τροφής μπορεί να ποικίλλει δραματικά. Ο Τσίτσος σας προτείνει την Wellness Core γιατί έχει:

Θέλετε να αποκτήσετε την Wellness Core & ταυτόχρονα να βοηθήσετε τις 105 Τσιτσόγατες (χωρίς να επιβαρυνθείτε);

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

2 Απαντήσεις

  1. Θαυμάζω την αγάπη σου για τις γάτες! Γι’ αυτά τα μικρά και αγαπημένα ζωάκια που δυστυχώς είναι στο έλεος του χειρότερου όντος του πλανήτη τον homo Sapiens! Μας κάνεις τη ζωή πιο όμορφη με όλα όσα προσφέρεις στα ζώα, Μπράβο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *