Κορίτσι σώζει 14 (!) εγκαταλελειμμένα γατάκια με τα χρήματα που μάζεψε για τα γενέθλιά της

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο ευαίσθητα είναι τα νεογέννητα γατάκια και πόσο ακόμη λιγότερες ελπίδες έχουν και τα εγκαταλελειμμένα ή ορφανά νεογέννητα που τα μαστίζει η κατάρα που λέγεται Fading Kitten Syndrome (σύνδρομο των νεογέννητων που “σβήνουν”).

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Λουσίντα! Με 7 μικρά γατάκια γύρω της. Υπήρχαν όμως.. και άλλα 7. Η  υπέροχη Λουσίντα είναι μόνο ένα παίδι που όμως μας δείχνει μας δείξει ότι αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τα μικρά γατάκια τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η Λουσίντα είναι μόλις.. 13. Και δεν βρήκε ένα εγκαταλελειμμένο αλλά.. 14! Ναι, καλά ακούσατε, 14! Δεν αδιαφόρησε όμως! Αντίθετα προσπάθησε να τα σώσει όλα, ακόμη και αν χρειάστηκε  να θυσιάσει τα χρήματα-δώρο για τα γενέθλιά της! 

Την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η Λουσίντα γυρνούσε με το ποδήλατό της σπίτι εμφανίστηκαν μπροστά της 5 νεογέννητα! Η Λουσίντα δεν πανικοβλήθηκε – σκάρωσε ένα σχέδιο για τη σωτηρία τους! Η Λουσίντα διηγείται: “Ήταν τόσο γλυκά δεν ήθελα να τα αφήσω, έμοιαζαν τελείως χαμένα και δυστυχισμένα” και προσθέτει “Έβρεχε και έτσι έτρεξα σπίτι να φέρω ένα καλάθι για τη μπουγάδα και να τα βάλω όλα μέσα”.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι δεν υπάρχει χειρότερο από το να γίνει παπί από τη βροχή ένα νεογέννητο γατάκι! Όμως τούτα εδώ όπως φαίνεται είχαν τον απο μηχανής Θεό τους, τη .. Λουσίντα. Γυρνώντας διαπίστωσε τον τελικό τους αριθμό (14, γερά να είναι). Τα φόρτωσε όλα στο καλάθι και κάλεσε το Λορτ Σμιθ, ένα νοσοκομείο ζώων που την προέτρεψαν να τα φέρει εκεί. 

“Ήταν η μέρα των γενεθλίων και κάποιος μου είχε δώσει για δώρο 50 δολάρια που τα χρησιμοποιήσα για να πάρω ένα ταξί και να πάω τα γατάκια στο Λορτ Σμιθ”. 

Τα μικρά γατάκια θα εμβολιαστούν, θα στειρωθούν και θα λάβουν μικροτσιπ και αφού γίνουν όλα αυτά θα αναζητήσουν την παντοτινή τους οικογένεια. 

Εντωμεταξύ και στην Αμερική τα πράγματα δεν φαίνεται να ειναι πολύ διαφορετικά από ό,τι εδώ μια και ο διευθυντής του Νοσοκομείου Ντέιβιντ Χέρμαν έκανε έκκληση στους ανθρώπους να μην πετάνε νεογέννητα στα σκουπίδια, ένα φαινομένο που γιγαντώνεται και είχε ως αποτέλεσμα το νοσοκομεί του να “πνίγεται” στα νεογέννητα γατάκια!

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της μικρής Λουσίνδας και ας μην αδιαφορούμε για γατούλια αδύναμα χωρίς πολλές ελπίδες επιβίωσης που συναντάμε στο δρόμο μας! Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και να αποδειχθούν σωτήρια για την ζωή των ορφανών νεογέννητων! Για να μάθετε τι διαβάστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!