Γάτα πέφτει από οροφή σταδίου και σώζεται με τη βοήθεια… αμερικάνικης σημαίας (BINTEO)

Καλημέρα σας! 

Τώρα αναρωτιέμαι αν κάνω καλά που μοιράζομαι μαζί σας αυτό το βίδεο; Ή μήπως δεν κάνω καλά;;! Ιδέα δεν έχω αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι από τα πιο ψυχοβγαλτικά πράγματα που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Μια tuxedo γάτα, σουλατσάρει στο πάνω διάζωμα του τεράστιου σταδίου “Hard Rock Stadium” στο Μαϊάμι και για κάποιο λόγο που αγνοώ βρίσκεται να κρεμιέται στα χείλη του διαζώματος. 

Οι φίλαθλοι την παίρνουν είδηση και εκείνοι που είναι στο πάνω διάζωμα απλώνουν τα χέρια τους προσπαθώντας να την φτάσουν αλλά μάταια – κανείς δεν σκέφτηκε να βγάλει το t-shirt του για να μπορέσει να φτάσει το γατούλι.  Την ίδια στιγμή το υπόλοιπο στάδιο έχει στρέψει το βλεμμα του προς τη γάτα. Επικρατεί ένας πανικός, αλλαλαγμοί παντού!

Η γατούλα προσπαθεί να κρατηθεί με κάθε τρόπο, στην αρχή με τα δύο μπροστινά της πόδια, μετά με το ένα, οπότε και πανικοβάλλεται τελείως, εν μέσω ουρλιαχτών του κόσμου! Η γάτα μάταια προσπαθεί και πάνω στον πανικό της ταλαντώνεται έντονα  για να πέσει τελικά στο κενό! 

Ακολουθεί μια πτώση 15 μέτρων όπου μπορείτε να δείτε ότι η γάτα ενστικτωδώς εφαρμόζει το περίφημο righting reflex (αντανακλαστικό διόρθωσης) που την φέρνει με την κοιλιά στραμμένη προς το έδαφος ενώ συμβαίνει κάτι ακόμη φοβερό: τεντώνει ενστικτωδώς το κορμί της ώστε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση στον αέρα.

Όλα αυτά ίσως να μην αποδεικνυόταν αρκετά για να μπορέσει να γλιτώσει, αν δεν υπήρχε ένας φίλαθλος στο κάτω διάζωμα που είχε πάρει είδηση την γατούλα, είχε ευθυγραμμιστεί με αυτήν και είχε απλώσει μια αμερικάνικη σημαία εκεί που υπολόγιζε ότι θα έπεφτε! Και πράγματι, ο υπολογισμός του αποδείχτηκε εξαιρετικός και η κίνησή του σωτήρια μια και η γατούλα δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς ενώ ο σωτήρας της γάτας την άρπαξε και την σήκωσε ψηλά και όλοι φωνάζουν. Εκείνο το σημείο είναι που προκάλεσε ελαφρά νευράκια, διότι δεν έφτανε η περιπέτειά του, άρχισαν να το τραβολογούν, να το σηκώνουν ψηλά και να το πασπατεύουν! Μα καλά αυτοί οι χούμανς πια, δεν έχουν ίχνος αντίληψης της γατίσιας ψυχολογίας;

Θα τους το συγχωρήσω μόνο και μόνο επείδη έσωσαν την εφτάψυχη ασπρομαυρούλα! Δείτε το βίδεο που έφτιαξα συγκεντρώνοντας λήψεις από διαφορετικές πηγές (καμία από αυτές δεν είναι δική μου πηγή):

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *