Είναι αλήθεια ότι οι γάτες προτιμούν τις γυναίκες και γιατί συμβαίνει αυτό;

Τελικά οι γάτες προτιμούν τις γυναίκες ή αυτό είναι μόνο μια δοξασία; Ανακαλύψαμε έρευνες που δίνουν απαντήσεις και εντοπίσαμε τις αιτίες που εξηγούν το συγκεκριμένο φαινόμενο! Ωχ, τι με έπιασε και μιλάω στον πληθυντικό τώρα λες και είμαι 5 γάτες σε μία; Τσίτσο σύνελθε και πες στο κοινό σου αυτά που είναι να πεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ομποοοο!

Λοιπόν φερστ θινγκς φερστ που λενε και στην Ηγγλετέρα, ας δούμε αν η γάτα έχει προτίμηση στο φύλο των χούμαν της και θα προχωρήσουμε στη συνέχεια σε αναζήτηση αιτιών! 

Ειναι αλήθεια ότι οι γάτες προτιμούν τις γυναίκες από τους άνδρες; Τι λένε οι έρευνες

Ή είσαι επιστημονικός τύπος ή δεν είσαι! Εγώ αναζήτησα επιστημονικά δεδομένα για να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα και βρήκα μια έρευνα που είχε γίνει στο έγκυρο Behavioral Processes! 

Ερευνητές βιντεοσκόπησαν και ανέλυσαν τις αλληλεπιδράσεις 41 γατών με τους χούμαν τους σε 4 διαφορετικές περιόδους του χρόνου. Κατέγραψαν τις συμπεριφορές της γάτας και του χούμαν της και ελαβαν υπόψιν  τις προσωπικότητες των χούμαν και των γατών τους. Κάνοντας αυτή την ανάλυση οι ειδικοί κατέληξαν ότι οι γάτες και οι χουμανς αλληλεπιδρουν ο ένας στη συμπεριφορά του άλλου. 

Εξωστρεφείς γυναίκες και δραστήριες γάτες είχαν την πιο όμορφη σχέση μεταξύ τους. Αυτές οι γάτες έδειξαν ξεκάθαρα την επιθυμία τους για φιλική επαφή με διάφορα χαρακτηριστικά σημάδια (από τη γλώσσα του σώματος – μάθετε πως να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος ΕΔΩ), όπως οι όρθιες ουρίτσες!

Επίσης βρέθηκε ότι οι γάτες πλησίαζαν πολύ περισσότερο και επιθυμούσαν επαφή με τις γυναίκες απο τους άνδρες γονείς. Να λοιπόν μια έρευνα που δίνει μια πρώτη απάντηση στο ερώτημά μας! 

Όμως ας δούμε τις πιθανές αιτίες για αυτό το φαινόμενο:

5 λόγοι γιατί οι γάτες προτιμούν τις γυναίκες από τους άνδρες;

1. Γιατί έχουν πιο λεπτή και απαλή φωνή

Γνωρίζουμε όλοι οτι η ακοή της γάτας είναι σχεδόν υπερβιονική, πολύ οξεία. Καταλαβαίνετε ότι μια αγριοφωνάρα θα ακουστεί υπέρ του δέοντως έντονη και δυσάρεστη, ενοχλητική. Η γυναίκα, ως γνωστό έχει εκ φύσεως πιο απαλή και γλυκιά φωνή από τον άνδρα και αυτός είναι ένας λόγος να γίνει πιο ελκυστική στη γάτα. 

Άλλωστε σε έρευνα που έγινε για το πως αντιδρούν οι γάτες όταν τους μιλάμε με φωνή παρόμοια  με αυτή που απευθύνουμε σε μωρά παιδιά, βρέθηκε ότι οι γάτες απολαμβάνουν να τους μιλάμε έτσι και αμέσως αιχμαλωτίζουμε την προσοχή τους. Αν είστε λοιπόν απελπισμένος άνδρας που θέλει την προσοχή της γάτας σας δοκιμάστε να της μιλήσετε σαν να είναι μωρό. Είναι πολύ πιθανό να κολακευτεί και να στρέψει την προσοχή της σε εσάς

2. Λόγω τραυμάτων του παρελθόντος

Σας έχω γραψει ολόκληρο άρθρο για τη μνήμη της γάτας – βρείτε το ΕΔΩ – και ίσως θυμάστε ότι η γάτα έχει εξαιρετική μακρά μνήμη, θυμάται σχεδόν.. για πάντα καθοριστικά αρνητικά ή θετικά γεγονότα. Έτσι αν η γάτα έχει υποστεί κακοποίηση αυτό είναι κάτι που πιθανώς δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Και επειδή οι κακοποιήσεις σε μεγαλύτερο βαθμό συμβαίνουν από άνδρες ( ΠΑΙΔΙΑ, ψυχραιμία, δεν κάνω τώρα καμία σεξιστική δήλωση, απλώς λέω για κάποια στατιστικά, μην το πάρετε ότι λέω ότι αν είστε ανδρας θα κακοποιησετε – ΟΥΤΕ ΚΑΝ) είναι πολύ πιθανό μια γάτα που εχει υποστεί μια κάποια κακοποίηση από κάποιον άνδρα να βλέπει με μισό μάτι.. όλους τους άνδρες.. και άρα να προτιμάει τις γυναίκες.

3. Γιατί έχουν πιο απαλό άγγιγμα

Επίσης εδώ πρέπει να πούμε ότι η αίσθηση της αφής της γάτας είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένη. Και πρέπει να τονίσουμε ότι (και πάλι) συνήθως οι γυναίκες έχουν αρκετά πιο λεπτό και διακριτικό άγγιγμα από τους άνδρες. Αν τώρα μια γάτα είναι κιόλας φοβικό ή ανήσυχη, ένα άτσαλο άγγιγμα μπορεί να την αγχώσει και να την κάνει να τρέξει μακριά. 

Αντίθετα μια γάτα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, παιχνιδιάρα κλπ κλπ ίσως να μην πτοηθεί κάτι τέτοιο. Βέβαια όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι άνδρες δεν μπορούν να συνάψουν στενές σχέσεις με μια φοβική γατα.. απλώς χρειάζεται τακτ στο άγγιγμα!

Ο καημένος ο Πατέρας με αγγίζει απαλά, αλλά εγώ και πάλι δε ψήνομαι, προτιμώ τη μητέρα, χαζός είμαι; Χαζός δεν είμαι. 

4. Γιατί ξοδεύουν πιο πολύ ώρα μαζί τους

Και πάλι μιλώντας με .. ποσοστά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι γυναίκες ασχολούνται περισσότερες ώρες της ημέρας με τη γάτα τους από ότι οι άνδρες. Όσο και αν οι κακές γλώσσες λένε ότι οι γάτες είναι ανεξάρτητες και απόμακρες, αυτό, όπως έχουμε πει πολλές φορές δεν ισχύει (παρά μόνο κατ’ εξαίρεση)! Οι γάτες ψάχνουν την προσοχή με διάφορους τρόπους (βρείτε σχετικά σημάδια στο παρακάτω λινκ) και επειδή ακριβώς η γυναίκα είναι πολύ πιο πιθανό να της την προσφέρει, έχοντας μάλιστα πολλές στιγμές τετ α τετ με τη γάτα αυτό είναι κάτι που η γάτα εκτιμά και δεν θα προσπεράσει ποτέ και είναι πολύ πιθανώς ένας λόγος για να την επιλέξει ως το αγαπημένο της προσωπο μέσα στο σπίτι.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΔΑ: 7 σημάδια οτι η γάτα ψάχνει την προσοχή σας

5. Γιατί νιώθουν το μητρικό τους ένστικτο

Η γυναίκα κουβαλάει το μητρικό ένστικτο σε λανθάνουσα ή πιο ξεκάθαρη μορφή και αυτό είναι κάτι που η γάτα μπορεί να το αντιληφθεί. Αυτό το μητρικό ένστικτο μπορεί να κάνει τη γυναίκα πιο τρυφερή προς τη γάτα, πιο ευάλωτη στα καλέσματα και τις επιθυμίες της και τα σκέρτσα της. Όλα αυτά η γάτα φυσικά τα καταλαβαίνει και δεν τα ξεχνάει. Άλλωστε η  φιγούρα της μητέρας είναι αυτή που φροντίζει συνήθως για να ταϊστουν τα διάφορα μέλη της οικογένειας και η γάτα φυσικά είναι και αυτή ένα μέλος της οικογένειας. 

Ε λοιπόν η γάτα δεν πρόκειται ποτέ να παρακάμψει το γεγονός αυτό – ότι η γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα θα την ταϊσει. Βέβαια στην περίπτωσή μου, εμένα με ταϊζει συνήθως ο άχρηστος ο Πατέρας, αλλά εγώ πάλι τη Μητέρα θέλω.

Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία περί του θέματος. Η γάτα σας προτιμάει τη γυναίκα ή τον άνδρα (αν υπαρχουν και οι δυο) του σπιτιού; Περιμένω τα σχόλιά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *