Πινόκιο ο πανέμορφος γάτος-κουασιμόδος που ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή (ΦΩΤΟΣ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Αγαπημένοι μου χουμανίστες σήμερις θα σας διηγηθώ μια ακόμη ιστορία μιας γάτας που επιβεβαιώνει το αξίωμα “Όλες οι γάτες είναι όμορφες”. Πρόκειται για τον λατρεμένο γάτο Πινόκιο. Ο Πινόκιο εντοπίστηκε από μια οργάνωση διάσωσης ζώων (Friends for Life Rescue Network) σε άθλια κατάσταση, όταν αυτό το λαχταριστό αγόρι ήταν ακόμη μόλις 3 μηνών. Υποσιτισμένος, αφυδατωμένος, γεμάτος ψύλλους, έμοιαζε με γάτα 5 ή 6 εβδομάδων. Και δεν ήταν μόνο αυτά. Είχε μια τεράστια κοίλη που χρειαζόταν εγχείρηση, ανωμαλη τοποθέτηση των κυνόδοντων, κακοσχηματισμένη μύτη και ίσως υδροκεφαλία.

Δηλαδή πρόκειται για τη γνώριμη κατάσταση “Όλα τα έχει η Μαριορή ο φερεντζές της λείπει”! Φυσικά μια τέτοια γάτα, με τόσες ανάγκες δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί αμέσως για αυτό ανάλαβε τη φροντίδα της η γλυκούλα Μελ Λάμπρι, μέλος της οργάνωσης και είχε πολύ δουλειά να κάνει προτού ο Πινοκιάκος μας να είναι έτοιμος να υιοθετηθεί.  

Στο διάστημα που η Μελ του πρόσφερε τη φροντίδα της ο Πινόκιο αγαπήθηκε παθιασμένα από τη χούμαν και τον σύντροφό της ενώ σιγά σιγά αντιμετωπιζόταν, σε βάθος ενός χρόνου διάφορα θέματα όπως θέματα στο γαστρεντετρικό, μεγαλοκαρδία, φύσημα στην καρδιά, προβλήματα στο αναπνευστικό, θέματα σταμ άτια και στα δόντια, ακόμη και νευρολογικά προβλήματα.

Και όμως ο Πινόκιο ξέρει να διασκεδάζει, ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή (ποσο μου θυμίζει τον στραβομουτσουνο Σκλαβή μου)! H Μελ λέει “Είναι πολύ ευτυχισμένος τύπο, που αγαπά τους πάντες, ανθρώπους, γάτες και σκυλιά” και προσθέτει “μόλις κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο τρέχει πάνω του και σκαρφαλώνει στον ώμο του, τρίβεται ανελέητα και παίζει! Δεν μπορώ να φανταστώ πόσα έχει περάσει αυτό το δυνατό αγόρι και εξακολουθεί να έχει την οπτικη ‘είμαι δυνατός, μπορώ να κάνω τα πάντα’”. 

Ας απολαύσουμε και μια γκαλερία με όμορφες φωτογραφίες του υπέροχου Πινόκιο από το λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ:

Και ο Πινοκιάκος, όπως και ο Σκλαβής μας δίνει ένα ακόμη μάθημα, από αυτά που μπορούν να μας αφυπνίσουν και να μας κάνουν να δούμε με λίγο διαφορετικό μάτι τη ζωή!

 

ΥΓ: Βρείτε τον Πινόκιο στον ίνσταγκραμ ακριβώς εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!