Ο άνθρωπος που πουλάει παλιοσίδερα για να ταΐζει αδέσποτες γάτες κάθε μέρα εδώ και 27 χρόνια (ΦΩΤΟΣ)

Χουμάνες και χουμάνοι μου, να σας γνωρίσω τον Γουίλι Ορτίθ από το East Hartford του Κονέκτικατ! Μια ακόμα κοπιαστική μέρα τελειώνει γι’ αυτόν μέσα στους δρόμους, όπου ο Ορτίθ μάζευε παλιοσίδερα στο γέρικο βαν του για να τα πουλήσει στη συνέχεια! Αλλά πλέον είναι 7 το απόγευμα και αυτή η ώρα είναι ιερή! Ο Ορτίθ σταματάει ό,τι κάνει και πηγαίνει στο πίσω μέρος ενός γκαράζ αυτοκινήτων για να συναντηθεί με μερικούς τετράποδους φίλους.

Εκτός από όλα αυτα τα παλιοσίδερα, ο 75χρονος Ορτίθ μεταφέρει και μεγάλη ποσότητα γατοτροφής και η άφιξή του στον χώρο σημαίνει την έναρξη ενός πανηγυριού από 10 γάτες που, με υψωμένες ουρές, τον καλωσορίζουν και τρίβονται στα πόδια του. Προφανώς τον περίμεναν πώς και πώς!

Αααα, σε τούτο το σημείο θυμήθηκα και την ιστορία του υπέροχου ανθρώπου στο Αλέπι της Συρίας που έμεινε στην εμπόλεμη ζώνη για να φροντίσει.. 200 γάτες!!! Βρείτε την ιστορία του ΕΔΩ.

Επανερχόμαστε στο θέμα μας! Ο μεσιέ Ορτίθ είναι μετανάστης από το Πουέρτο Ρίκο και έκανε πολλές και διάφορες δουλειές, όπως οδηγός σχολικού λεωφορείου, μηχανικός σε νοσοκομείο και άλλες! Αλλά τελικά στράφηκε στη συλλογή και πώληση παλιοσίδερων που του προσφέρουν αρκετά για να ζήσει και να θρέψει τους αγαπημένους φίλους του, τις αδέσποτες γάτες! Και προφανώς στο σπίτι του θα βρείτε κατά βάση δύο πράγματα: παλιοσίδερα και παλέτες με τροφή γάτας (οπ, μια και μιλαμε για τροφές, εσείς δίνετε υγρή τροφή στη γάτα σας; τσεκάρετε τώρα τις προτεινόμενες μου υγρές τροφές για γάτες)!

Αναρωτιέστε γιατί το κάνει αυτό ο φίλος Γουίλι; Εκείνος έχει μια απάντηση: «Το κάνω γιατί ξέρω ότι σε κανέναν δεν αρέσουν οι γάτες. Τις βλέπω και βλέπω ότι χρειάζονται βοήθεια»! Να σας πω την αλήθεια νομίζω ότι ισως πισω στο 1995 κατι τετοιο να ισχυε – τωρα πολλοι αγαπουν τη γάτα!

Μα τι έγινε τότε, το μακρινό 1995; O Γουίλι, καθώς περνούσε από το συγκεκριμένο γκαράζ, είδε μια πεινασμένη γατούλα να τρίβεται σε έναν περαστικό που δεν της έδινε καμία σημασία! Αυτό το θέαμα συγκλόνισε τον φίλο μας, ο οποίος αποφάσισε ότι καμία γάτα δε θα έμενε πεινασμένη και αβοήθητη, όσο περνούσε από το χέρι του!

Ο Ορτίθ λέει: «Οι άνθρωποι απωθούσαν το πεινασμένο γατάκι και μπορούσα να καταλάβω ότι χρειαζόταν βοήθεια. Είπα λοιπόν στον Κύριο (σ.σ. τον Θεό ντε): «Ξέρω ότι αυτές οι γάτες δεν μπορούν να καταλάβουν την προφορά μου, αλλά πρέπει να κάνω κάτι»!

Και έτσι άρχισε να ταΐζει τις γάτες πίσω από το νοσοκομείο του Hartford ενώ δούλευε εκεί και όταν ένας από τους συναδέλφους του είδε τι έκανε, πρόσφερε 40 δολάρια για τον ιερό σκοπό του Γουίλι! Ο Ορτίθ άρχισε σιγά σιγά να ταΐζει γάτες σε όλη την πόλη. Η δράση του δεν πέρασε απαρατήρητη από τις τοπικές ομάδες φροντίδας ζώων και έσπευσαν να τον βοηθήσουν με συμβουλές, καθώς και να προωθήσουν το έργο του, ώστε να βρεθούν και άλλες χορηγίες!

Εκπαιδευτική παρένθεση – Σίτιση τεράστιων αποικιών με αδέσποτες γάτες

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα για τις γνώριμες πλέον εκπαιδευτικές μου παρενθέσεις! Ξέρω ότι η ιστορία του Γουίλι μιλάει στις καρδιές σας, ξέρω πόσοι πολλοί φροντίζετε ολόκληρες αποικίες απο αδέσποτες γάτες. Μερικά τιπς για το πως να τις φροντίζετε/σιτίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα:

 • ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΞΗΡΑΣ ΤΡΟΦΗΣ
  Ξέρω ξέρω, οταν εχεις να φροντίσεις 10 ως.. 100 γάτες δεν είναι εύκολο να τις ταϊζεις με.. ποιοτικές υγρές τροφές. Καταφεύγουμε στην.. οικονομική ξηρά τροφή! Ε παιδιά, μην μου διαμαρτύρεστε για το κόστος αν συνεχίζετε να μην αγοράζετε μεγάλες συσκευασίες!!! Αγοράζετε 15κιλα και 20κιλα! ΜΟΝΟ! Γλιτώνετε 20 ως 50%! Βρείτε τις προτεινόμενες οικονομικές ξηρές τροφές σε μεγάλες συσκευασίες εδώ!
 • ΔΩΣΤΕ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
  Μια και δίνετε ξηρά τροφή φροντίζετε να είναι οσο πιο ασφαλής για το ουροποιητικό τους, γιατι οι αδεσποτούλες δεν είναι σαν την οικόσιτη γάτα σας, είναι πολύ πιθανο με την ξηρα να φραξει η ουρήθρα και η γατούλα το πιο πιθανό τότε είναι να εξαφανιστεί (κατι που λογικα θα σημανει το θανατο της) , και όχι να σας ειδοποιήσει ότι υποφέρει! Ετσί διαλέξτε ξηρες τροφές με χαμηλό φώσφορο, ιδανικα 0.8% και κάτω, αναλογια ασβεστίου-φωσφόρου 1.2 προς 1 και μεγαλύτερη, μαγνήσιο κάτω από 0.1%, και μεθειονίνη που οξινιζει τα ούρα και εμποδίζει τη δημιουργία ουρόλιθων στρουβίτη. Μια εξαιρετική τροφή σε αυτό το επίπεδο είναι αυτή εδώ!
 • ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΝΕΡΟ
  Προσφέρετέ τους νερο, πολύ νερό, φρέσκο, για την ενυδάτωσή τους – ξέρουμε ότι η γάτα έχει μαθει να προσλαμβάνει το νερό που χρειάζεται από την τροφή της, αλλά αφού εδώ έχουμε ξηρά τροφή (με ελάχιστη υγρασία), τουλαχιστον προσθέστε μπολικο νερο να πίνει νερό από κει. Έτσι θα γλιτώσετε και κάμποσα (αλλα πιθανώς όχι όλα τα) περιστατικά ουρολιθων μια και η κακη ενυδατωση κανει πολυ πιο πιθανη την δημιουργία ουρόλιθων
 • ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΕΡΩΜΕΝΑ – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΙΑΤΑΚΙΑ
  Χρησιμοποιήστε πιατάκια για να βάλετε το φαγητό ειδικά αν εχετε την πολυτέλεια να δίνετε και υγρή τροφή που αφήνει πολλά υπολείμματα και μυρωδιές. Μετά μαζέψτε τα πιατάκια και πλύντε τα. Εναλλακτικά μαζεύετε διαφημιστικά φυλλάδια και βάζετε την τροφή πάνω σε αυτά και μετα μπορείτε να τα πετάτε (οπότε γλιτώνετε και το πλύσιμο των πιατών) Έτσι θα αφήνετε μηδενική βρωμιά και δεν θα ενοχλείτε παραπάνω γείτονες που ήδη ζορίζονται με το θέαμα της σίτισης 10, 20 γατών!
 • ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΓΑΤΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ
  Μεγάλη προσοχή για περιστατικά στοματίτιδας, ρινοτραχειίτιδας που είναι πολύ κοινά στις αδεσποτες γατες και που κάνει μια γάτα ακόμη και να απέχει από το φαγητό, κατι που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Όταν εντοπίσετε τέτοιες γατούλες, αν το βαλάνδιο σας το επιτρέπει πηγαίνετέ τες στον κτηνίατρο, ή για πιο οικονομικά ζητήστε οδηγίες από κτηνίατρο, βασισμένες και σε φωτογραφίες/βιδεα που θα βγάλετε τις γατουλες!
  Να πω εδω για άλλη μια φορα οτι η BARF (ωμη κατεψυγμενη τροφή) φαίνεται να είναι φάρμακο για τα δόντια, αλλά και για τις ρινοτραχειίτιδες (το συγκεκριμενο δεν το βασίζω σε καποια επιστημονικη ερευνα δημοσιευμένη, απλώς παραθέτω την εμπειρία από την σίτιση εδώ και 16 μήνες με BARF της ελληνικης εταιρείαςVOLDOG στις 18 γάτες της αυλής! Ούτε στοματίτιδες ούτε ρινοτραχειίτιδες! Εξαφανιζολ ολες οι κοινες ασθένειες! Βρείτε τα οφέλη της barf εδω!

Και δεν είναι μόνοοο αυτά! Περισσότερα τιπς θα βρείτε στο αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς εδω!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ

«Οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί τις ταΐζω κάθε μέρα ή μου λένε ότι τις ταΐζω πάρα πολύ. Εσείς τρώτε τρεις φορές τη μέρα, σωστά; Εκείνες τρώνε μόνο μία φορά κάθε 24 ώρες», εξηγεί ο Γουίλι!

Ο Ορτίθ, κινούμενος από τη συμπόνια προς τα μικρά αιλουροειδή κάνει 14 στάσεις κάθε μέρα στο East Hardford, στο Clay Arsenal και στο Upper Albany, φροντίζοντας πλέον ούτε λίγο ούτε πολύ 70 γάτες (τιιιι μου θυμίζει αυτό;). Είναι αναμφίβολο ότι ο Γουίλι έχει σώσει πολλές ζωές γατών στο Hartford και όσο ζει, δε φαίνεται να σκοπεύει να σταματήσει να τις φροντίζει!

Ας απολαύσουμε και μερικες φώτος από την δράση του:

Εσείς φροντίζετε αδέσποτες γατούλες; Σας δυσκολεύει η καθημερινή διαδικασία; Πως προέκυψε όλο αυτό; Περιμένω τα σχόλιά σας!

ΥΓ: Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ακόμη ιστορία, της υπέροχης Όλγας που έχει αφοσιώσει τη ζωή της στην φροντίδα γατών με ειδικές ανάγκες! Περισσότερα θα βρείτε ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *