Οι γάτες του Σταρ Τρεκ

…γράφει ο Στρατής Θεοφίλου

Ένας ονειροπόλος, ονόματι Τζιν Ροντενμπέρι, έδωσε πριν περίπου μισό αιώνα φτερά στη φαντασία μας, στα όνειρά μας, για νέους γαλαξίες και νέες ανακαλύψεις, τεχνολογικές, κοινωνικές, διαλεκτικές-φιλοσοφικές και βαθύτατα επιστημονικές και ανθρώπινες. Τέτοιες καινοτομίες σαν το κινητό που κρατάτε στα χέρια σας, σαν το σκάνερ που βγάζει τομογραφία όλο σας το σώμα! Και να μου το θυμηθείτε, κάποια μέρα θα διακτινιστούμε με τις ευλογίες του κάπτεν Κερκ, και των επιστημόνων του Σταρ Τρεκ.

Ναι, καλά καταλάβατε. Είμαι φανατικός οπαδός της παρέας του μίστερ Σποκ, του Εντερπράιζ και όλης της ομοσπονδίας των κόσμων σε αυτό μας το γαλαξία και σε πολλούς άλλους, μέχρι τα όρια του σύμπαντος. Και όχι δεν έχω κάνει λάθος σελίδα. Είμαι στη σωστή, στην πιο λατρεμένη σελίδα του Τσίτσου για να μιλήσω ακριβώς για ακόμα μια πρωτοπόρα καινοτομία του Σταρ Τρεκ. Σε έναν επιστημονικό και φανταστικό κόσμο, δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια και αυτό το τόσο μοναδικό και θαυμαστό πλάσμα… η ΓΑΤΑ!!!

1. Star Trek Discovery: The book of Grudge

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου (Νοέμβριο 2021, συγγραφέας Ρομπ Περλμαν) του εκπληκτικού Γκρατζ, του πανέμορφου γάτου, του τελευταίου εγχειρήματος του πληρώματος του Σταρ Τρεκ Ντισκάβερι. Ο εντυπωσιακός Γκρατζ αναλαμβάνει τα πάντα, από διαστημικά ταξίδια έως τη σωστή φροντίδα και εκπαίδευση, όχι μόνο ανθρώπους αλλά και εξωγήινους (αρκεί να είναι αρκετά μακριά)… 

Ετοιμαστείτε να ζήσετε λοιπόν πολλά γουργουρητά, καθώς το Βιβλίο του Γκρατζ προσφέρει τις τρομακτικές σκέψεις του απίθανου γάτου σχετικά με τα διαστημικά ταξίδια, τους αντιγράφους, τους ολόγραφους, την Ομοσπονδία και τα ανθρωποειδή που αντιμετώπισε στο Ντισκάβερι, και μοιράζεται διαλογισμούς για τα πιο αγαπημένα του πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου στο φως των αστεριών, στη λάμψη ενός νεφελώματος και της ανεκτικότητας ανθρώπων και άλλων πλασμάτων.

2. Star Trek Cats

Οι γάτες του Σταρ Τρεκ

Και το φοβερό έργο του Pearlman δεν είναι το μοναδικό που ανακατεύει τη μυθολογία του Σταρ Τρεκ με τις γάτες. Ας εισέλθουμε σε έναν συγγενικό γαλαξία, όπου η εικονογράφος Τζένη Παρκς δημιούργησε έναν εκπληκτικό φόρο τιμής στην αρχική σειρά Σταρ Τρεκ με μια απροσδόκητη συστροφή: ένα καστ από γάτες.

Το Σταρ Τρεκ και οι γάτες πλέον είχαν δημιουργήσει ένα μόνιμο συμπαντικό δεσμό. Η εικονογράφος Τζένη Παρκς, στο βιβλίο της «Σταρ Τρεκ Γάτες», θα μεταδώσει τη λαμπρή ιδέα της με απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο ζωγραφισμένες γάτες, τοποθετημένες σε μερικές από τις πιο διάσημες σκηνές επιστημονικής φαντασίας και σε αυτή την περίπτωση, ένα ολόκληρο πλήρωμα γατών δημιούργησε και ζωντάνεψε τον κόσμο της αρχικής σειράς του Τζιν Ροντενμπέρι…

Από την παιδική της ηλικία είχε δυο αγάπες, τις γάτες και την τέχνη. «Είχαμε πάντα γάτες», εξιστορεί η Τζένη Παρκς. Και έτσι εξηγείται όλη αυτή η λατρεία. «Οι γάτες είναι υπέροχες, οπότε θα ζωγραφίσω πολλές γάτες σε όλη μου την ζωή. Δε θα με πείραζε καθόλου». Τα έργα της επεκτάθηκαν και σε άλλους ήρωες, όπως το “Harry Pawter” και το “Catvengers”, ακόμη και το ”Thor-the god of purr-furr” (άντε να το μεταφράσεις αυτό).

Ωστόσο, το πραγματικό μεγαλείο του βιβλίου αυτού, του «Σταρ Τρεκ Γάτες», έρχεται από τους χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν για να παίξουν τους ρόλους του αρχικού πληρώματος της σειράς. Υπάρχει ο κάπτεν Κερκ, ένα πορτοκαλί τιγράκι της αμερικανικής υπαίθρου, ο Σποκ, μια ανατολίτικη γάτα με διακριτικά μυτερά αυτιά και χαρακτηριστικό χτένισμα και πάει λέγοντας…

Απλώς ξεφυλλίστε το βιβλίο, όταν θα έχετε ευκαιρία. Και όπως λέει ο Μίστερ Σποκ σηκώνοντας το χέρι του -στην περίπτωσή μας την πατούσα-, σχηματίζοντας το σήμα των Βουλκάνιων, και λέγοντας τα μαγικά του εκείνα λόγια: «Να ζήσετε πολλά χρόνια και να ευτυχήσετε». Ευχή και από ‘μας. Καλή ανάγνωση σε όποιο βιβλίο και να διαβάζετε!

2 Απαντήσεις

  1. το “live long and prosper” δεν θα ήταν τελειότερο μεταφρασμένο ως: “Μακροημερεύετε και ευημερείτε”? Σκέψου το Τσίτσε 😉 Σούπερ άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *