ΕΛΛΑΔΑ: Βέλγοι τουρίστες βρίσκουν νεογέννητο γατάκι και το κάνουν μέλος της οικογένειάς τους (+ ΒΙΔΕΟ)

Τόσοι και τόσοι, Έλληνες και ξένοι πηγαίνουν σε ένα μέρος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ένας μπρούκλης γάτος ή μια ναζιάρα ψιψίνα τους κάνει κόρτε, τους γοητεύει και αυτό είναι, ο Έρωτας είναι κεραυνοβόλος και άντε μετά να το ξεπεράσουν! Και έτσι μερικές φορές αν δεν φανούν πολύ σκληροί θα λυγίσουν και θα πάρουν τη γατούλα μαζί τους, στο σπίτι τους! 

Ωραία όλα αυτά αλλά τώρα έχουμε και καταγεγραμμένο χειροπιαστό παράδειγμα με πλούσια multimedia-κή κάλυψη. Της Σάρλοτ, του συμβίου της και του.. ΜΑΝΙ! 

Η ιστορία έγινε βάιραλ μια και εκυκλοφορήσε στο πρεστίτζιους The Dodo (στο Youtube του οπου σε δυο μέρες εχει 370000 βιους) και κάπως έτσι έφτασε και στα δικα μας αυτάκια!

Και ενώ η Σάρλοτ, με τον σύζυγό της ζούσε την ντόλσε βίτα της σε κάποιο ελληνικό νησί (αν κατάλαβα καλά, δεν μας διευκρινίστηκε ποτέ) σε ένα μικρό δρομάκι βλέπει ένα τύπο με μουστάκια, πορτοκαλί γούνα και μαξιλαράκια στα πόδια να τους κοιτάζει με νόημα! Ο τύπος αν και ξεκάθαρα μπρούκλης έτρεμε του κιαρατά από το κρύο, μια και είχε αέρα! Δεν πρέπει να ήταν πάνω από 30 ημερών και τα έχουμε πει και ξαναπει, η ζέστη είναι ό,τι χρειάζεται περισσότερο ένα νεογέννητο ψιψι (πιο σημαντική ακόμη και από το φαγητό το ίδιο)!

Το ψιψί αυτό ήξερε τι έκανε! Τους συμπάθησε, τους έκανε τα σκέρτσα του, τους τύλιξε με συνοπτικές διαδικασίες σε μια κόλλα χαρτί! Οι δύο τους ξετρελάθηκαν τον πήραν στα κρυφά στο ξενοδοχείο τους και πέρασαν τη νύχτα μαζί γεμάτη χάδια και αγκαλιές, μια νύχτα που σύμφωνα με την Σάρλοτ ίσως ήταν η πιο όμορφη (και σιγουρα η πιο ζεστή) στη ζωή του μωρού που πήρε με πανηγυρικό τρόπο το όνομα Μάνι!

ΜΙΝΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Παιδιά, ειναι αρκετά πιθανό αν το επιχειρήσετε αυτό στα καλά καθούμενα (και ειδικά αν το ψιψί δεν είναι 30 ημέρων) να φρικάρει. Οπότε ίσως να του αφήσετε την δυνατότητα να μπει στο χώρο αλλά να του έχετε πάντα και μια έξοδο προσβάσιμη για να νιωθει ασφαλής και αν νιώσει καλά να συνεχίση την περιπλάνησή του στον άγνωστο, πολύ ελκυστικό χώρο των ενδότερων των διαμερισμάτων σας! 

Εδώ θα έλεγα ότι μπορείτε να συνδυάσετε και ένα τρελό combo: Μια λιχουδιά, νόστιμη ΚΑΙ ΜΕ ιδιότητες χαλάρωσης! Σας έχω και πρόταση, τι με περάσατε! Δοκιμάστε τις εξαιρετικές Marly & Dan Cat Calmness βασισμένο στον σολωμό, την βαλεριάνα και το χαμομήλι που βοηθούν στην άμβλυνση του στρες (περισσότερες πληροφορίες εδώ)! Στη φώτο ο Τσιτσάρας και τα .. Calmness

Και συνεχίζουμε την ιστορία μας! Για οκτώ μέρες το ζευγάρι ζούσε τον έρωτά του με τον Μάνι  (μάλιστα ενημέρωσαν το ξενοδοχείο ότι έχουν το γατάκι και τους επέτρεψαν να το κρατήσουν) ώσπου έφτασε η ώρα να γυρίσουν στην Αθήνα! Εννοείται ότι πλέον είχαν δεθεί ΤΡΕΛΑ μαζί του και δεν θέλανε με τίποτα να τον αποχωριστούν καθώς θα γύριζαν σπίτι τους, στις Βρυξέλλες! Στην Αθήνα λοιπόν  κατάφεραν να βρουν ενα κτηνίατρο που τους είπε τα ζόρικα μαντάτα! Ο Μάνι δεν επιτρεπόταν να ταξιδέψει τόσο μικρός μαζί τους! Έπρεπε να περάσει ένας μήνας για να γίνουν τα δέοντα και τότε μόνο ο Μάνι θα μπορούσε να ταξιδέψει! 

Τα βάψανε λίγο μαύρα το ζεύγος, γιατί τους πονούσε η ιδέα να φύγουν χωρίς αυτόν, αλλά ακολούθησαν το πλαν μπι που έλεγε: φεύγουμε εμείς για βρυξέλλες αφού τελείωσε ο χρόνος τον διακοπών, ο Μάνι μένει εδώ σε φιλοξενία μέχρι να γίνουν τα δέοντα και έρχεται μετά με ασφαλή τρόπο (υπάρχουν διάφοροι τρόποι, παιδιά, και γω δεν τα ξέρω πολύ καλά, αλλά υπάρχουν ολόκληρες εταιρείες θαρρώ που κάνουν μεταφορές κατοικιδίων – το κόστος μάλιστα δεν είναι διόοολου ευκαταφρόνητο). 

Έτσι και έπραξαν οι δυο γατοερωτευμένοι σύντροφοι, κατάφεραν να του βρουν μια φιλοξενία για όσο διάστημα χρειαζόταν, γύρισαν στις Βρυξέλλες και δεν έβλεπαν την ώρα να έρθει ο Μάνι επιτέλους σε αυτούς! Φυσικά χρειαζόταν να γίνουν προσαρμογές στο σπίτι, πρώτον γιατί είχαν ήδη ένα γάτο και δεύτερον γιατί ο ερχομός μιας γάτας σε ένα νεό περιβάλλον είναι εκ των πραγμάτων μια μεγάλη προκληση. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΧΙ-ΤΟΣΟ-ΜΙΝΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (σας εχω τρελάνει στις παρενθέσεις, αν δεν σας αφορούν προσπεράστε και συνεχίστε με την ιστορία):

Παιδιά όταν φέρετε ένα γατάκι σε ένα καινούριο περιβάλλον (όπως συμβαίνει σε μετακομίσεις, ή όπως συμβαίνει όταν ένα αδέσποτο γατάκι μπαίνει για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον σπιτιού) πρέπει να πάρετε μερικά αναγκαία μέτρα:

  • Βάλτε το γάτο σε ένα δωμάτιο με όλα του τα συμπράγκαλα (τσακ, τι γνωρίζετε αυτή τη λέξη;), μην τον αφήσετε απευθείας σε ολόκληρο το σπίτι γιατί θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί την εξερεύνηση ενός τεράστιου πεδίου – θα είναι πολύ πιο doable να εξερευνήσει αρχικά μόνο ένα δωμάτιο, να το έχει αυτό σαν βάση και στη συνέχεια να εξερευνήσει το υπόλοιπο σπίτι!
  • Στο δωμάτιο πρέπει να έχετε μπολ για φαγητό και νερό, μια ανοιχτή τουαλέτα σαν αυτή (που ειναι κάπως λιγότερο  αγχωτική από τις κλειστές) και ένα κρεβατάκι φωλίτσα – ιδανικά ένα κρεβατάκι παραθύρου σαν αυτό, όπου μπορεί να συνδυάζει κουτσομπολιό, χαλάρωση σε ψηλο σημείο που είναι ευεργετική για την ψυχολογία της γάτας και ένα αναπαυτικό σημείο για άααραγμα)! 
  • Αν το φυσάτε το παραδάκι πάρτε της και ενα γατόδενδρο, για ασκηση, παιχνίδι, ξύσιμο των νυχιών και βελτίωση της ψυχολογίας! 
  • Μην εμποδίσετε τη γάτα από το να απλώσει τις μυρωδιές της στο χώρο και να τον κανει δικο της, που σημαίνει ότι και πατουσάκια θα κάνει και θα τρίβεται παντού! Τώρα αν υπάρχει πχ κάποιο ακριβό έπιπλο που θέλετε να προστατεύσετε ψεκάστε (από λίγο μακριά) με Feliway Classic Spray – τσιμπήστε το εδώ – κάμποσες φορές, μέχρι να το λοκαρει, το έπιπλο, ως οικείο και άρα δεν θα χρειάζεται να το μαρκάρει με τα πατουσάκια της. 
  • Παίξετε και το όπλο της εξαιρετικής και νόστιμης τροφής, για να την κερδίσετε ολοκληρωτικά. Πολλές γάτες λειτουργουν στην λογική του food motivation, οπότε αν η δική σας είναι μια τέτοια θα εκτιμήσει πολύ νόστιμες υγρές τροφές όπως οι εξαιρετικές Lucky Lou Lifestage (τσεκ εδώ) – και αν ειναι της ξηράς τροφής (υπαρχουν και πολλές τέτοιες γάτες) επιλεξτε μια τέτοια με ξεκαθαρη ετικετα, μετρημένο υδατάνθρακα, και περιορισμένο ασβέστιο/φώσφορο/μαγνήσιο όπως αυτή!
  • Παίξτε πολύ μαζί της. Το παιχνίδι έχει αντι-στρες ιδιότητες και ενισχύει το δεσμό μαζί της! Αφιερώστε λοιπόν χρόνο γι’ αυτό! 
Περισσότερα τιπς στο σχετικό αρθρο μου εδώ.

Εντάξει, το ομολογώ παρασύρθηκα και ειπα πολλά, αλλά σας είπα, ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ίσως τα παραπάνω φανούν ΠΟΛΥ χρήσιμα για κάποιους που περνάνε τέτοιες φάσεις! 

Τι έγινε στο επόμενο βήμα της ιστορίας; 

O Μάνι μπαίνει στο σπίτι, χρειάζεται 30 δευτερόλεπτα για να αναγνωρίσει την Σάρλοτ (βλ. φώτο αμέσως παρακάτω) – κάπου εδώ θα άξιζε να διαβάσετε το άρθρο για το αν οι γάτες μας θυμούνται εδώ  – και μέσα σε μια στιγμή ήταν πια σαν να ήταν για πάααντα ο γάτος του σπιτιού!

Η τελευταιά πρόκληση φάνταζε και η πιο δύσκολο! Πως θα γινόταν οι συστάσεις με τον λαίουρα, τον παλιό γάτο του σπιτιού, τον μεσιέ Κέφι; Θα τον δεχόταν καλά ο Κέφι ή θα φρίκαρε; Μήπως θα γινόταν επιθετικός! Η Σάρλος ακολούθησε τη γνώριμη τακτική (για την οποία σας έχω μιλήσει πολλάκις στο αναλυτικό σχετικό μου άρθρο που θα βρείτε στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο) να έχει σε χωριστά δωμάτια τον Μάνι και τον Κέφι και για λίγο τους άφηναν μαζί ώστε να γίνουν οι πρώτες γνωριμίες ώσπου σιγά σιγά τους άφησαν να συνυπάρχουν μαζί ελεύθερα! 

Εντάξει, σε πρώτη φάση ο Κέφι δεν πέταξε και τη σκούφια του και όπως λέει η Σάρλοτ ήταν λες και παραπονιόταν “αυτό το τρωκτικό με ακολουθεί παντού και μου τη δίνει” αλλά τελικα τη λύση σε όλα έδωσε.. το παιχνίδι! ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΜΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΔΙΑ! 

Ας κλείσουμε με το τέλειο βίδεο από την περιπέτεια του Μάνι, όπως ποσταρίστηκε στο The Dodo:

Η συνέχεια έχει ως εξής: οι δυο τους γίνανε αχώριστοι, ο Μάνι ακολουθεί παντού τον Κέφι και μιμείται τα καμώματα του παλιού, που ως παλιός ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! Και κάπως έτσι ζήσανε παιδιά αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *