Τα τελευταία νέα για το Λευκό Τιγράκι

Και να μην θέλω, αν και θέλω, μου έρχονται καινούρια νέα άρθρα σε σχέση με το τι συμβαίνει στο τεσσάρων μηνών λευκό τιγράκι που περιθάλπεται στο Αττικό Πάρκο εδώ και 6 μέρες. Το πρώτο άρθρο που έγραψα σχετικα με το θέμα αυτό πριν 3 μέρες βρίσκεται εδώ και μπορείτε να το διαβάσατε για να κατοπιστείτε για το τι συνέβη, αν δεν γνωρίζετε. Ψάχνοντας σε πολλές ιστοσελίδες – μια και είναι οι μόνες πηγές πληροφόρησης για μένα, που βρίσκομαι στη Χίο -, η εικόνα που σχηματίζεται για την κατάσταση έχει ως εξής:

Αρχικά αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει ένα βίντεο απο καμερες της περιοχής που δείχνει κάποιον να έρχεται με ένα ΙΧ στις 11 το βράδυ και να σταματάει μπροστά από τον κάδο που βρέθηκε το επόμενο πρωί το τιγράκι , σύμφωνα με το ieidiseis.gr . Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα (του ieidiseis.gr) επίσης αναφέρει:

“Η επίσκεψη μας στη μικρή θηλυκή τίγρη, που είναι 3 – 4 μηνών, έγινε εν ώρα φαγητού. Ηταν ξαπλωμένη σε ένα χώρο με άχυρα, στον ήλιο – εξάλλου τον έχει πολύ ανάγκη – και περίμενε το φαγητό της.

Τη φροντίζει ο ίδιος ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, ταΐζοντας την στο στόμα, μπουκιά – μπουκιά, με μπαλίτσες ωμού κιμά, που της αρέσουν ιδιαίτερα.

Κάθε τόσο οι άνθρωποι που τη φροντίζουν, τη σηκώνουν και της αλλάζουν πλευρά, αφού μόνη της δεν μπορεί να το κάνει.

Η μικρή τίγρης τρώει κάθε δύο ώρες, επειδή πρέπει να τρέφεται με μικρά και συχνά γεύματα. Έφαγε λαίμαργα, ξαπλωμένη, ενώ απολάμβανε ιδιαίτερα και τα δικά μας χάδια!..

Της αρέσει πολύ η συντροφιά και τα τρυφερά χάδια, που μόλις σταματούσαν, τα διεκδικούσε με παραπονιάρικες κραυγές…

Όπως όλες οι… γάτες, μόλις τελείωσε γεύμα της, καθάρισε με τη γλώσσα της τα ποδαράκια της και τη γούνα της. Η ώρα του αποχωρισμού ήταν δύσκολη. Η μικρή ήθελε συντροφιά και το έδειχνε με τα τεράστια γαλάζια μάτια της!”

Επίσης το diaforetiko.gr  αναφέρει οτι το ενδεχόμενο της ευθανασίας παραμένει ανοικτό, κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι θα δείξουν επόμενες εξετάσεις, ενώ πολλές οργανώσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον για την υποστήριξη της τιγρουλας. Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα Ζώα ‘Νέμεσις’ εξέδωσε επιστολή όπου αντιτίθεται σε πιθανή απόφαση ευθανασίας στην τιγρούλα! Στην επιστολή αναφέρεται μεταξυ αλλων:

«Η υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση πλησίον του Αττικού Πάρκου έχει κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μάλιστα σήμερα ήρθαν σε επικοινωνία με στέλεχος της Νέμεσις, αρμόδιο για την άγρια ζωή, κτηνίατροι από την Ταϊλάνδη, χώρα όπου ζουν τίγρεις ,προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για τη κατάσταση του ζώου, αφού η εμπειρία τους είναι τεράστια. Η Ελληνική κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα, επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχεί σφόδρα για την τύχη του.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε, όταν συγκεντρωθεί το σύνολο των εξετάσεων που υποβάλλεται το τιγράκι, για λόγους διαφάνειας της απόφασης που θα ληφθεί, στην επιστημονική επιτροπή για την ζωή του, να συμμετάσχουν και 3 κτηνίατροι από τις περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις. Λήψη απόφασης εν στενώ κύκλo και ιδίως ,αν η απόφαση αυτή παραπέμπει στην ευθανασία του, χωρίς τη συμμετοχή κτηνιάτρων του φιλοζωικού –περιβαλλοντικού χώρου, ζώου θα μας βρει κάθετα αντίθετους.”

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το bankingnews.gr ο ιδρυτής του Αττικου Πάρκου, κος Λεσουέρ, εξηγεί ότι η λευκή τίγρη δεν είναι ξεχωριστό είδος τίγρης αλλά μια μεταλλαγμένη τίγρη και επιμένει ότι “αυτό το ζώο δεν θα ζήσει δυστυχώς” (βρε κακό).

Επίσης στο parallaximag.gr αναφέρεται ότι έγινε ανακοίνωση από την Ειδική Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, κυρία Δημοπούλου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το μικρό λευκό αιλουροειδές ήρθε σε επικοινωνία με το ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Η Ειδική Γραμματέας κυρία Δημοπούλου Μάρσα ζήτησε εγγράφως από τον επικεφαλής του πάρκου, τον πλήρη ιατρικό φάκελο του ζώου και αναμένουμε από τη διοίκηση να μας τον αποστείλει μόλις ολοκληρωθεί η μαγνητική και έχουμε πορίσματα από δύο κτηνιάτρους. Είμαστε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες και τον οργανισμό FourPaws έτσι ώστε να αποστείλουμε τον ιατρικό φάκελλο του ζώου.

Το FourPaws διαθέτει καταφύγια άγριων ζώων όπου δυνητικά θα μπορούσε να φιλοξενηθεί το μωρό στη περίπτωση που οι κτηνίατροι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποφανθούν για τη δυνατότητα συνέχισης της ζωής του. Δεν θα προβεί κανείς στην ευθανασία του ζώου αβίαστα και χωρίς γνωματεύσεις κτηνιάτρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα απ’ όπου περνούν παράνομα δεκάδες ζώα, όπως ποιμενικοί σκύλοι (τσοπανόσκυλα) από τη Βουλγαρία και κυνηγετικοί σκύλοι από την Ιταλία. Το ίδιο θα ζητηθεί και από τον Αρχηγό του λιμενικού σώματος». 

Ενα μικρο σχόλιο

Αυτά είναι λοιπόν  τα νεώτερα! Πάντως αν μου επιτρέπεται να κάνω ένα και μοναδικό σχόλιο, σύμφωνα και με όσα διαβάσαμε από την κυρία Μπενέα, η τιγρούλα φαίνεται ξεκάθαρα ικανή να απολαύσει και υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι’ αυτό: έχει όρεξη, κάνει το grooming της, επιζητεί χάδια, συμπεριφορές που δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει μπόλικη ζωή μέσα της.

Μην παρεξηγηθώ, δεν εχω καθολου γνώσεις για άγρια αιλουροειδη, εδώ καλά καλά δεν έχω σοβαρές γνωσεις για τη γατα, όμως αν ενα πλάσμα τρωει με ορεξη ανα δυο ωρες, θελει χάδια, και καθαρίζεται επιμελώς δεν μπορώ να φανταστώ πως γίνεται να μην απολαμβάνει και να μην εχει ζωή μέσα του!

Αυτό το γεγονός λοιπόν στο δικο μου μυαλο είναι ενας καλος μπουσουλας -στις άρρωστες γατες που φροντίζουμε – να αποκλείουμε κάααααθε σκέψη ευθανασίας.

Τα ιδια μου ελεγε και η αγαπημενη μου κτηνίατρος Ισμήνη Δρακουλη και με έβρισκε τελείως συμφωνο, όταν της έδειχνα τον γατούλη μαςΓκριζουλη (λευχαιμια έιτζ κορωνοΪό της γάτας) να τρώει λαίμαργα το φαγητό του: “Ζώο που τρώει έτσι δεν του κανουμε ευθανασία”!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ .. ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ:
Οι προτεινόμενες υγρές τροφές του Τσίτσου για ανήλικα γατάκια

Βέβαια υπάρχουν και εύλογες ενστάσεις, ότι μια παραλυτη τιγρη δεν ειναι το ιδιο ευκολο να φροντιστεί όσο μια παραλυτη γατα (προφανώς), όμως αν υπαρξει μια οργανωση που μπορεί να προσφερει και τεχνικα και συναισθηματκά αυτη τη φροντιδα (δεν εχω ιδεα αν υπαρχει κατι τετοιο) τοτε αυτη η τιγρης πιθανως θα μπορει να απολαμβανει ακομη και οντας παραλυτη.

Τις προαλλες μιλουσα με τον εξαιρετικο κτηνιατρο κυριο Γκολφη και του εκδηλωσα μια αγωνια για τον Γκριζουλη (άντε πάλι ο Γκριζούλης) που ειναι κλεισμενος τοσο καιρο στην ‘ΜΕΘ του Γκριζούλη’ και μου ειπε “Να εισαι σιγουρος ότι οι γατες ειναι αρκετα σοφες για να απολαμβανουν αυτα που πραγματικα αξίζει να απολαυσει καποιος, το φαγητό, τη ζεστασια, μια αναπαυτικη φωλια” και νομιζω με επανεφερε και εμενα – νομιζω οτι οι γατες ειναι παρα πολυ ικανες να απολαυσουν στη συνθηκη που ζουν τις πιο απλες χαρες. Γιατί όχι και τα άγρια αιλουροειδη. 

Τούτο το σχόλιο ολοκληρώνεται εδώ και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο credit γνώσης και αξιοπιστίας, οποιος θελει το διαβαζει και το πετάει.

ΥΓ: Οι φωτογραφίες δεν είναι πνευματική μου ιδιοκτησία και δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τίνος είναι. Συγχωρήστε με γι’ αυτό και αν καποια είναι πνευματική ιδιοκτησία κάποιου παρακαλώ να με ενημερώσει, να κανω μια άμεση αναφορά σε αυτον.

25 Απαντήσεις

 1. Καλησπέρα είμαι κατά της ευθανασίας το πλάσμα αυτό στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του..ζει αναπνέει αντιδρά τρώει κοιμάται χαίρεται άρα δεν μπορούμε να το σκοτώσουμε..δεν είμαστε θεοί…

 2. Noμιζω οτι ολη η προσοχη . το ενδιαφερον και η προσπαθεια θα πρεπει να επικεντρωθει στο αν η τιγρουλα θα μπορεσει να περπατησει παλι . Οι παντες πρεπει να προσπαθησουν γι αυτο , επιστρατευοντας ολη την ιατρικη τεχνογνωσια σε αυτο ( κατι που δεν ενημερονομαστε ). Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα . Μονο αν σβησει και η τελευταια ελπιδα ( που παντα πεθαινει τλευταια ) να περπατησει , πρεπει να στραφουν στην ευθανασια που ειναι προτιμοτερη βεβαια ……

 3. είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να βρουν το τέρας που το εγκατάλειψε οχι την θανάτωση του το τιγράκι δείχνει ζωντάνια μακάρι να πάνε όλα καλα

 4. Το τιγρακι όσο ζει πρέπει να το σεβαστούμε, όταν μάλιστα τρώει, χτενίζει τη γούνα του και χαίρεται τον ήλιο και τα χάδια. Αν δεν μπορούν εδώ στην Ελλάδα να το κρατήσουν ας το στείλουν σε πιο ειδικευμένο καταφύγιο. Η ευθανασία είναι έγκλημα στην περίπτωση του.

 5. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΚΛΩΜΑ.

 6. Η γλυκύτατη μικρή αυτή τίγρης πρέπει να συνεχίσει να ζει για να μπορέσει να δώσει τον αγώνα της και να νικήσει. Αν προβούν στην ευθανασία της της στερούν για δεύτερη φορά το δικαίωμα στη ζωή. Την πρώτη φορά από τον ασυνείδητο αυτό που την πήρε αρχικά από το φυσικό της περιβάλλον αλόγιστα, επιπόλαια και κατόπιν εγκαταλείποντας την ανεύθυνα και τώρα, μετά από την σωτηρία επέμβαση του Θεού που την κράτησε στη ζωή μέχρι να την βρουν οι υπάλληλοι καθαριότητας και να την παραδώσουν στο πάρκο. Είναι κι αυτό πλάσμα του Θεού που χρειάζεται αγάπη και φροντίδα. Τα ισχυρότερα κίνητρα για οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα αυτής της γης για να παλέψει και να ζήσει.
  Όπως λένε ο κόσμος της ψυχής φαίνεται μέσα στα μάτια. Οπότε κοιτώ τα ματάκια αυτού του βρέφους τίγρη βλέπω αγνότητα καλοσύνη και υπομονή. Κάτι που βλέπω κ στις γατούλες που μεγαλώνω σπίτι μου. Της οφείλουμε μια ευκαιρία εάν θέλουμε να φέρουμε επάξια τον τίτλο Άνθρωποι.

 7. Αυτό ακριβώς.. από τη στιγμή που το πλασματάκι τρώει, καθαρίζεται και γουργουρίζει.. αν είναι δυνατόν να συζητούν για ευθανασία… αν θα επιβιώσει τελικά είναι άλλο θέμα.. έχω όμως την εντύπωση ότι (όπως όλα πλέον )είναι θέμα προβολής και μάλιστα για το Αττικό πάρκο που έχει τεράστια οικονομικά θέματα αν θυμάστε.. αυτό που συνέβη είναι μεγάλη επιτυχία.. ξαφνικά όλα τα βλέμματα πάνω τους.. άλλο που δεν ήθελαν…
  Εύχομαι το τιγράκι να κερδίσει και να βρεθεί ένα μέρος να ζήσει με ασφάλεια και τις καλύτερες συνθήκες. Και ελπίζω να μην είναι το Αττικό πάρκο η φυλακή του…

 8. Ειναι πανεμορφο.Κι απο οτι φαινεται απο τα λεγομενα σας ευχομαι πραγματικα να ζησει.

 9. Εννοειτε πως ειμαι καθετα αντιθετη με την ευθανασια,ας μη ξαναγινει το ιδιο μοιραιο λαθος οπως στις 25 Ιουνιου 2022 που σκοτωσαν εν ψυχρω τον χιμπαντζη,ενω ενα ιδιο επρεισοδιο με ιδια ρατσα ζωου συνεβη το 2016 στη ιαπωνια και μαλιστα σε πολυσυχναστο μεροε,παρ’ολα αυτα το δωσανε το χιμπσντη
  Αε μη γινει παλι το ιδιο δηλ να καταφυγουν στη λυση της δολοφονιας ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ

 10. το τιγράκια πρέπει να μείνει ζωντανό με κάθε προσπάθεια στο σπίτι μας έχουμε σκυλιά και στο δρόμο βλέπω δύο σκυλιά με κατασκευη με ροδεςπου τα βοηθάει να περπατάνε και είναι μια χαρά γιαυι πρέπει να “σκοτώσουν το τιγράκια λυσεις υπαρχουν

 11. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ΤΙΓΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ❣️ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΛΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ❣️

 12. Όλα καλά και άγια όσα αναφέρετε, παραβλέπετε όμως τις αναφορές ότι ανά λίγες ώρες το αλλάζουν πλευρό διότι δεν μπορεί μόνο του. επίσης πρέπει να αναλογιστούμε ότι το μωρό πιθανότατα επειδή δεν είχε δει ούτε το φως του ήλιου, δεν θυμάται ούτε την μάνα του κλπ, δεν έχει συνειδητοποιήσει την αναπηρία του..
  Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, η διάθεση να βοηθήσουμε όλοι το ίδιο και ΠΡΈΠΕΙ να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες να ανακάμψει το γατάκι.
  Βλέπω όμως μια προδιάθεση κάποιων να ασκήσουν κριτική σε πιθανή επιλογή που δεν θα τους αρέσει.
  Στο χειρότερο ενδεχόμενο να μην μπορεί να γίνει κάτι και να εξαντληθούν οι πιθανότητες να ανακάμψει το γατάκι πρέπει να σκεφτούμε το καλύτερο γι αυτό.
  Μία τίγρης τελείως ανάπηρη, η οποία θα σέρνεται σαν ερπετό και δεν θα μπορεί να απολαύσει τίποτα δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι σωστό να το κρατήσουμε στην ζωή..
  Φανταστείτε όταν θα έρθει σε επαφή με άλλα ζώα, όταν καταλάβει την αναπηρία του τι θα σημάνει αυτό για το ζώο.
  Ένα τελείως ανήμπορο ζώο που θα καταλήξει και καταθλιπτικό θα είναι μια τραγική κατάσταση για το ζώο και τους ανθρώπους που θα έρθουν σε επαφή μαζί του..
  Η ευθανασία είναι ένα ανεξάντλητο θέμα συζήτησης ακόμα και για τους ανθρώπους, είναι τραγικές οι εικόνες ανθρώπων που προσπαθούν με νύχια και δόντια και μηχανήματα, και σωληνάκια και πρίζες να κρατούν στην ζωή όχι μισό άνθρωπο αλλά μια οθόνη ένδειξης ζωτικών λειτουργιών..
  Αν κριθεί ότι το τιγρακι θα πρέπει να κάνει ευθανασία και κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού έχει την γνώμη ότι μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό να φύγει το ζωντανό για έξω αλλά με την διαρκή επίβλεψη την δική μας και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει βελτίωση της υγείας του. Εάν αυτό δεν συμβεί και το ζώο χειροτερεύει θα πρέπει τελικά να γίνει αυτό που πρέπει..
  Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί μόλις το τιγρακι αρχίσει να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει..

  Ελπίζω να μην μου την πέσουν οι Ταλιμπάν αλλά αν όντως είναι τόσο άσχημη η κατάσταση και οι ελπίδες στερέψουν πιστεύω ότι το σωστό είναι ένας ήσυχος και γρήγορος θάνατος και όχι ένα καθημερινό μαρτύριο κι ένας αργός κι επώδυνος θάνατος..

  ΥΓ : ενημέρωση για τους πόνους της μικρούλας δεν έχουμε;; Πονάει ακόμα;; Το έχουν πλακώσει στα παυσίπονα;; Τι συμβαίνει;;

  1. Μα ισα ισα αναφερεται αυτο και λεμε οτι αν υπαρχει η τεχνικη δυνατοτητα και η πρόθεση, γιατι οχι, οταν η τιγρουλα δειχνει ξεκαθαρα την ικανοτητα να απολαμβανει. Το να σκεφτουμε εμεις τι ειναι καλυτερο γι αυτο ειναι μαλλον ατοπο, οταν το ιδιο σου δειχνει οτι απολαμβανει τη ζωη στις συνθήκες ακριβως τις οποιες βρισκεται τώρα – που περιλαμβάνουν αδυναμία κίνησης.

   Τι εννοεις “να καταλαβει το τιγρακι αυτο που του συμβαινει”; Εχουμε μια τριποδη γατα που ειναι 5 χρονων – προφανώς ό,τι ειναι να καταλαβει για το τι της συμβαινει το χει καταλαβει – και είναι παρα πολύ ικανή να απολαμβανει τη ζωη. Ξέρω δεκαδες γάτες παραλυτες που απολαμβάνουν την ζωή και προφανώς αν γίνεται να καταλαβουν τι τους συμβαινει το χουν καταλάβει. Αν υπαρχει η τεχνικη δυνατοτητα και μια παράλυτη τίγρη, γιατί όχι;

 13. Οταν ενα ζώο θέλει να πεθάνει, δεν τρώει και απλά πεθαίνει… όταν ενα ζώο μπορεί να ειναι ευτυχισμένο με λίγα χάδια και φαγάκι και αν προσφέρεται κάποιος να του τα προσφέρει, η ευθανασία είναι απλά μια ακόμη δολοφονία, όπως δυστυχώς και πάμπολλες άλλες. Ας σταματησουμε κάποτε να το παίζουμε θεοί των ζώων από τη στιγμή που δεν είμαστε ούτε και θα είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο πλάσμα εκ του μηδενός…

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Νένα! Ο Θεός να σε έχει καλά! Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να πάει το ζώο εκεί που τα ζητάνε, στην Ταϊλάνδη μαζί με άλλα ζώα του είδους του, να το φροντίζουν κι όσο θέλει ο Θεός να ζήσει!
   Δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά Εκείνος αποφάσισε και να το σώσει και να μάθουν όλοι για το κακό που του έκαναν και θα μας κρίνει που νομίζουμε πως εμείς ξέρουμε καλύτερα από Αυτόν ο οποίος αποφάσισε να ζήσει και ξέρει καλύτερα γιατί! Έχει ευαισθητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους για το θέμα της κακοποίησης των άγριων ζώων και είναι ένας μικρός ήρωας που με τον πόνο του θέλει να ζήσει και να βοηθήσει να μη βρεθεί στη θέση του άλλο ζώο! Αγωνίζεται για το καλό! Δεν σκοτώνουμε όσους αγωνίζονται για το καλό!

 14. Ο Κ.Λεσουερ είναι άσχετος, στο παρελθόν είχαν γίνει στο ΑΤΤΙΚΌ ΠΑΡΚΟ κάποια σκάνδαλα σχετικά με την φροντίδα των ζώων …
  Δυστυχώς προτείνει την εύκολη λύση της ευθανασίας όπου δηλώνει για μια ακόμη φορά το ποσο άσχετος είναι
  Το τιγράκι έχει μπροστά του ζωή και αυτό το δηλώνει με την συμπεριφορά του …
  Δίκη μου άποψη είναι ότι πρέπει να σωθεί και μπορεί να σωθεί υπάρχουν τρόποι και λύσεις !!

 15. Τα ζώα τρώνε γιατί πεινάνε, είναι μια ζωική λειτουργία που την έχουν και τα παράλυτα ζώα. Αυτό και μόνο δεν εγγυάται ότι αν ζήσει θα έχει ποιότητα ζωής. Φανταστείτε ένα άγριο ζώο, 200 κιλά σε πλήρη ανάπτυξη, να είναι παράλυτο εφ’ όρου ζωής και να εξαρτάται από την φροντίδα των ανθρώπων… Ένα περήφανο ζώο της σαββάνας να τα κάνει πάνω του και να περιμένει από τους ανθρώπους να το καθαρίσουν και να το μετακινήσουν… Φρικτή καταδίκη.

 16. Πιστεύω ότι πριν αποφασισθεί ευθανασία, είναι επιβεβλημένο να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα επιβίωσης σε ανεκτή κατάσταση.

 17. Εδω τοσα σκυλια που δεν περπατανε κι εχουν χιλια προβληματα υγειας, δεν τα παρατανε και τα βαζουν σε ειδικα κατασκευασμενα κινητικα μηχανηματα για να περπατανε. Μιλαμε υπαρχει πληθωρα τεχνολογιων για κατι τετοιο. Αυτοι προφανως υπολογιζουν το κοστος και τον χρονο, που κανεις απο αυτους φαινεται να μη θελει να αφιερωσει. Διοτι θα πρεπει να υπαρχει ενας ανθρωπος εκει επι τοπου να το ταιζει, να το αλλαζει πλευρα, να το βγαζει βολτα. κλπ. Δηλαδη αποκλειστικη φροντιδα υγειας ζωου, κατι για το οποιο δεν φαινονται να ειναι ετοιμοι, ουτε οικονομικα ουτε ψυχολογικα. Και με την τελευταια επεμβαση της εισαγγελεως, φοβουνται φαινεται οι ιδιοι ότι θα μπλεξουν, επειδη αυτοι που αφησαν το ζωο, θα τους “δωσουν στεγνα”. Οποτε σου λεει ας δειξουμε καλή εικονα οτι το φροντιζουμε κλπ. και σιγα σιγα θα το παμε για ευθανασια για να κλεισει το θεμα και να μην μπορει κανεις πλεον εκ τουοτου ουτε εξετασεις να κανει, ουτε να επιβεβαιωσει οτιδηποτε από τα “ιατρικα ευρηματα” των “εξετασεων” στις οποιες υποβληθηκε το μικρο ζωο. Και ετσι να γλιτωσει ο Ζαν τις απειλες εκ τηλεφωνου που λογικα δεχτηκε. Αλλωστε γιατι να πει οτι γνωριζει αυτους που το αφησαν. Αν γνωριζει ας μιλησει. Αλλα … .
  Αν δεν ισχύει τιποτα απο τα ανωτερο, μπορει απλως η νομική διαδικασια να μην επιτρεπει λογω καταστασης της υγειας του ζωου, να μεταφερθει στο εξωτερικο(από όπου τελικά και προήλθε).Και ετσι λογω χρηματων και διαρκους αναγκης αποκλειστικης παρουσιας ατομων για την φροντιδα του να καταφευγουν στην δια απευθειας ενεσης στην καρδια λιδοκαϊνης (εις διπλουν τουλαχιστον) και δυνατης πιεσης του νευρου της καρδιας πανω στον θωρακα μεχρι η καρδια να ανακοπει τελειως. Σε αυτη λοιπον την σατανικη θανασία θελουν να προβουν οι τυποι. Την λεγομενη “ευ”θανασία. Το ζωο βεβαια και που κοιμαται νοιωθει οτι το σκοτωνουν αλλα δεν μπορει να αντιδρασει. Υστερα με το περας της ναρκωσης ως φαρμακου, αν υπαρχει, που λογικα υπαρχει ακομα για μερικες ωρες, παρα την υποξεια του εγκεφαλου, μερικες ομαδες κυτταρων του εγκεφαλου διατηρουν την συνειδηση του ζωου και την αντιληψη του οτι βρισκεται σε νεκροποιημενο σωμα. Τα υπολοιπα ειναι στην φαντασια του καθενος. Διοτι ο θανατος δεν οριζεται επιστημονικα σε καμμια αλλα ουτε και σε αυτη την περιπτωση. Το μονο που παρατηρει κανεις ειναι η μερική Η πληρης έλλειψη μιας προηγουμενης συνηθους καταστασης. Αυτά. Ζαν, μια υπαναπτικη χώρα, δεν μπορει να σκεφτεται τα ζωα, όταν δεν μπορει φροντιζει και να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ηταν μαλλον κακη ιδεα το πάρκο γενικοτερα. Σορρυ για τα παραπανω. Σκεφτειται ομως λιγο. Ευχαριστω. Ελπιζω να βρουν το θρασσος να το θανατωσουν. Δηλαδη αν σκοτωνεις για πλακα ενα τοσο γλυκο μωρο, υστερα τι περιμενεις στη ζωη σου να συμβει? Υστερα για τον εαυτουλη σου, θελεις στο νοσοκομειο οι γιατροι να ειναι καλοι μαζι σου. Να γυρισουν τον κοσμο αναποδα να σε σωσουν. Φαντασου σε καθε δυσκολια να ριχναν και μια ευθανασια. Σου λεει ποιος θα σε φροντισει βρε αδερφε, αφου θα πεθανεις(βλεπε καρκινοπαθεις). Αρα το οτι μπορει κανεις να προβει νομικα σε μια πραξη δεν σημαινει οτι ειναι το πρεπον. Για την συνεχεια
  ή μη της ζωής αρμοδιος ειναι μονο ο Θεος που την εδωσε, και ας πουμε κατ’επαγωγη οι γονεις. Δηλαδη αυτοι οι τυποι “κει πάνω” τα βλεπουν ολα σαν κοτοπουλα. Σου λεει σιγα.
  Σκοτωθηκαν παιδια στα τεμπη, την αλλή μερα με το χαμογελο. Ο αλλος εκλεγε και υστερα χορεψε κιολας . Δηλαδη δεν υπαρχει ιχνος ανθρωπιας. Αυτα τα γεγονοτα αποκαλειπτουν την σχηματισμενη πλεον σκληροκαρδια των ανθρωπων. Δεν νοιωθουν τιποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *