Παραδοσιακό ιαπωνέζικο ξενοδοχείο προσφέρει γάτες στους ένοικους για να περάσουν το βράδυ (ΦΩΤΟΣ)

…γράφει η Χρύσα Μαργαρίτη και ο Τσίτσος

Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες είναι λάτρεις της φύσης και των ζώων. Έτσι, στην ιαπωνική πόλη με τα θερμά λουτρά Yugawara, στην περιοχή Kanagawa, βρίσκεται ένα πολύ ιδιαίτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο ονομάζεται «My Cat Yugawara» και μεταξύ άλλων κομφόρ, προσφέρει στους θαμώνες του ένα πακέτο… συγκατοίκησης με γάτες.

Ο σκοπός του είναι να καταλάβουν οι θαμώνες τι σημαίνει να ζει κάποιος με μια γάτα, γιατί για τους Ιάπωνες είναι πολύ δύσκολο να έχουν ένα κατοικίδιο, λόγω του πολυάσχολου τρόπου ζωής τους. Ο ιδιοκτήτης αυτού του εγχειρήματος, Akihiro Ochi, δήλωσε ότι επέλεξε γάτες, οι οποίες είναι φιλικές προς τους αγνώστους, υπάκουες και ήμερες (*στμ.: φαντάσου να έστελνα τη Λίτσα).

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Μάθετε για το υπέροχο γατοπλοίο του Άμστερνταμ

Κατά το πρόγραμμα, οι γάτες μπαίνουν στο δωμάτιο του θαμώνα στις 5.30 μ.μ. και φεύγουν στις 9.00 το πρωί. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, ο ενοικιαστής οφείλει να παραμείνει στο δωμάτιο και να τις φροντίσει. Αυτό περιλαμβάνει και να τους δώσει τροφή και να καθαρίσει την αμμολεκάνη τους, όπως ακριβώς εάν διέμενε μόνιμα μαζί τους.

Αρχικά, ο ενοικιαστής περνάει λίγη ώρα μαζί με τις γάτες στην καφετέρια του ξενοδοχείου και μετά συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο για να διαπιστωθεί εάν είναι κατάλληλος για να διαμείνει με τις γάτες. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φροντίζει όλα τα έξοδα για τη διατροφή των γατών, καθώς και την κτηνιατρική παρακολούθησή τους για να παραμείνουν υγιείς.

Σε αυτό το ξενοδοχείο, μπορεί ο ενοικιαστής να καταλάβει εάν είναι κατάλληλος για χιούμαν μιας γάτας επί μονίμου βάσεως και αργότερα να υιοθετήσει μια γάτα. Ο μεσιέ Ochi δηλώνει: «Οι γάτες του My Cat Yugawara, σε καμία περίπτωση δε δουλεύουν, οι γάτες εδώ είναι η οικογένεια και οι καλύτεροί μας φίλοι! Κοιμόμαστε μαζί και τρώμε μαζί. Το προσωπικό ξέρει την προσωπικότητα κάθε γατο-παιδιού μας διότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτές».

Επίσης διευκρινίζει: «Δεν είναι σκοπός το κέρδος. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που κερδίζουμε επενδύεται για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, το τάισμα των γατών και την διατήρηση της υγείας τους σε καλά επίπεδα».

Ίσως το καλύτερο σημείο της όλης λειτουργίας του My Cat Yugawara είναι το ότι εκτός από τη δυνατότητα που δίνουν στον επισκέπτη (να διαμείνει με γάτα), αν νιώσει ότι υπάρχει πολύ καλή σύνδεση με τη γάτα που πέρασε το βράδυ μαζί της, μπορεί να την υιοθετήσει. Βέβαια, για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσει από συνέντευξη όπου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου θα αποφασίσουν αν ο επισκέπτης και η συγκεκριμένη γάτα ταιριάζουν ικανοποιητικά!

Ρε παιδιά, πολύ ωραίο πρότζεκτ, ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ( ξενοδοχείο μπορεί να μην έχουμε, αλλά έχουμε Cat Cafe Athens καλέε); Θα επισκεπτόσασταν ένα τέτοιο ξενοδοχείο; Τα σχόλιά σας!

Υ.Γ.: Μια και βρισκόμαστε στην Ιαπωνία, μάθετε και για το υπέροχο καφέ που είναι αφιερωμένο στις μαύρες γάτες.

ΠΗΓΗ: Boredpanda.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *