Καφέ στην Ιαπωνία αφιερωμένο στη μαύρη γάτα

Καφέ στην Ιαπωνία αφιερωμένο στην Μαύρη Γάτα

Τελικά σε πάρα πολλά μέρη η γάτα απολαμβάνει την αναγνώριση που της αξίζει. Μετά την καφετέρια στην Αϊόβα και το βιβλιοπωλείο στη Νέα Σκωτία όπου μπορείς να υιοθετήσεις μια γατούλα, τώρα ανακάλυψα ότι στην Ιαπωνία υπάρχει ένα καφέ που είναι αφιερωμένο στις.. μαύρες γάτες( στο Cat Cafe Athens δεν έχουν χρωματική προτίμηση!). Μάλιστα, στις μαύρες γάτες, ένα υποτιθέμενο (χωρίς κανένα λόγο) σημάδι κακοτυχίας.

Πρώτα θα αναρωτηθώ δικαίως “και γιατί να μην υπάρχει ούτε ένα καφέ, ή ένας άλλος χώρος εστίασης βρε αδερφέ που να είναι αφιερωμένος σε μένα”. Προσπερνώντας αυτή την παράλειψη θα αρχίσω να ψαχουλεύω αυτή την υπόθεση γιατί πολύ με ενδιαφέρει. Ακούστε λοιπόν:

Στην περίπτωση ετούτη όταν κάποιος εισέλθει στο θρυλικό .. Νεκομπιγιάκα (μάλιστα, Νεκομπιγιάκα), ένα καφέ στην επαρχεία Χιμέτζι, στην Ιαπωνία θα το υποδεχτούν τουλάχιστον 10  υπέροχες μαύρες γάτες. Υπάρχουν πάρα πολλά καφέ αφιερωμένα στις γάτες, στην Ιαπωνία (ένα μπράβο στους Γιάπωνες),αλλά μόνο αυτό είναι αφιερωμένο στις μαύρες γάτες.

Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους παρέα με τις μαύρες γάτες (φοβερό προνόμιο) και αν θέλουν υιοθετούν κάποια από αυτές. Όταν μια υιοθετηθεί τότε το καφέ φέρνει μια ακόμη μαύρη αδέσποτη γάτα από καταφύγια ώστε ο αριθμός να παραμένει περίπου σταθερό στις 10.

..για να θυμηθούμε όμως τι συμβαίνει και στο φοβερό Coffee Cats στην Αϊόβα που κάνει πολύ καλή δουλειά με την υιοθεσία αδέσποτων γατών
Απο το 2013 ως τον Απρίλη του 2020 η ιδιοκτήτρια και λάτρης της γάτας κυρία Yagi με αυτό τον τρόπο έχει βρεί υιοθεσία για 321 γάτες, αριθμός τεράστιος, αν με ρωτάτε. Οι εισερχόμενοι στο καφέ πρέπει να βγάζουν τα παπούτσια τους και το πλύσιμο των χεριών είναι υποχρεωτικό. Η πρώτη ώρα στο καφέ κοστίζει 9.5 δολάρια και κάθε επόμενο μισάωρο 4.25 δολάρια!

Δυστυχώς η πανδημία χτύπησε ανελέητα το Νεκομπιγιάκα και η προσέλευση μειώθηκε ραγδαία κάνοντας την κυριά Yagi να σκεφτεί να το κλείσει, αλλά ήταν τόση η αγάπη της για τις γάτες που ζήτησε βοήθεια online και ο κόσμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας 11000 δολάρια σε δωρεές. Οι δωρεές μάλιστα συνεχίζονται ακόμη!

Εντάξει βρε παιδιά, δεν γίνεται δουλειά έτσι, σας έχω δώσει τόσες ιδέες και εσείς ακόμη να υλοποιήσετε κάποια. Άντε διότι στη βράση κολλάει το σίδερο.

Παρακάτω ας δούμε ένα απολαυστικό βίντεο τραβηγμένο απευθείας από τα ενδώτερα του Nekobiyaka

ΓΚΑΛΕΡΙΑ: Νεκομπιγιάκα

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από το μοναδικό καφέ στον κόσμο αφιερωμένο στη Μαύρη Γάτα:

Για το τέλος σας κράτησα το καλύτερο, την νέα φουρνιά αδέσποτων μαύρων γατομωρών, που παίζουν μέσα και έξω από το δωμάτιο υποδοχής ξέγνοιαστα.. απολαύστε υπεύθυνα!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου ωδή στην μαύρη γάτα και να μάθετε 10 πράγματα γι’ αυτήν που ίσως να μην γνωρίζατε! Βρείτε το ακριβώς ΕΔΩ!

Εσείς είχατε ποτέ μια μαύρη γάτα; Πείτε μου την ιστορία της σε σχόλιο και στείλτε μου φωτογραφία της στο email μου [email protected]

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *