Τούτη την τέλεια είδηση την βρήκα πρώτη φορά στο αγαπημένο μου PetPet.news και στη συνέχεια έψαξα και σε τούρκικες ιστοσελίδες για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό. Η αγάπη της γειτόνισσας χώρας για την γάτα είναι αξιοσημείωτη και έχω κάνει γι’ αυτην αναφορά πολλές φορές! Σε ετούτο το άρθρο θα βρείτε πολλές παραπομπές σε περιπτώσεις γατών που τις έχουν στα όπα όπα οι γείτονες.
Άλλωστε να μην ξεχάσω ότι πριν λίγες μέρες είχα ποστάρει στα κοινωνικά δίκτυο για τους “στρατώνες αδέσποτων γατών”, δωμάτια με κρεβατάκια για γάτες που είχε ετοιμάσει ο στρατός (ναι, το ξέρω ο στρατός είναι ένας θεσμός σκληρός) για να προστατεύσει αδέσποτες γατούλες!
Και χτες λοιπόν έφτασε στα μάτια μου η είδηση ότι ένα πανεπιστήμιο στην Τουρκία άνοιξε τις πόρτες του σε 15 αδέσποτες γάτες τις οποίες υιοθέτησε και οι οποίες πλέον σουλατσάρουν πέρα δώθε στα γραφεία του πανεπιστήμιου.

Α και μια και μιλάμε για γραφείο να μην ξεχάσω και εκείνη την περίπτωση της εταιρείας μεταφορών κάπου στην Αμερική που είχε υιοθετήσει δύο γατούλες, τον Κρέντιτ και την Ντέμπιτ και ζουν ζωή χαρισάμενη στα γραφεία της εταιρείας! Περισσότερες πληροφορίες για την απίστευτη ιστορία τους θα βρείτε ΕΔΩ.
Αλλά επιτέλους ας εστιάσουμε στο θέμα μας! Στο πανεπιστήμιο Adnan Menders στην επαρχία Aydin (στα δυτικά της Τουρκίας) και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία πληροφορικής του πανεπιστήμιου πλέον κυκλοφορούν ανενόχλητες 15 παιχνιδιάρικες ζωηρές ουρίτσες! Αυτές οι ουρίτσες ανήκουν σε 15 πρώην αδέσποτες γατούλες που έχουν υιοθετηθεί και ζουν ζωή χαρισάμενη στους χώρους των γραφείων.
Όλα ξεκίνησαν οταν μια ψιψίνα, η Χασερ ζούσε σε ένα εργοτάξιο! Οι εργάτες που εργαζόταν εκεί φυσικά την φρόντιζαν. Κάποια στιγμή όμως η ολοκλήρωση των έργων στο εργοτάξιο και η δημιουργία ενός κτιρίου έκανε αδύνατη την παραμονή της γάτας εκεί. Ευτυχώς η τύχη χαμογέλασε στη γάτα.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
Γνωρίστε μια αληθινή γατοπόλη στην Αττάλεια της Τουρκίας
Το κτίριο στεγάζει το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημιού Adnan Menders και οι εργαζόμενοι εκεί δέχτηκαν να υιοθετήσουν την “αστεγη” γατούλα. Πιο συγκεκριμένα την υιοθεσία της ανέλαβε ο ηγέτης του τμήματος, ο κύριος Σινάν Μπαλτσί! Και έτσι η γάτα άρχισε να ζει εκεί από το 2019, και να συναναστρέφεται με όλους τους εργαζόμενους στο κτήριο.
Όμως η μια γάτα φέρνει την επόμενη! Ο μεγάλος Έρνεστ Χέμινγουέι είχε για άλλη μια φορά δίκιο! Πόσο μάλλον όταν μια γάτα είναι.. αστείρωτη. Η Χασέρ γέννησε 6 γατάκια! Σε πρώτη φάση οι ένοικοι του κτιριού έφτιαξαν σπιτάκια για αυτές έξω από το κτίριο. Τα σπιτάκια προσέλκυσαν και άλλες αδέσποτες γάτες! Και εν ριπεί οφθαλμού 15 γάτες βρέθηκαν έξω από το κτίριο! Και επειδή ο Χειμώνας είναι τσουκτερός οι εργαζόμενοι στο κτίριο αποφάσισαν να τις αφήνουν να μπαίνουν μέσα για να μην κρυώνουν!

Έτσι οι 15 γάτες έχουν την πολυτέλεια να μπαινοβγαίνουν κατά βούληση απολαμβάνοντας τις ανέσεις ενός ζεστού και ασφαλούς σπιτιού και τις συγκινήσεις της ζωής εκτός! Θα τις βρείτε να κάθονται πάνω στα πόδια των εργαζόμενων, να κοιμούνται μέσα σε ντουλάπια και όλοι χαίρονται με αυτή την γλυκιά συνύπαρξη!
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ειδική σήμανση στην Κωνσταντινούπολη για την προστασία των γατών από ατυχήματα
Να πούμε ότι οι εργαζόμενοι εκεί φροντίζουν και 3 σκύλους οι οποίοι όμως δεν μπαίνουν μέσα στο κτίριο.
Ο μεσιέ Μπαλτσί λέει ότι η συνύπαρξη μαζί τους αποτελεί μια μορφή θεραπείας για το στρες ενώ δεν ξεχνάει να τονίσει ότι κάθε πρωί οι γάτες περιμένουν το προσωπικό στην πόρτα και είναι πολύ πιθανό να τους συνοδεύουν στις μετακινήσεις τους προς άλλα τμήματα του Πανεπιστήμιου. Ο γλυκούλης Σινάν κλείνει λέγοντας “Δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να τα στείλουμε σε ένα καταφύγιο ζώων. Ήταν ήδη εδώ πριν φτάσουμε”!
Έχοντας πει όλα ετούτα, αναρωτιέμαι πως θα νιώθατε εσείς αν είχατε στο χώρο εργασίας σας, ή στα σχολεία ή τα πανεπιστήμια όπου σπουδάζουν τα παιδιά σας .. γάτες! Εμένα πολύυυυυ θα μου άρεσε! Περιμένω και τα δικά σας σχόλια
ΥΓ: Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από το DailySabah.com