Ειδική σήμανση στην Κων/πολη και στην… Κω προστατεύουν τις γάτες από ατυχήματα (ΦΩΤΟΣ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Μερικές φορές διαβάζω κάποια νέα πραγματικά πολύ ευχάριστα! Τις προηγούμενες μέρες η εξαιρετική και ακούραστη Μυρτώ του petpet.news έγραψε δύο άρθρα για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη δική μας Κω για την προστασία των γατών από οδικά ατυχήματα, μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες για τις γάτες!

Αν και δεν έχω στοιχεία για το παγκόσμιο ποσοστό θανάτων γάτας από ατυχήματα, να πω ότι μόνο στις ΗΠΑ, υπάρχουν στοιχεία ότι 5,4 εκατομύρια γάτες πεθαίνουν τον χρόνο από ατυχήματα στους δρόμους! Σε μια άλλη επιστημονική μελέτη, σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Βραζιλίας, το ποσοστό των θανάτων γατών από ατυχήματα στον δρόμο αγγίζει το 11,81% για την περίοδο 1995-2015!

Την ίδια στιγμή, έχω βιώσει την απώλεια περίπου 20 γατών τα τελευταία 5 χρόνια από θάνατο στον δρόμο, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τέτοια νέα με χαροποιούν ιδιαίτερα και θα προσπαθήσω να δω αν μπορεί να γίνει το ίδιο και στον δρόμο-σκοτώστρα εδώ, στη Χίο, που χάθηκαν όλες αυτές οι ψυχούλες.

Οι εικόνες που πόσταρε η Μυρτώ είναι από τη γειτονιά Kuzguncuk της Κωνσταντινούπολης, που, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ειδική σήμανση με το σκίτσο μιας γάτας και τη φράση «Dikkat – kedi cicabilir», που στα ελληνικά σημαίνει «ΠΡΟΣΟΧΗ – Μπορεί να περάσει γάτα». Υποθέτω ότι τέτοια σήματα θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες γάτες από τον θάνατο και στους ελληνικούς δρόμους και είναι σίγουρα μια ωραία ιδέα.

Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη κίνηση στην Τουρκία βρήκε οπαδούς και στην Ελλάδα, αλλά να σου οι υπέροχες φωτογραφίες από την Κω, όπου δίπλα σε διαβάσεις σχεδιάζονται λευκά πατουσάκια, προειδοποιώντας τους οδηγούς για πιθανή διέλευση ζώων, ώστε να είναι προσεκτικοί κατά το πέρασμά τους! Και επειδή σίγουρα πολλά ατυχήματα γίνονται από γρήγορη οδήγηση και απροσεξία, η υπενθύμιση ότι από κάποιο σημείο περνάνε γάτες ή άλλα ζώα, ίσως βοηθήσει να περιοριστούν οι κίνδυνοι.

Να κάτι που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον δρόμο-σκοτώστρα! Μέσα στον χαμό τον τελευταίων ημερών, έχουμε συνέχεια αφορμές για να σκεφτόμαστε δημιουργικά, εμπνευσμένα, με γνώμονα τη συμπόνοια και την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!