ΓΚΑΛΕΡΙΑ: Μια αληθινή γατο-πόλη στην Αττάλεια της Τουρκίας

Την αγάπη των Τούρκων για τις γάτες τη γνωρίζαμε προ πολλού. Ενδεικτικά έρχονται στο μυαλό μου η λατρεία για την Γκλι, την περίφημη γάτα της Αγίας Σοφιάς, ή με πόσο πάθος αγωνίστηκαν πριν από λίγο καιρό στο σεισμό της Σμύρνης για να σώσουν μια παγιδευμένη γατούλα. 

Και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ότι η γάτα διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στην κουλτούρα των Τούρκων. 

Τώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο  πάρκο Dokum Park παρουσιάστηκε μια απίστευτη τριώροφη ξύλινη κατασκευή με 64 δωμάτια για γάτες με όλες τις ανέσεις και με χαρωπή χρωματιστή διακόσμηση, ενώ περιφερειακά έχουν χτιστεί και άλλα μικρότερα σπιτάκια φτιάχνοντας ουσιαστικά μια μικρή πόλη για γάτες ή όπως την λένε οι γείτονες, μια περίφημη “πατουσο-πόλη”. 

Τα παραπάνω έγιναν ύπο την αιγίδα του δήμου Kepez στην Αττάλεια στα πλαίσια μιας ευρύτερης κίνησης που περιλάμβανε δημιουργία μουσείων, βιβλιοθηκών, γκαλερί τέχνης και ενός επιστημονικού κέντρου ενά δημιουργήθηκε παράλληλα και μια κατασκευή με 30 σπίτια για ασφαλή διαμονή πτηνών! Απολαύστε και το σχετικό βίντεο:

Στα σχέδια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Kepez από τον Οκτώβρη του 2020 είναι επίσης να χτίσουν ένα κέντρο για αδέσποτα ζώα όπου θα δοθεί στα ζώα η δυνατότητα θεραπείας, αποκατάστασης και στέγασης.

Το νοσοκομείο ζώων θα προσφέρει επίσης υπηρεσία ασθενοφόρου που θα είναι εξοπλισμένο με χώρους για χειρουργική επέμβαση, εργαστηριακή ανάλυση αίματος, εντατική φροντίδα, εξετάσεις ακτίνων Χ, μετεγχειρητική ανάρρωση και καραντίνα.

Στα σχέδια προβλέπεται ότι το κέντρο αυτό θα μπορεί να υποδεχτεί 1162 σκύλους και 732 γάτες. Το κόστος του πρότζεκτ είναι στα 2.7 εκατομύρια δολάρια και θα είναι σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Η έκταση της εγκατάστασης θα είναι 84000 τετραγωνικά μέτρα. Να σημειωθεί ότι στην Αττάλεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στα καταφύγια ζώων επίσης παρέχονται το καλοκαίρι λουτρά για σκύλους και γάτες. 

Ζηλεύω λίγο αλλά πρέπει να δούμε τέτοιες κινήσεις ως έμπνευση για να κάνουμε και εμείς τις δικές μας αντίστοιχες! Ακολουθουν υπέροχες φώτος (ΠΗΓΗ: Daily Sabah)

Αν η παραπάνω κίνηση σας φάνηκε όμορφη και θέλετε να την μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο κάντε κλικ στα παρακάτω εικονίδια: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *