Πάνω στην ώρα, τη στιγμή που μια καινούρια κακοκαιρία χτυπάει την Ελλάδα ο Δήμος Θάσου δείχνει το δρόμο σε σχέση με ένα μείζον θέμα: τη φροντίδα των αδέσποτων γατών. Έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο πόσο σημαντικές είναι οι αδέσποτες γάτες για την ευζωία κάθε πόλης με στοιχεία πέρα από κάθε αμφιβολία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σημασία των αδέσποτων ζώων στην ευζωία των πόλεων
Στα πλαίσια αυτού του έργου έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα δεκαπέντε σπιτάκια στην πρωτεύουσα της Θάσου, τον Λιμένα αλλά το έργο δεν σταματάει εδώ, γιατί στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Θάσου θα εγκαταστήσει παρόμοια σπιτάκια και σε άλλους οικισμούς του νησιού, για να φιλοξενηθούν και τα αδέσποτα που δεν βρίσκονται στο κέντρο!

Ο Δήμαρχος Θάσου κύριος Κυριακίδης (του στέλνουμε τα ενθουσιασμένα συγχαρητήρια μας) δηλώνει ότι το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην προστασία των αδέσποτων ζώων, στη ευζωία τους και στον περιορισμό των υποσιτισμένων βασανισμένων αδέσποτων που είναι εξαιρετικά ευάλωτα στις ασθένειες. Σε αυτό το σημείο να επαναλάβουμε ότι αυτή είναι μια κίνηση που εμμέσως βελτιώνει και την ζωή των κατοίκων του νησιού ακόμη και αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό εξ’αρχής!
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
Άλλωστε με αυτό τον τρόπο είναι πιθανό να περιορίσει την αναζήτηση τροφής από τα πεινασμένα αδέσποτα σε κάδους απορριμμάτων κοκ, που έχει και αυτή τις δικές της συνέπειες στους στα ίδια τα ζώα αλλά και στους ανθρώπους, ιδίως την θερινή περίοδο!
Ας θυμηθούμε ένα αντίστοιχο (αν και πιο μεγαλεπήβολο) σχέδιο που έλαβε χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας και ας χαρούμε όλοι μαζί με τέτοιες κινήσεις!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια αληθινή γατοπόλη στην Αττάλεια της Τουρκίας

Μία Απάντηση
Φυσικά και δεν υπάρχει υπάλληλος του Δήμου για να τα εφοδιάζει! Εθελοντές το κάνουν
Είδατε πόσο χάλια είναι οι ποτίστρες?