Κανέλο, το παράλυτο γατάκι που θεραπεύεται με την βοήθεια.. κουνελιών (+ΦΩΤΟΣ)

Αγαπημένοι μου ανόητοι χουμανιστικοί ακόλουθοι θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα μικρό θαύμα που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ με τον πιο .. ανορθόδοξο (ή και όχι) τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε! Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ένας γοητευτικός τζιντζερόγατος – μάθετε τα πάντα για τις πορτοκαλί γάτες εδώ –  με το όνομα Κανέλο. Ο γατούλης δεν θα είχε τύχη αν δεν τον έβρισκαν οι εργαζόμενοι του καταφυγίου ζώων Best Friends, στη Γιούτα των ΗΠΑ. 

Και αυτό γιατί ο Κανέλο δυστυχώς υπέφερε από διάφορα προβλήματα και ήταν απαραίτητο να δεχτεί πολύ εξειδικευμένες θεραπείες. Αλλά κανείς δεν φανταζόταν τότε, ποιος θα ήταν ο κρίσιμος παράγοντας που θα έδινε λύση στο πρόβλημά του!

Ο Κανέλο αντιμετώπιζε θέματα ακράτειας και παραλυσίας στα πίσω του πόδια και οι πιθανότητες προφανώς δεν ήταν με το μέρος του! Ποιος θα το έλεγε ότι μερικά συμπαθή τρωκτικά, μερικά κουνελάκια θα του έδιναν ουσιαστικά μια ευκαιρία για αποκατάσταση των προβλημάτων του! 

Το καλό της υπόθεσης ήταν ότι από μιας αρχής τουλάχιστον ο Κανέλο δεν φαινόταν να υποφέρει. Όμως όσο και αν οι ειδικοί έψαχναν να εντοπίσουν την αιτία πίσω από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Κανέλο δεν τα κατάφερναν! Απέκλεισαν την περίπτωση του τραυματισμού και του γενετικού προβλήματος , οπότε κατέληξαν ότι μάλλον πρόκειται για νευρολογικό θέμα κάτι που τους έκανε να σκαρφιστούν την θεραπεία που περιελάμβανε και .. τα κουνέλια!

Δεν ξεκίνησαν από αυτά! Στην πρώτη φάση του σχεδίου ο Κανέλο έλαβε θεραπείες βελονισμού, καθώς οι κτηνίατροι έτσι πίστευαν ότι θα τονώσουν το νευρικό του σύστημα και έκανε την αλληλεπίδραση εγκεφάλου και ποδιών ξανά λειτουργική – ελπίζοντας ότι έτσι ο άτυχος γατούλης θα ανακτούσε την αίσθηση και την κινητικότητα των πίσω ποδιών. Σε όλη αυτή την πορεία να ειπωθεί ότι ο μεσιέ Κανελάκος ήταν πλήρως συνεργάσιμος – προφανώς καταλάβαινε ότι είχε πέσει σε καλά χέρια που το μόνο που ήθελαν ήταν η ανάρρωσή του! 

Αλλά πως θα αντιμετώπιζαν και την ακράτεια; Εδώ η θεραπεία βασιζόταν στο λέιζερ, το οποίο οι κτηνίατροι πίστευαν ότι θα μειώνε τη φλεγμονή που οι γιατροί πίστευαν ότι σχετιζόταν με το νευρολογικό πρόβλημα του Κανέλο. Ε και το τρίτο στάδιο της θεραπείας περιελάμβανε.. ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ.

Αυτοί οι ανέλπιστοι σύμμαχοι θα έκαναν το θάυμα τους. Ο Κανέλο μεταφέρθηκε στο χώρο του καταφυγίου που ήταν τα κουνέλια και άρχισε τα πάρε δώσε μαζί τους. Σύντομα γίνανε φίλοι και αρχίσανε τα παιχνίδια και τα παιχνίδια ήταν μια ιδανική μορφή άσκησης για τον Κανέλο που ήταν ευεργετική για να μπορέσει αυτός να ξανακινητοποίησει τα τέως παράλυτα ποδαράκια του. Αυτοί οι τρεις άξονες – βελονισμός, λέιζερ και παιχνίδι με τα κουνέλια -, τελικά έκαναν το θαύμα τους! Ο Κανέλο έφτασε στο σημείο να μπορεί ακόμη να αναρριχαται! 

Η θεραπεία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο Κανέλο αποχωρίστηκε τα αγαπημένα του κουνελάκια, μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο και έκανε νέες φιλίες (πολύ βολικό αγόρι, θα το πω αυτό, εγώ δεν είμαι έτσι). Η καινούρια αγαπημένη του φίλη ήταν αυτή την φορά μια γάτα, η Λάμα με την οποία μοιραζόταν συντροφιά και παιχνίδι καθώς περίμεναν (στο καταφύγιο) για να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. 

Τώρα που ο Κανέλο μεγάλωσε, ο χρόνος του με τα κουνέλια τελείωσε. Ευτυχώς, έχει γίνει φίλος με ένα άλλο γατί που ονομάζεται Λάμα και περνούν τις μέρες τους παίζοντας και περιμένοντας το παντοτινό τους σπίτι.

Κλείνοντας να πούμε ότι το καταφύγιο Best Friends φιλοξενεί από το 1984 πολλά ζώα, όπως γάτες, σκύλους, κουνέλια, άλογα, γουρούνια, πουλιά κλπ και δεν ακολουθεί πολιτική θανάτωσης των ζώων που δεν βρίσκουν υιοθεσίες (διαδικασία που ακολουθείται σε αρκετά καταφύγια, δυστυχώς).

Για το τέλος θα ήθελα να σας πω για την δική μας Ραία, την Ω-Ραία, την Μοι-Ραία, τη γατούλα που την βρήκαμε με τα πίσω της πόδια παράλυτα, με αδυναμία να αφοδεύσει και η οποία προοριζόταν για ευθανασία.. ε λοιπόν μέσα σε 5 μέρες αυτό το μικρό θαύμα .. περπάτησε και έγινε μια πολύ υγιής γάτα! Βρείτε την ιστορία της εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *