Ελίζα, η γάτα του Μουσείου Γουλανδρή μας αποχαιρετάει (+ΦΩΤΟΣ)

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γάτα ταυτίζεται με ένα χώρο τόσο στενά, ώστε να γίνει ένα με αυτό τον χώρο, να αποτελεί μέρος της ταυτότητας αυτού του χώρου! Όλοι ίσως γνωρίζετε την Γκλι, τη Γάτα της Αγίας Σοφίας – βρείτε το άρθρο μου γι’ αυτήν εδώ –, πολλοί θα έχετε διαβάσει το άρθρο μου για την Βενέτσια και τον Ζούκερμαν, το δίδυμο του πανέμορφου βιβλιοπωλείου Πλειάδες – σχετικό άρθρο εδώ -, ή ας πούμε για τις γάτες του Μουσείου Ερμιτάζ για τις οποίες έχω γράψει εδώ

Μια γάτα, όταν βρει κάπου, αγάπη, ζεστασιά, τρυφεράδα (οκ και μια αξιόπιστη πηγή τροφοδοσίας) δεν πρόκειται να μην εκτιμήσει αυτό που της προσφέρεται! Ο χώρος που της τα δίνει ολα αυτά γίνεται για εκείνην μοιραία σημείο αναφοράς, τον νιώθει δικό της, βάζει το στίγμα της πάνω του, τον ελέγχει, βεβαιώνεται ότι κανείς επιτήδειος δεν θα εισβάλει κοκ.

Μια εξέχουσα τέτοια περίπτωση είναι και η φοβερή τάμπι γάτα, Ελίζα, που γεννήθηκε στο.. εργοτάξιο του Νέου Μουσείου Γουλανδρή (που ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2012). 

Ο βίος της κάπως σύντομος (μια γάτα μπορεί να ζήσει ως και 25 χρόνια) και δεν γνωρίζω ποια ήταν η αιτία θανάτου (μια και δεν διευκρινίστηκε)! Έτσι η πανέμορφη Ελίζα, που πήρε το όνομά της από την Ελίζα Γουλανδρή, ιδρύτρια του ιδρύματος Γουλανδρή, μας αποχαιρέτησε κάπως πρόωρα! 

Η ηλικία της σύμφωνα με σχόλιο από τους υπεύθυνους του Μουσείου ήταν περίπου 10 χρόνια και υπέφερε από σοβαρή ασθένεια, που όπως προανέφερα δεν διευκρινίστηκε! Η Ελίζα νοσηλεύτηκε σε κτηνιατρείο για 10 μέρες αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ανακάμψει! Στο ποστ του Μουσείου στο ινσταγκραμ, τα σχόλια λατρείας για την Ελίζα ήταν πολλά, μια και όπως φαίνεται από αυτά η Ελίζα ήταν ένα πολύ φιλικό πλάσμα! 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Ελίζα ζούσε όμορφα τη ζωής της συνδυάζοντας βόλτες στην κοντινή πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, και ήταν παρούσα σε όλα τα σημαντικά γεγονότα του μουσείου, από τις πρώτες στιγμές της κατασκευής του, μέχρι το άνοιγμά του και των πρώτων χρόνων λειτουργίας του!

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Μουσείου Γουλανδρή ακολουθεί αμέσως παρακάτω:

“Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή αποχαιρετούν την Ελίζα, την μασκότ της οικογένειας του Μουσείου, που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες ημέρες.

 

Η Ελίζα γεννήθηκε στο εργοτάξιο κατά την περίοδο κατασκευής του Μουσείου και αυθόρμητα της δόθηκε το όνομα της ιδρύτριας Ελίζας Γουλανδρή.

Πιστή κάτοικος της πλατείας του Αγ. Σπυρίδωνα, έζησε μαζί μας όλα τα στάδια ανοικοδόμησης του κτηρίου, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την μεταφορά των πρώτων έργων, έως και την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών στο νέο Μουσείο το οποίο παρέμενε πάντα το σπίτι της”

 

Ας δούμε παρακάτω και μερικές φωτογραφίες από την πανέμορφη Ελίζα, που μοιράστηκαν μαζί μας το προσωπικό του Μουσείου, μέσω από τον λογαριασμό τους στο ίνσταγκραμ – όπου φαίνεται πόσο εξοικειωμένη ήταν με το χώρο και  που το άγρυπνο βλέμμα της επέβλεπε ότι όλα βαίνουν καλώς: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *