Γιατί η γάτα σκάβει το πάτωμα

Κριτική – Acana Indoor Entree Adult Sterilized

Έχω συνειδητοποιήσει από τα πολλαπλά ποστ για θέματα διατροφής που έχω κάνει στα κοινωνικά δίκτυα ότι πάρα πολλοί φίλοι του Τσίτσου δεν (ξέρουν να) διαβάζουν τις ετικέτες των τροφών που επιλέγουν για τα αγαπημένα τους γατάκια!  Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γιατί η επιλογή της τροφής – που είναι πολύ σημαντική  για την ευζωία της γάτας – γίνεται περιπου τυφλά. 

Ξεκινώ λοιπόν μια νέα σειρά άρθρων όπου θα σας παρουσιάζω μερικές ποιοτικές τροφές που υποπίπτουν στην αντίληψή μου και θα διαβάζουμε μαζί τις ετικέτες τους, ώστε και εσείς σιγά σιγά να μπορείτε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφών και να κάνετε μια σχετική αξιολόγησή τους που όμως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την υγεία της γάτας σας.

Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι και εγώ έχω ακόμη κάποια κενά που προσπαθώ να καλύψω για να έχω μια καλύτερη εικόνα για την σωστή διατροφή των γατών. Ας μελετήσουμε λοιπόν προσεκτικά την φοβερή και τρομερή Acana Indoor Entree Adult Sterilized!

Acana Indoor Entree Adult Sterilized - Κριτική

Η Acana Indoor Entree Adult Sterilized είναι μια grain free (χωρίς δημητριακά) ξηρά τροφή με γνωστής προέλευσης ζωικά και φυτικά υλικά, όπως φρέσκο κρέας κοτόπουλου (16%), αφυδατωμένο κοτόπουλο (16%), αφυδατωμένη ρέγγα (16%), ολόκληρη βρώμη, ολόκληρος αρακάς, λίπος κοτόπουλου (5%), αλεσμένος μίσχανθος, ολόκληρες πράσινες φακές, φρέσκο κρέας γαλοπούλας (4%), ωμή ολόκληρη ρέγγα (4%)! Αυτή η ξεκάθαρη δήλωση της προέλευσης των υλικών καθιστά αυτόματα την ξηρά τροφή ασφαλή και ποιοτική γιατί μπορείτε να ξέρετε τι ακριβώς τρώει η γάτα σας. 

Αντίθετα αν περιελάμβανε περιγραφές όπως “ζωικά παράγωγα” “υποπροϊόντα κοτόπουλου”, “κρεατάλευρα” ή “οστεάλευρα” ουσιαστικά η σύστασή της θα ήταν ένα αίνιγμα που θα περιελάμβανε διάφορα άγνωστα συστατικά που προκύπτουν από την υπόβαθμιση και επεξεργασία των πηγών τροφής.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο για ετούτη την τροφή είναι ότι περιέχει περιορισμένο υδατάνθρακα (περιπου 18% – η ποσότητα του προκύπτει αφαιρώντας από το 100% της ποσότητας των άλλων συστατικών της τροφής όπως υγρασία, πρωτεϊνη, τέφρα κλπ) ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι δύσπεπτος για την γάτα και ευνοεί φαινόμενα παχυσαρκίας, ληθαργικότητας και διαβήτη.

Να προσθέσουμε ακόμη οτι η Acana Indoor Entree Sterilized περιέχει αποξηραμένα φύκια, φρέσκια ολόκληρη κολοκύθα, φρέσκα ολόκληρα κράνμπερι, φρέσκα ολόκληρα μύρτιλα είναι σημαντικό γιατί τα συγκεκριμένα συστατικά προσφέρουν φυτικές ίνες που βοηθούν στον κόρεσμό της πείνας, βιταμίνες αλλά και υδατάνθρακα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που δεν ευνοεί την πρόκληση διαβήτη!

Τέλος η συγκεκριμένη τροφή είναι ιδανική για στειρωμένες γάτες διότι αποδίδει 3630 θερμίδες ανά κιλό (κάτι που την κατατάσσει στις λιγότερο παχυντικές ξηρές τροφές – μια ξηρή τροφή μπορεί να αποδίδει ως 4400 θερμίδες ανά κιλό) και ειδικά για μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι αυτό την βοηθάει να μην εμφανίζει παχυσαρκία. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η τιμή (~10 ευρώ/κιλό στην οικονομική συσκευασία των 4.5 κιλών) της σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της (18% υδατάνθρακας, grain free, υλικά γνωστής προέλευσης κλπ) καθιστά την Acana Indoor Entree Sterilized μια εξαιρετική επιλογή! 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες & να 

αγοράσετε την Acana Indoor Entree Sterilized

κάντε κλικ ΕΔΩ

Αν τώρα θέλετε να συγκρίνετε την Acana Indoor Entree Sterilized με τις προτάσεις του Τσίτσου για τις 3 καλύτερες ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

DISCLAIMER

Η παραπάνω περιγραφή και ο σχολιασμός βασίζεται σε πληροφορίες που ελήφθησαν απο την ετικέτα της συγκεκριμένης τροφής σε συνδυασμό με κάποιες βασικές γνώσεις για την διατροφή της γάτας. Ωστόσο αυτή η περιγραφή σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να υποκαθιστά τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας σε σχέση με τη διατροφή της γάτας σας. Ωστόσο ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας δώσει πειστικές απαντήσεις για τις προτάσεις του για την διατροφή της αγαπημένης σας γατούλας

Τέλος αν αγοράσετε την συγκεκριμένη τροφή από κάποιον σύνδεσμο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τσίτσου υπάρχει περίπτωση να λάβω το δώρο μου (χωρίς φυσικά αυτό να επιβαρύνει έξτρα εσάς)!

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *