Και το όνομα αυτής (της λευκής τιγρούλας)…

Ενώ οι μέρες περνάνε, η λευκή τιγρούλα συνεχίζει να συγκινεί και να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον σε όλους! Στο προηγουμενο άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ είχαμε τα αποτελέσματα των εξετάσεών της που δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κυρίως στο σκελετό της που εμποδίζουν την κατάποση και την αναπνοή της. 

Και καθώς η κατάσταση εξελίσσεται μου ήρθε ότι θα ήταν όμορφο να δίναμε ένα όνομα στην τιγρούλα οπότε αποφάσισα να κάνω δύο ποστ στα σόσιαλ! Στο πρώτο ζήτησα προτάσεις για το όνομά της! Υπήρξε μεγάλη ομοιογένεια στις προτάσεις και έτσι ήταν εύκολο να συγκεντρώσω τις τρεις αντιπροσωπευτικές:

  • Ελπίδα
  • Χιονάτη
  • Άγγελος

Στο επόμενο ποστ ζήτησα από το κοινό να αποφασίσει ποιο απο τα τρία προτιμάει! Η συμμετοχή ήταν τεράστια (περιπου 2000 ψήφοι) και οι τσιτσόφιλοι αποφάσισαν να ονομάσουμε την τιγρουλα ΕΛΠΙΔΑ (έλαβε 1200 ψήφους) για πολύ προφανείς λόγους! 

Όμως και ενώ σχεδόν ολοκληρωνόταν η διαδικασία ανακοινώθηκε ότι οι φροντιστές της τιγρούλας (που εδώ που τα λέμε έχουν και μια πρωτεραιότητα) επέλεξαν για εκείνη το όνομα Χασίγια που σημαίνει “Το Κορίτσι που σηκώθηκε” στη γλώσσα των Ναβάχο, πάλι για ευνόητους λόγους!

Στο μυαλό μου η λευκή τιγρούλα θα είναι πια η Χασίγια-Ελπίδα αλλά δεν έχει τόσο σημασία το όνομα όσο αν τελικά θα τα καταφέρει! Μερικές πληροφορίες που βρήκα ονλάιν επιτρέπουν τα χαμόγελα και μια συγκρατημένη αισιοδοξία!  Πιο συγκεκριμένα, στο ieidiseis.gr αναφέρεται: ‘Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές, ειπώθηκε ότι, “εάν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει το τιγράκι τα είχε άνθρωπος, θα είχε αντιμετωπιστεί η κατάσταση του και θα είχε σωθεί. Αρα υπάρχουν παρόμοιες ελπίδες, να τα καταφέρει και η μικρή λευκή τίγρης και να ξαναπερπατήσει”‘

Τέλος στην τελευταία ανακοίνωση από το Αττικό Ζωολογικό πάρκο αναφέρεται: “

Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), της οποίας είμαστε μέλος, καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι μας έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α. 

Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.”

3 Απαντήσεις

  1. Η χιονάτη της ελπίδας που είναι άγγελος!!!!!!
    μια μοναδική ΨΥΧΟΥΛΑ!!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!!!!
    ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ!!!!!!!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *