Η Χασίγια-Ελπίδα, το λευκό τιγράκι, στα χέρια επιτροπής 12 κτηνιάτρων

Νομίζω όλοι σας γνωρίζετε το λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια πριν περιπου 20 ημέρες, σε άθλια κατάσταση, τρομαγμένο, υποσιτισμένο με τα πίσω πόδια παράλυτα. Από τότε έπεσε πολύ νερο στο αυλάκι, οι αντιδράσεις για πιθανή ευθανασία ήταν τεράστιες ενώ συνάμα το τιγράκι σε όσα ντοκουμενδα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ολο και πιο ζωντανό, όλο και πιο καλόκεφο, άρχισε ν παίρνει βάρος κλπ! Βρείτε την πορεία των γεγονότων των πρώτων ημερών εδώ!

Επίσης σκεφτήκαμε εδω οι Τσιτσόφιλοι να του  δώσουμε ένα όνομα και δημοκρατικά διαλέξαμε το ‘Ελπίδα’ την ίδια ώρα που οι φροντίστες του το ονόμασαν ‘Χασίγια’. Οπότε πλέον εγώ την φωνάζω Χασίγια-Ελπίδα! Διαβάστε και το σχετικό άρθρο εδώ! 

Και τι γίνεται τώρα; Σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκα στην Καθημερινή η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ζήτησε το λευκο τιγράκι να εξετασθεί από εξειδικευμένο κτηνίατρο από το εξωτερικό με μεγάλη γνώση και εμπειρία γύρω από την περίθαλψη μεγάλων αιλουροειδών – ενώ δεν απέκλεισε αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά να μεταφερθεί στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα ΠΦΟ ζήτησε επιτακτικά την απαγόρευση εμπορίου ζώων από αυτά τα είδη, ώστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας

Επίσης η ΠΦΟ εξέδωσε μια επιστολή προς τον υπεύθυνο του Υπουργείου Περιβάλλοντος κύριο Μποκάρη όπου ζήτησε να προστατευτεί η Χασίγια-Ελπίδα από τυχαίους και άσκοπους πειραματισμούς: «Το ζητούμενο είναι το ζώο, δεχόμενο την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα, να μην μετατραπεί πάντως σε αντικείμενο πειραματισμών. Σε αυτή τη γραμμή θα πρέπει να κινηθεί η αξιολόγηση της κατάστασης και τα όρια της θεραπευτικής παρέμβασης»!

Την ίδια στιγμή στο in.gr φιλοξενούνται δηλώσεις του κύριου Λεσουέρ που ξεκαθαρίζει οτι η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται συνεχώς: «Δέχεται τροφή και έχει πάρει βάρος έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που το βρήκαμε κάτω από τον κάδο απορριμμάτων. Συνεχίζει βέβαια να έχει πρόβλημα στα πίσω άκρα. Περιμένουμε και τις διαγνώσεις από τις εξετάσεις που έχουμε στείλει σε Ελλάδα και εξωτερικό, -σε ένα κέντρο της Ευρώπης και σε ένα των ΗΠΑ -για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Στόχος μας είναι να μπορέσει να περπατήσει κάποια στιγμή». 

Τέλος επίσης στο in.gr βρήκα ότι θα οριστεί επιτροπή 12 έμπειρων κτηνιάτρων που θα εξετάσει και θα φροντίσει την Χασίγια-Ελπίδα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Φιλοζωική οργάνωση “Νέμεσις” .σε επικοινωνία που είχε με τον υπεύθυνου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας! Σύμφώνα με τη Νέμεσις, στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκτός άλλων 2 καθηγητές κτηνιατρικής από το ΑΠΘ, 2 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας! Η πιθανότητα μεταφοράς σε κέντρο άγριας ζωής στο εξωτερικό παραμένει μεγάλη, μια και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο!

Μία Απάντηση

  1. Η ΧΑΣΙΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΑΣ ΤΙΓΡΑΚΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΖΩΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ❣️ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ 《 ΝΑΙ 》 ΣΤΗΝ ΖΩΗ 《 ΟΧΙ 》 ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ 《 ΑΛΛΟΣ 》 ΕΙΝΑΙ 《 ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ》ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ…❣️❣️❣️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *