Sir Tommy – ο κακοποιημένος γάτος που δεν έχασε την πίστη του στους ανθρώπους (+ΦΩΤΟΣ)

.. γράφει ο Στρατής Θεοφίλου

Αυτή η γάτα, ο κυρ Θωμάς της Πραγματικής Καρδιάς είναι μια χριστουγεννιάτικη, χριστουγεννιάκικη ιστορία που θα σας διηγηθώ σήμερα. Ιστορία για την πίστη μιας γάτας στον άνθρωπο, που παρότι πέρασε μαρτυρικά από τα χέρια αυτού, δεν έχασε ούτε στιγμή την πίστη της στον ίδιο τον άνθρωπο. Τι καλύτερο θα μπορούσε να μας διδάξει ένας μικρός ήρωας με το όνομα ‘Αληθινή Καρδιά’ τις άγιες τούτες μέρες;

Αν δεν έχετε ακούσει για την ιστορία του, προετοιμαστείτε για τα πιο δύσκολα αλλά συνάμα και τα πιο όμορφα και αισιόδοξα.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Τόμμι ζούσε σε μια γειτονιά της Καλιφόρνια ως αδέσποτος. Είχε την τύχη να τον ταΐζουν μερικοί άνθρωποι, αλλά δεν μπόρεσαν να του δώσουν ένα μόνιμο σπίτι. Τότε, μια μέρα, το φιλικό αυτό γατί εμφανίστηκε με φρικτές πληγές. Ο “Sir Thomas Trueheart”, ή ο Τόμμι όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, εντοπίστηκε να περιφέρεται άσκοπα σε μια γειτονιά εν μέσω ενός καύσωνα. 

Οι σκληροί άνθρωποι, που τον τραυμάτισαν με αυτό τον φρικτό τρόπο, δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ και, δυστυχώς, οι διασώστες του αναφέρουν ότι αυτό δεν είναι το πρώτο ζώο στην περιοχή που βρέθηκε με εγκαύματα από οξύ. Παραμένουν πάντα προσεκτικοί με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα συλληφθεί ο δράστης. Όταν εμφανίστηκε στην πίσω αυλή μιας φιλόζωης (Judie Merrill), εκείνη παρατήρησε ότι ο Τόμμι είχε φρικτά τραύματα και τον πήγε αμέσως στον κτηνίατρό της. Το ανατριχιαστικό είναι, ότι ο κτηνίατρος αρχικά οδηγήθηκε σε λάθος διάγνωση της σοβαρότητας των τραυματισμών του και θέλησε να του δώσει απλώς αντιβιοτικά, στέλνοντάς τον στο δρόμο ξανά. 

Στη συνέχεια, αφού τον εξέτασε ξανά, διαπίστωσε ότι ήταν φορέας FIV+ και συνέστησε να τον βάλουν υπό παρακολούθησης ή …ευθανασία. Ευτυχώς, η συμπονετική γυναίκα που τον έσωσε, δεν ενέδωσε σε αυτή την ιδέα και απευθύνθηκε άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να βρει βοήθεια για τον σερ Τόμας. Το γνωστό καταφύγιο για γάτες Milo’s Sanctuary, ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό το κάλεσμα. Έσπευσαν να τον μεταφέρουν στους κορυφαίους κτηνιάτρους τους για θεραπεία. 

Το πρόσωπο και τα βλέφαρα του Τόμμι είχαν σοβαρά εγκαύματα και είχε και άλλα ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Η περίπτωση του Τόμμι απαιτούσε 24ωρη εξειδικευμένη φροντίδα, καθώς και εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο και το κεφάλι του και δυστυχώς έχασε το ένα του μάτι λόγω των εκτεταμένων τραυμάτων του.

Χάρη στην καλοσύνη εκείνων που πίστεψαν σε αυτόν – ο Τόμμι ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σήμερα είναι μια χαρούμενη, αγαπημένη γάτα που συνεχίζει να βελτιώνεται κάθε μέρα. Έχει αγγίξει τις καρδιές κυριολεκτικά εκατοντάδων χιλιάδων σε όλο τον κόσμο καθώς η ιστορία του έχει γίνει παγκόσμια και είναι μια μικρή αναλαμπή σε ένα σκοτεινό θέμα.

Το Milo’s Sanctuary κατέχει έμπειρο κτηνιατρικό προσωπικό, το οποίο παρέχει στον Τόμμι τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει από την αδιανόητη αυτή κακοποίηση. Ο Σερ Τόμας πέρασε 3 μήνες μέσα και έξω από την εντατική, με συνεχόμενη λήψη παυσίπονων και αντιβιοτικών. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έκανε μοσχεύματα δέρματος για να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε το οξύ. Το ότι ήταν FIV+ έκανε επίσης την ανάρρωσή του πιο δύσκολη, καθώς το εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα έπρεπε να παρακολουθείται στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Αλλά ευτυχώς δεν έχασε ποτέ την αγάπη και την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους.

Ο Τόμμι θα παραμείνει υπό τη φροντίδα του Milo’s Sanctuary και την στέγη του Lifetime Care Foster, όπου έχει συνδεθεί στενά με εθελοντές και προσωπικό. Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με το μάτι του, επομένως θα συνεχίσει να επισκέπτεται τον κτηνίατρό του τακτικά για να διασφαλίσει ότι η κατάλληλη φροντίδα θα είναι διαθέσιμη το συντομότερο δυνατό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας, η ιστορία του κέρδισε τις καρδιές χιλιάδων οπαδών στα social media. Το εκπληκτικά όμορφο τζίντζερ έχει γίνει διάσημο στον κόσμο των γατών για τη γενναιότητα και την αρετή του, χαρίζοντας του τον τίτλο του “Σερ Τόμας Αληθινή Καρδιά”. Τώρα έχει χιλιάδες ακολούθους στο Instagram και βοηθά τακτικά να συγκεντρωθούν χρήματα για τους φίλους του στο Milo’s Sanctuary. Ενας πραγματικός υπερασπιστής της «γάτας» για τους λιγότερο τυχερούς!

Δυστυχώς, η ιστορία του Σερ Τόμας δεν είναι μοναδική περίπτωση. Αμέτρητες γάτες και σκύλοι κακοποιούνται κάθε χρόνο – και πολλοί δεν είναι τόσο τυχεροί όσο ο Τόμμι Εάν γνωρίζετε ή είστε μάρτυρες κακοποίησης ζώων, φροντίστε να είστε η φωνή τους και να αναφέρετε την κακοποίηση.

Σημ. Τσίτσου

Εγώ εδώ θυμήθηκα την Μέλι, την γατούλα που βρέθηκε βουτηγμένη μέσα στο πετρέλαιο αλλά μια ανθρώπινη ψυχή την φρόντισε με τόση αφοσίωση που κατάφερε να την θεραπεύσει! Η ιστορία της εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *