42χρονη γυναίκα παθαίνει καρδιακή προσβολή και σώνεται από γάτα-μάστερ στις πρώτες βοήθειες (+ΦΩΤΟΣ

Ααάπειρες οι ιστορίες άτυχων χούμαν που σώθηκαν από γάτες που χωρίς κανενός είδους ειδίκευση λειτούργησαν ως εξαιρετικοί διασώστες σε διάφορες περιστάσεις, οπότε τούτη εδώ η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι μια έκπληξη για μένανε! Αυτή τη φορά ο ήρωας ήταν ένας “ταπεινός” τάμπι γατούλης με λευκά μπαλώματα, κάτι σαν τον Κινέζο μας! 

Ήταν ξημερώματα μιας αυγουστιάτικης νύχτας, περίπου στις 4.30 το πρωί όταν και πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας Σαμ Φελστεντ αντιμετώπισε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση: ένα καρδιακό, ενώ κοιμόταν. Και τότε συνέβη κάτι πολύ περίεργο για το οποίο όμως θα δώσουμε καποιες εξηγήσεις παρακάτω. Ο .. ενστικτώδης 7χρονος γάτος της, ο Billy, ο Μπιλάκος, Ο ΜΠΙΛΑΡΑΣ, πήδηξε με δύναμη στο στήθος της εν μέσω έξαλλων νιαουρισμάτων και κατάφερε να την ξυπνήσει! Εκ των υστέρων η Σαμ διηγείται: «Είναι πολύ έξυπνος. Δεν έφυγε ούτε λεπτό από κοντά μου»! H Σαμ θεωρεί ότι ο Μπιλάκος με αυτό τον τρόπο της έσωσε την ζωή της!

Η Σαμ πρόσθεσε «Όταν έπεσα για ύπνο, ένιωθα μια χαρά. Μάλιστα είχα βγάλει βόλτα και τα σκυλιά μου, δεν ένιωθα άρρωστη ούτε πονούσα πουθενά», όμως όταν ο Μπίλι την ξύπνησε συνειδητοποίησε ότι είχε καθηλωθεί και ήταν καταϊδρωμένη. Το πρώτο που έκανε ήταν να ζητήσει βοήθεια από τη μαμά της η οποία έλαβε δράση και έτσι η Σαμ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο! Η Σαμ ξεκαθαρίζει ότι «Οι γιατροί είπαν ότι έκανα πολύ καλά που έφτασα εγκαίρως στο νοσοκομείο».

Kαι τιιι λένε οι ειδικοί για όλα ετούτα: Η γατοσυμπεριφορίστρια Λουσι Χόιλ επισημαίνει κάτι στο οποίο έχουμε αναφερθεί και εμείς σε ένα άρθο για το πως η γάτα ανταποκρίνεται σε σωματικά προβλήματα των χούμαν της! Το Λουσάκι λοιπόν λέει ότι κάποιες αλλαγές που παρατήρησε στην κηδεμόνα του, όπως η εφίδρωση, περίεργες κινήσεις ή ήχοι, τον παρακίνησαν να αναλάβει δράση: «Πιστεύω ότι πιθανότατα της έσωσε τη ζωή, γιατί χάρη σε εκείνον αναζήτησε ιατρική βοήθεια. Δεν μπορώ όμως να πω ότι το έκανε σκόπιμα. Απλά, ήταν η αντίδρασή του στην κατάσταση». 

Διαβάστε και το σχετικό μου άρθρο για το πως οι γάτες “ανιχνεύουν” διάφορα σωματικά προβλήματα και αρρώστιες των χούμαν τους κάνοντας κλικ εδώ!

Το τουϊτάρισμα της σωσμένης την ύστατη στιγμή ακολουθεί αμέσως παρακάτω:

‘This guy is a life saver. He woke me up last week to what unbeknown to me was a heart attack. Thank you to @nottmhospitals ED dept, angio theatres and ACU for saving my life and helping me start my recovery.”

Να πούμε εδώ ότι οι γάτες φυσικά δεν έχουν σώσει ανθρώπους μόνο από έκτακτα απρόβλεπτα ιατρικά περιστατικά, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.. από επιθέσεις φιδιών, σκύλων, από επιθέσεις ληστών, από το κρύο και πολλά άλλα. Βρείτε άλλες 12 περιπτώσεις γατών που έσωσαν με απίθανο τρόπο τους χούμαν τους (ή και κάποιον άγνωστο χούμαν σε αυτό το σύνδεσμο! Διαβάστε όλες τις απίθανες ιστορίες, δείχνουν ξεκαθάρα για άλλη μια φορά πόσο μαγικό πλάσμα είναι η γάτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *