Ο Λευκός Γάτος που έγινε… Ροζ Πάνθηρας

.. τούτη είναι η πολιτικαλι κορέκτ εκδοχή αυτής της ιστορίας.. η αυθεντική και πολύ πιο διασκεδαστική εκδοχή κόπηκε από την λογοκρισία αρτηριοσκληρωτικών ιδεολογων των κοινωνικών δικτύων! Ας αρκεστούμε με αυτήν εδώ:

Βρισκόμαστε στο Ντέβον της Αγγλίας, πίσω στο 2005, μια μέρα του φθινοπώρου, η τρίτη Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα! Για αποφυγη παρεξηγήσεων θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η μέρα δεν ήταν ούτε ωραία αλλά ούτε και άσχημη. Ήταν απλώς μια μέρα. 

Ένας, ούτε ομορφος, ούτε άσχημος γάτος, με λευκό χρώμα στη γούνα, που ονομαζόταν Μπρούμας, ηλικίας 9 χρονών – μια ηλικία που δεν θα επρεπε για κανενα λογο να θεωρηθεί ούτε μεγάλη ούτε μικρή – επέστρεψε από τον συνηθισμένο του περίπατο αλλά μια καποια αλλαγή είχε συμβει – δεν θα τολμήσω να την χαρακτηρίσω ως θετική ή αρνητική, δυσάρεστη ή ευχάριστη, απρόσμενη ή αναμενόμενη. Η λευκή του γούνα είχε πάρει μια ροζ απόχρωση. Το ροζ ειναι ένα χρώμα σαν όλα τα υπόλοιπα!

 Οι άνθρωποι που ζουν μαζί με τον Μπρούμας και του δίνουν φαγητό και νερό καθε μέρα και του καθαρίζουν και την τουαλέτα (κάνουν και άλλα πράγματα εκτός από αυτά, αλλα ας μείνουμε σε αυτά γιατί αυτό το κείμενο διαφορετικα θα πάρει πολύ μεγάλη έκταση) ξαφνιάστηκαν.

Η γυναίκα που ζει μαζί με τον Μπρούμας δηλωσε “Ήταν ροζ, μιλάμε για το ροζ της Μπάρμπι. Το κεφάλι του, τα αυτιά του και το σώμα του, αλλά όχι από την κάτω μεριά, όλα είχαν γίνει ένα λαμπρο ροζ”! Σε αυτό το σημείο θελω να πω ότι ο χαρακτηρισμός “ροζ της Μπάρμπι” δεν ξερω ποσο αποδεκτός είναι, εγώ τον μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, όπως ακριβώς ειπώθηκε..

 Μαζί με τον άνδρα της – αυτοί οι δύο ήταν δεμένοι με τα δεσμά του γάμου εξ ου και το κτητικό “της”, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε την αίσθηση κτητικότητας που έχει κάποιος όταν παντρεύεται κάποιον άλλον, αλλά ούτε και μας ενοχλεί αυτή, στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα ουδέτεροι απέναντί της – , που και αυτός ζει μαζί με τον Μπρούμας – δηλαδή ζουν και οι 3 μαζί για λόγους που δεν μπορώ με βεβαιότητα να εντοπίσω – , πήραν τον γάτο που το χρώμα της γούνας του είχε παρει ροζ απόχρωση και τον πήγαν στον κτηνίατρο για να ελέγξουν την υγεία του. 

Ο κτηνίατρος αφού έκανε τις απαιτούμενες εξετάσεις, τους διαβεβαίωσε ότι ο γάτος που πριν είχε λευκή γούνα και τώρα ροζ δεν κινδυνεύει και αυτό το ροζ χρώμα δεν ήταν τοξικό. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπονοείται από τις αμέσως παραπάνω φράσεις κάποια προκατάληψη για το ροζ χρώμα, οτι δηλαδή το ροζ χρώμα παραπέμπει σε κάτι το τοξικό! Γενικώς δεν υπονοείται καμία προκατάληψη κανενός είδους για το ροζ χρώμα.

 Το περίεργο – σεβόμαστε όμως απεριόριστα και αυτούς που δεν το βρίσκουν περίεργο – όμως είναι ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εντοπίσουν τον λόγο για τον οποίον συνέβη αυτή η αλλαγή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν ηταν κάποιο χρώμα, ή κάποια μπογιά αυτό που απλώθηκε στο κορμί του γάτου και άλλαξε το χρώμα της γούνας! 

Το μάλλον ευχάριστο νέο (για κάποιους ίσως και να είναι δυσάρεστο βέβαια, ποιος ξέρει) ήταν ότι ο γάτος Μπρούμας ένιωθε μια χαρά ούτως ή άλλως, μια και το χρώμα της γούνας, όποια και αν ήταν η προέλευσή του, δεν έχει την παραμικρή επίδραση πάνω του, ούτε σε ψυχολογικό ούτε σε σωματικό επίπεδο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *