Τεστάροντας το δημοφιλές παιχνίδι ‘Ψάρι που Χτυπιέται” (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλομαθές κοινό μου, μια και μου κάνατε πολλές φορές την ερώτηση “Τελικά αυτό το φαντεζί ψάρι_που_χτυπιεται είναι τόσο καλό ή όχι;” είπα να το ανακαλύψω μόνος μου. Έτσι αποφάσισα να πάρω ένα “ψάρι που χτυπιεται” (ή ψάρι που σπαρταραει ή ψάρι που κινείται) για να το τεστάρουμε τόσο εγώ, ο Τσίτσος, όσο και οι γάτες της αυλής! Τα αποτελέσματα του crash test κρίνονται μάλλον θετικά.

Τσίτσος VS Ψάρι που Κινείται

Σε πρώτη φάση βρέθηκε αντιμέτωπος ο Τσίτσος, δηλαδή εγώ, με το Ψάρι που Κινείται! Το Ψάρι που Κινείται για μια γάτα σαν τον Τσίτσο, μικροκαμωμένη και ελαφρώς αγχώδη (μην ακούσω τη λέξη “Φοβιτσιάρα”, τα σπάω όλα) αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Όχι κυρίες και κύριοι, ο Τσίτσος δεν είναι χέστης, απλώς αυτό το ψάρι που χτυπιέται είναι πιο μεγάλο από το μπόι μου, πως στο καλό να τα βάλω μαζί του! Γι’ αυτό φώναξα τους φρουρούς να το πετάξουν έξω με τις κλωτσιές…

… για να ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του τεστ:

Οι Γάτες της Αυλής VS Ψάρι που Κινείται

Και έτσι το Ψάρι που Χτυπιέται βρέθηκε στην Αυλή. Και άρχισε να σπαρταράει! Πολύ. Ο Τσάρλι θορυβήθηκε, αλλά ο θαρραλέος Σκλαβής το πλησίασε. Ακολούθησε γενικότερο σούσουρο, το πλησίασαν και επιχείρησαν να το πολεμήσουν όλοι οι νταήδες της αποικίας, ο Κινέζος, ο Ασπρομαυρέ (κρίμα το μπόι σου, μεγάααλος χέστης) χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες. Αν κάποιος τα κατάφερε κάπως καλύτερα αυτός ήταν με διαφορά ο Σκλαβενίτης. 

Αλλά στα απότομα πετάγματα του Ψαριού, όλοι, θαρραλέοι και φοβιτσιάρηδες έτρεχαν πανικόβλητοι μακριά. Κάποιες φορές μάλιστα τρόμαζαν και ο ένας από τις αντιδράσεις του άλλου, χωρίς καν να χρειαστεί το ψάρι να κινηθεί. Το ενδιαφέρον για το Ψάρι που Χτυπιέται κράτησε ώρες. 

Ο πατέρας σκέφτηκε να το κρύψει, για να μη χάσει τη μαγεία του και να μην το βαρεθούν οι γάτες της αυλής. Αυτό το κόλπο φαίνεται να λειτουργεί, γιατί και τώρα, 15 ημέρες αργότερα, το ενδιαφέρον για αυτό, όποτε ο πατέρας το εμφανίζει, είναι αξιοσημείωτο!

Δείτε στο παρακάτω βίδεο απτά ντοκουμένδα από την πρώτη επαφή του Τσίτσου και των γατών της αυλής με το Ψάρι που Χτυπιέται:

Πλεονεκτήματα του Ψάριού που Χτυπιέται

  • Φορτίζεται με ένα απλό usb (και έτσι δεν έχετε να αντιμετωπίσετε το γνώριμο πρόβλημα με μπαταριές που τελειώνουν).
  • Είναι οικονομικό στη χρήση του για τον ίδιο λόγο με παραπάνω.
  • Προσομοιάζει αρκετά επιτυχημένο το θήραμα που λαχταράει να του ορμήξει κάθε αιλουροειδές που σέβεται τον εαυτό του, ως γνήσιος θηρευτής
  • Η κίνησή του είναι ρεαλιστική και απρόβλεπτη κάτι που το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον στόχο. 
  • Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα ως τώρα στην λειτουργία του. 
  • Συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον των γατών της αυλής και αρκετά μετά την πρώτη επαφή.
  • Εξασφαλίζει την επιθυμητή για μια γάτα άσκηση που είναι απαραίτητη για την ευζωία της.
  • Έχει μέσα του catnip, το οποίο διεγειρεί τη γάτα. Αν όμως θέλετε μπορείτε να το αφαιρέσετε.

Μειονεκτήματα του Ψαριού που Χτυπιέται

  • Το ψάρι που χτυπιέται δεν χτυπιέται επ αόριστο. Οπότε αν για κάποιο λόγο ολοκληρωθεί ένας γύρος κίνησης, αν κάποια γάτα δεν το κουνήσει τότε αυτό δεν θα ξαναχτυπηθεί από μόνο του, κάτι που κάνει πιο δύσκολο να τραβήξει αυτό την προσοχή μιας γάτας ώστε να το κουνήσει και να ξαναρχίσει αυτό να χτυπιέται
  • Είναι μάλλον αρκετά μεγάλο σε μέγεθος (25 εκατοστά) και οι πιο άτολμες γάτες ίσως διστάσουν να τα βάλουν μαζί του. 

Συμπέρασμα Τσίτσου

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω θα ήθελα να συνοψίσω λέγοντας ότι αν έχετε μια γάτα θαρραλέα, τολμηρή, με έντονα τα ένστικτα του θηρευτή, το Ψάρι που Χτυπιέται μοιάζει να είναι μια πολύ καλή επένδυσή για εσάς (συγκρίνοντάς το και με άλλα ακριβά παιχνίδια). Αυτό δεν σημαίνει ότι η γάτα σας δεν μπορεί να έχει έντονες συγκινήσεις με αυτοσχέδια παιχνίδια για γάτες όπως καλαμάκια, μπάλες από αλουμινόχαρτο. Αν θέλετε τώρα να μάθετε περισσότερα και γιατί όχι, να αγοράσετε το Ψάρι που Χτυπιέται με έκπτωση 10 ευρώ (από 29.90e μόνο 19.90e) κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *