ΕΛΛΑΔΑ: Οι πυρόπληκτες γάτες της Αττικής αναζητούν & βρίσκουν τα παντοτινά τους σπίτια (+ΦΩΤΟΣ)

Διάβαζα την Καθημερινή χτες (την online εκδοχή της) και χάρηκα με αυτά που διάβασα στο άρθρο της κυρίας Δήμητρας Τριανταφύλλου για την προσπάθεια που γίνεται ώστε τα πυρόπληκτα ζώα του καλοκαιριού να καταφέρουν να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. 

Για άλλη μια φορά, η μη κερδοσκοπική ομάδα Dog’s Voice (την έχουμε ενισχύσει σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν – στις φωτιες του 21 και του 22) πρωτοστάτησε με την πρωτοβουλία της να οργανώσει .. συνεντεύξεις για να βρεθούν νέοι γονείς στους πυρόπληκτους γάτους και σκύλους που σώθηκαν και κρατούνται σε καταφύγια της το προηγούμενο διάστημα.

Και δεν είναι ότι απλώς θα προσπαθήσει έτσι, βεβιασμένα, να βρει σπίτι σε όλα αυτά τα ζώα. Όχι, η Dog’s Voice οργάνωσε συνεντεύξεις ώστε να μην είναι απλά ότι κάποιοι χούμανς θα επιλέξουν κάποια ζώα, αλλά να γίνει μια συζήτηση που να αποκαλύψει αν όντως οι συνθήκες ευνοούν ένας χούμαν να συντροφέψει ένα από τα άτυχα πυρόπληκτα ζωάκια! Πέρα από τη συνέντευξη οι υποψήφιοι κάνανε και μια μικρή βόλτα με το ζωάκι που υπήρχε προοπτική υιοθεσίας! 

Εδώ να πω ότι 188 χουμανς πέρασαν από συνεντεύξεις για να φανεί αν είναι πιθανή μια ευτυχή σύνδεση με ένα βασανισμένο γατάκι ή σκυλάκι! Τα κίνητρά τους ποικίλλουν, άλλοι είχαν ζωάκια που κάποια στιγμή πέθαναν και ήθελαν μια καινούρια συντροφιά, άλλοι ήθελαν ζωάκια που να συντροφέψουν τα δικά τους ζώα, ενώ είναι κάμποσοι που καταλάβαιναν το επείγον του πράγματος και θέλησαν να προσφέρουν σπίτι σε ένα ζώο που δεν είναι ότι καλύτερο να ζει για καιρό μέσα σε καταφύγια κλπ.

Σε ετούτο το σημείο να πούμε ότι καταγράφηκαν 454 σώθηκαν και καταγράφηκαν από τις φωτιές στην Αττική και περίπου το 1/4 από αυτά επανενώθηκε με τους χουμανιστικούς τους γονείς.  Στις συνεντεύξεις του Σαββάτου υπήρχαν 140 πυρόπληκτα ζώα και είναι ευτυχές το ότι κατάφεραν να βρουν σπίτι με προοπτική μόνιμης υιοθεσίας 64 από αυτά, χωρίς όλη αυτή η διαδικασία να αφεθεί στην τύχη. 

Τέλος από αύριο, οι εθελοντές της οργάνωσης θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους νέους γονείς των 64 άρτι υιοθετημένων ζώων για να δουν πως εξελίσσεται η όλη διαδικασία, αν όλα πηγαίνουν ομαλά. Τέλος για τα αδέσποτα, πολύ μικρά ζωάκια που διασώθηκαν στις φωτιές θα γίνουν απόπειρες των Δήμων, σε συνεργασία με την Dog’s Voice για να βρουν και αυτά το παντοτινό τους σπίτι.

Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πράμα, δείχνουν ότι σημασία, περισσότερο από όλα έχει η δράση, μια δράση άμεση, που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της στιγμής και δεν στέκεται σε καμία δικαιολογία νωθρότητας! Τους βγάζουμε το καπέλο, όχι; 

Σε αυτό όμως το σημείο πρέπει να πω ότι η άμεση δράση, χωρίς δικαιολόγιες και αμφιβολίες δεν χρειάζεται να έχει ως αντικείμενο δράσης τα πυρόπληκτα ζώα της Αττικής.. ο καθένας στην καθημερινότητά του έχει πολλές πολλές τέτοιες ευκαιρίες και μια τέτοια δράση είναι εξίσου σημαντική με την δράση των εθελοντών της Dog’s Voice! Αν πχ φροντίζετε μια αποικία.. στα Χανιά, μη νομίζετε ότι είναι πιο σημαντικό να ασχοληθείτε με τα πυρόπληκτα αδέσποτα της Αττικής από το να φροντίσετε ένα άρρωστο ψιψι της αποικίας σας! 

Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να ξεκαθαριστεί αυτό στο μυαλό όλων μας! 

ΥΓ: Οι φωτογραφίες ανήκουν στην κυρία Όλγα Αμοιρίδου και στο The Dog Project της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *