Άγιος Δημήτριος: τοποθέτηση γατοκατοικιών

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τοποθετήθηκαν γατοπολυκατοικίες και ταϊστρες/ποτίστρες (+ΦΩΤΟΣ)

Οι φήμες λένε ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εδώ και χρόνια έχει παράδοση σε κινήσεις φιλοζωικού ενδιαφέροντος (η αλήθεια είναι δεν έχω παρακολουθήσει τα τεκτενόμενα εκεί) και τώρα προχωρά σε μια ακόμη κίνηση που σαν γεγονός είναι σίγουρα πολύ βοηθητικό για τα ζώα και πιο συγκεκριμένα για τις μουστακοφόρες θεές με τα μαξιλαράκια στις πατουσες! 

Τι έκαναν αυτή τη φορά; Έφτιαξαν και τοποθέτησαν τέσσερα γατοσπιτάκια για τη στέγαση των αδέσποτων γατών, αλλά και κάποιες ταϊστρες και ποτίστρες. Ναι, δεν λύθηκε το θέμα των αδέσποτων γατών, ωστόσο θα δωθεί καταφύγιο σε κάμποσα αδέσποτα γατάκια, για τον χειμώνα που έρχεται – θεωρητικά θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο  μέχρι .. 32 γάτες-φίλοι! 

Και δεν είναι μόνο ο δήμος Αγίου Δημητρίου που πρόεβη σε τέτοιες κινήσεις. Μάλιστα το “παράδειγμα” έδωσε ο δήμος Αλίμου με παρόμοιες κινήσεις και ακολούθησε και ο γειτονικός δήμος του Αγίου Δημητρίου. Που εκτός των άλλων προσφέρουν και 800 κιλά ξηράς τροφής – που όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι είναι εξαιρετικής ποιότητας –  για αδέσποτα ζωάκια του δήμου κάθε μήνα. 

Παρενθεση Τσίτσου: 

Κάπου εδώ, χτυπάει πάλι ευαίσθητη φλέβα: Έχουμε πει τόσα για το πόσο ακατάλληλη είναι η ξηρά τροφή και αν αποφασίσουμε να δίνουμε τέτοια σε αδέσποτες γάτες, κάτι που αυξάνει πολύ τον κίνδυνο θανατηφόρων ουρολιθιάσεων – βρες τα πάντα για τις ουρολιθιάσεις εδώ – πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα αδεσποτο γατάκι το πιο πιθανό είναι, αν του συμβεί κάτι τέτοιο να εξαφανιστεί, να πάει κάπου περιμένοντας να πεθάνει!

Γι’ αυτό αν μη τι άλλο, αν φροντίζουμε αδέσποτες γάτες και επειδή η δυσκολία του εγχειρήματος είναι τεράστια, οπότε και καταφεύγουμε συχνά στην ξηρά τροφή, θέλω να τονίσω ότι τουλάχιστον είναι σημαντικό να έχει τέτοια σύσταση που να διασφαλίζει (όσο γίνεται) την υγεία του ουροποιητικό – φώσφορος από 0.8% και κάτω, αναλογία ασβεστίου/φωσφόρου 1.2 προς 1 ή περισσότερο, μαγνήσιο κάτω από 0.1% και παρουσία μεθειονίνης που οξινίζει τα ούρα και εμποδίζει τη δημιουργία ουρόλιθων! 

Βρείτε μια εξαιρετική τροφή με αυτά τα χαρακτηριστικά και πολύ οικονομική τιμή, στα 3.3 ευρώ/ κιλό, ακριβώς  εδώ – αν και εδώ που τα λέμε, θα είναι αρκετά δύσκολο μάλλον για τον Δήμο να αγοράσει 800 κιλά από μια τροφή που κοστίζει τόσο – ωστόσο ελπίζω οι αρμόδιοι του Δήμου να λάβουν υπόψιν τούτη την παρατήρηση.

Τέλος, πριν προχωρήσουμε στην ανακοίνωση του δήμου επί του θέματος, αξίζει να σημειωθεί ότι  o Δήμος Αγίου Δημητρίου τρέχει και πρόγραμμα στειρώσεων και υιοθεσιών.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγίου Δημητρίου

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ταΐστρών και ποτιστρών για τη σίτιση των αδέσποτων γατών σε διάφορα σημεία της πόλης, από το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου! Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν και τα πρώτα τέσσερα πανέμορφα σπιτάκια για τις γατούλες σε γειτονιές της πόλης, ενώ αναμένεται να μπουν περισσότερα και σε άλλα σημεία. Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό του αντιδημάρχου Γιάννη Παναγόπουλου, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα αδέσποτων και δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, πάντα σε αγαστή συνεργασία και προγραμματισμό με τους εθελοντές και τις εθελόντριες που ακούραστα φροντίζουν τα ζώα της πόλης.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος μας κάθε μήνα διανέμει 800 κιλά ξηράς τροφής – εξαιρετικής ποιότητας – στους εθελοντές για τη σίτιση των γατών που προσέχουν. Σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων που εδώ και δέκα χρόνια υλοποιεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, είναι ξεκάθαρο πως το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτή τη διοίκηση. Η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων μέσω των στειρώσεων, καθώς επίσης και μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσιών που στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος.

Μάλιστα, σε λίγο καιρό θα είναι στον «αέρα» η καινούργια δημοτική ηλεκτρονική πλατφόρμα αστικής πανίδας, που θα βοηθά την οργάνωση των υιοθεσιών ζώων συντροφιάς από την πόλη μας. 

Δηλώσεις έκανε και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κυρία  Μαρία Ανδρούτσου, που ήταν παρούσα στην τοποθέτηση μιας ταίστρας ποτίστρας και μιας διόροφης γατοπολυκατοικίας και η οποία δήλωσε «Η προτεραιότητά μας είναι να στηρίζουμε το έργο των εθελοντών με όποιο τρόπο μπορούμε και να συνεχίσουμε να φροντίζουμε για τα αδέσποτα της πόλης πρωτίστως μέσω των στειρώσεων για τον έλεγχο του πληθυσμού τους, αλλά και μέσω των υιοθεσιών».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του δήμου αναφέρεται και το εξής: “Γιατί ο Άγιος Δημήτριος οφείλει και πρέπει να ανήκει και στα ζώα που διαβιούν σε αυτόν και είναι υποχρέωση όλων μας η ευζωία τους. Το πρόγραμμα στειρώσεων, περιθάλψεων και περισυλλογής έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2024. Για θέματα αστικής πανίδας, μπορείτε να καλείτε στα 210 9855161 και 210 9889945

Αγαπημένοι τσιτσόφιλοι, ξέρω ότι πλησιάζουν εκλογές και γνωρίζω ότι υπάρχει καχυποψία στον αέρα, αλλά λέω ότι σίγουρα με αυτές τις κινήσεις κάποιες γάτες θα περάσουν έναν πιο υποφερτό χειμώνα, από ότι αν δεν γινόταν αυτές! Εσείς πως το βλέπετε όλο αυτό;;;

2 Απαντήσεις

  1. Είναι πολύ όμορφα αυτά τα σπιτάκια απλά και λειτουργικά. Όμως ο Αγ. Δημήτριος είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος με πολλά αδεσποτάκια . Δεν φτάνουν λοιπόν 3-4 σπιτάκια αλλά 33, 43 103 ίσως….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *