Μπαλού η ειρηνήστρια

Παιδια, εδώ έχουμε να κάνουμε με την Μαχταμα Γκάντι των γατών! Εβρέθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020, λίγο μετά την Ραία, περίπου 6 7 εβδομάδων, σε χωράφι δίπλα στην γατοαυλή, να νιαουρίζει ασύστολα. Μάνα δεν είχε να τη φροντίζει και η δικη μου μάνα (Α ΡΕ ΜΑΝΑ) αφού δεν κατάφερε να την πιάσει για να την φέρει στην αποικία να την ημερεύσει έβαλε τα μεγάλα μέσα (λέγε με και “γατοπαγίδα”) και μετά από 2 μέρες την έπιασε.

Ονομάστηκε Μπαλού, από το χονδρο-μπαλού! Συχνά οι γονείς τη λένε (μπα)μπαλού – δείτε και άλλες ιδέες για ονόματα για γάτες.

Η μάνα νόμιζε ότι πρόκειται για ένα γατούλι-αγρίμι, αλλά όταν ο πατέρας την πήρε αγκαλιά διαπίστωσε ότι κάθε άλλο από άγρια και επιφυλακτική είναι. Έγινε διόσκουρος της Ραίας (της ω-ραίας, μοι-ραίας), με τη μόνη διαφορά ότι η Ραία είχε το μαμούνι της εξερεύνησης μέσα της.. ήδη από τον πρώτο μήνα η Ραία ανέβαινε στον πάνω όροφο και η Μπαλού πιστή στην γατοαυλή της φώναζε να γυρίσει πίσω. 

Πράγματι, ακόμη και τώρα η Μπαλού δεν έχει πάει ποτέ μπροστά, δεν έχει φτάσει ποτέ στο δρόμο-σκοτώστρα και θαρρώ ότι είναι ο ιδανικός δάσκαλος για τις νεοφερμένες ώστε να μαθαίνουν να μην πλησιάζουν στο δρόμο-σκοτώστρα – βέβαια πάντα υπάρχουν και οι κακές παρέες (Μικρουτσέλος, Μύκης Αδόλφος) που μπορεί να παρασύρουν μια γάτα που κάνει παρέα με την Μπαλού στο δρόμο-σκοτώστρα.. για να φτάσουμε 4 μήνες αργότερα στον άδικο θάνατο της Ραίας, φυσικά στο δρόμο-σκοτώστρα, που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο σωστά κάνει η Μπαλού και δεν έχει πατήσει ποτέ εκεί!

Η Μπαλού έχασε το άλτερ ίγκο της όμως γρήγορα άρχισε να κοινωνικοποιείται με όλες τις γάτες της αυλής. Κάνει παρέα και χάδια με όλες, αλλά έχει μια κολλήτη.. κάπως παράξενη σχέση με τον Ασπρομαυρέ (τον FIV γάτο που ενίοτε την καβαλάει). Είναι πολύ φίλη με τον Κινέζο και τον Σκλαβενίτη

Όποια μικρή γάτα έρχεται στην αποικία μόλις βγει από το δωμάτιο υποδοχής γνωρίζει πρώτα από όλα την Μπαλού για να κάνει τα πρώτα της βήματα. Η Μπαλού την ξεναγεί στους χώρους της αποικίας, της μαθαίνει τα ασφαλή μέρη, κάνει μαζί της τα πρώτα σκαρφαλώματα στις τσικουδιές στο απέναντι χωράφι κοκ. Όλη η γατοαυλή χρωστάει ευγνωμοσύνη στην Μπαλού για την διατήρηση ενός γενικά καλού κλίματος!

BONUS FACTS

  1. Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα πλούσια μαγουλάκια της που θες να τα δαγκώσεις
  2. Η γούνα της είναι πάντα στιλπνή και καθαρή!
  3. Η Μπαλού υποδέχεται τους φίλους της με ένα πολύ γλυκούλι βερμπαλισμό, ενα ‘πρρρρρρρ’!
  4. Ακόμη και τώρα 9 μήνες από τότε που ήρθε στην γατοαυλή δεν έχει βγει ποτέ στο δρόμο-σκοτώστρα
  5. Είναι μεγάλη αγκαλίτσας, την έχουμε δει να κοιμάται αγκαλιά με την Ραία, τον Σκλαβενίτη, τον Κινέζο και τον Ασπρομαυρέ!
  6. H Μπαλού μέχρι και μια αρκετά μεγάλη ηλικία έκανε ενα τελετουργικό πριν φάει τους κόκκους τροφής που έβρισκε κάτω: έκανε ένα χορό που θύμιζε λάτιν! Δείτε τον στον παρακάτω βίντεο:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ