ΚΡΙΤΙΚΗ: Purina Pro Plan Sterilized Adult Γαλοπούλα για γάτες

Παιδια, έφτασε η ώρα για να βάλω στο μικροσκόπιο μια γατότροφή από τις πιο δημοφιλείς που κυκλοφορούν  στο ελληνικό εμπόριο. Ναι ναι, σήμερα θα αξιολογήσουμε όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορούμε την ξηρά τροφή Purina Pro Plan Sterilized Adult Γαλοπούλα για γάτες! Η τροφή έχει δυνατά και αδύναμα σημεία αλλά θα προσπαθήσουμε να την δούμε όσο πιο σφαιρικά γίνεται! 

Πώς; Μα αξιολογώντας τρεις βασικούς παράγοντες, συνδυαστικά, μεταξύ τους! Την σύνθεσή της, τα συστατικά και την τιμής της! Η ταυτόχρονη αξιολόγηση αυτών των παραγόντων δίνει τη δυνατότητα μιας  κάπως ασφαλούς κριτικής! Διαβάστε τις παρακάτω παραγράφους και θα καταλάβετε! 

Purina Pro Plan Sterilized Adult Γαλοπούλα για γάτες - Η κριτική

Σύνθεση

Η ετικέτα της Purina Pro Plan στο διαδίκτυο δυστυχώς δεν είναι πολύ αναλυτική και αφήνει κάποια κενά, για τα οποία έχω επικοινωνήσει με mail με την εταιρεία και αναμένω απαντήσεις! Ας δούμε όμως τα στοιχεία που μας επιτρέπει να εξάγουμε η ετικέτα της. Το πρώτο της συστατικό είναι το κρέας γαλοπούλας (με τον όρο “κρέας” εννοούμε μυικό ιστό – που είναι και πολύ εύπεπτος) και αυτό είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσει μια ξηρά τροφή (ένα ζωικό συστατικό με μεγάλη πεπτικότητα).. η αφυδατωμένη πρωτεϊνη πουλερικών προσθέτει στην ζωική πρωτεϊνη του τελικού προϊόντος ( η ζωική πρωτείνη είναι υψηλής βιολογικής αξίας για τη γάτα διότι περιέχει αμινοξέα βασικά, που δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνη της η γάτα), ενώ το τρίτο συστατικό (και πρώτο φυτικό), το ρύζι, έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Κατά τα άλλα η τροφή είναι γεμάτη φυτικά συστατικά όπως αλευρο γλουτένης καλαμποκιού, καλαμπόκι, ίνες σιταριού, άλευρο γλουτένης σίτου. Τα άλευρα γλουτενης (η γλουτένη είναι πρωτεϊνη) εξηγούν ως ένα βαθμό και την αυξημένη ποσότητα πρωτεϊνης του προϊόντος.

Συστατικά

Για να έχουμε μια πιο αξιόπιστη εικόνα της Purina Pro Plan πρέπει να ελέγξουμε και τα συστατικά της. Η τροφή περιέχει μπόλικη πρωτεΪνη (41%) αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο απο αυτό το ποσοστό είναι ζωικό ενώ η ποσότητα του υδατάνθρακα είναι μετρημένη, στο 26%, πολύ χαμηλά μάλιστα για μια οχι grain free τροφή! Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω στοιχεία για την ποσότητα φωσφόρου και της ταυρίνης, καθώς και για την αναλογία φωσφόρο ασβεστίου που είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργια του ουροποιητικού!

Έτσι δεν μπορώ να αξιολογήσω για την ώρα με ένα σφαιρικό τρόπο την συγκεκριμένη τροφή!

Τιμή

Η τιμή της Purina Pro Plan Sterilized Adult Γαλοπούλα για γάτες είναι ανταγωνιστική, στα 7.1 ευρώ/κιλό, κυρίως γιατί περιέχει μετρημένο υδατάνθρακα

Αν τώρα θέλετε να αγοράσετε την Purina Pro Plan Sterilized Adult Γαλοπούλα για γάτες  μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και τις 120 Τσιτσόγατες, χωρίς να επιβαρυνείτε έξτρα εσείς.

Η πρόταση του Τσίτσου

Όπως καταλαβαίνετε τηρώ στάση αναμονής για να συμπληρώσω και τα κενά του παζλ όσον αφορά την Purina Pro Plan Sterilized Adult Γαλοπούλα! 

Ποια είναι η αντιπρότασή μου ως τότε; Θα έλεγα να εξετάσετε την Carnilove Adult Sterilized που υπερτερεί στα εξής:

  • Έχει 38% πρωτεϊνη που όμως είναι κατά βάση ζωικη, και υψηλής βιολογικής αξίας
  • Έχει εξαιρετικά υλικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ενώ απουσιάζουν τα σιτηρά ενώ η Purina Pro Plan έχει και σιτηρά και ρύζι που έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
  • Έχει 2400 mg/kg ταυρίνη που είναι από τις μεγαλύτερες τιμές που έχω βρει σε ξηρές τροφές!

Αν θέλετε να αποκτήσετε την Carnilove κάντε κλικ ΕΔΩ!

4 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα! Μήπως έχετε κάποια γνώμη και για την «Prochoice Pro 33 Sterilised Ξηρά Τροφή για Ενήλικες Στειρωμένες Γάτες με Σολομό»; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  2. καλησπέρα tsitos,εγώ στα γατιά μου δίνω pro plan sterilised γαλοπούλα,θα ήθελα όμως να την αλλάξω, τι προτείνεις?έχω 7 γατιά και τα 10 κιλά φεύγουν πολύ γρήγορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *