ΚΡΙΤΙΚΗ: Purina Cat Chow Sterilised

Μια από τις πιο συνηθισμένες τροφές που επιλέγετε όσοι έχετε να σιτίσετε μεγάλο αριθμό γατών (συνήθως αδέσποτων) είναι σίιιιγουρα η Purina Cat Chow Sterilised! Όμως είναι μια καλή τροφή αυτή; Να πω αρχικά ότι η  Purina Cat Chow Sterilised βγαίνει σε δύο γεύσεις, κοτόπουλο και γαλοπούλα, που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά μεταξύ τους, οπότε εδώ θα αξιολογήσω ταυτόχρονα και τις δύο. Πως; Βασιζόμενος στους 3 γνωστούς παράγοντες που λαμβάνω υπόψιν για την αξιολόγηση τροφών: το τρίπτυχο: σύσταση, χημική ανάλυση και τιμή! Για να δούμε τι ψάρια πιάνει η Purina Cat Chow Sterilised!

Purina Cat Chow Sterilised - Η κριτική

Σύσταση

Δυστυχώς σε μια ακόμη ξηρά τροφή για γάτες (που είναι αποκλειστικά σαρκοφάγα πλάσματα) το πρώτο συστατικό είναι.. φυτικό! Και στις 2 εκδοχές της η Purina Cat Chow Sterilised έχει πρώτο συστατικό .. δημητριακά (που δεν διευκρινίζει ποια είναι) και 39% από αυτά είναι ολικής άλεσης! Οι ασάφειες συνεχίζονται μια και το επόμενο συστατικό, το πρώτο ζωικό είναι κρέας και ζωικά παράγωγα (κάτι που δικαιολογεί να υπάρχουν μεσα στην τροφή.. σχεδόν τα πάντα) ενώ ως θετικό μπορώ να αξιολογήσω την παρουσία αποξηραμένου καρότου, σικορέ, σπανακιού και μαϊντανού!

Χημική Ανάλυση

Αν έχει ενα σημαντικό θετικό τουτη η τροφή είναι το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνης – 35% -, όμως μεγάλο ποσοστό από αυτήν είναι φυτική (που δεν έχει τοση βιολογική αξία για τη γάτα). Αυτό φυσικά ρίχνει το ποσοστό του δύσπεπτου υδατάνθρακα στο 35%.  Δυστυχως καπου εκει ξεκινουν τα αρνητικα. Δεν αναφερεται το ποσοστό φωσφόρου/ασβεστίου/μαγνησίου και δεν μπορώ να αξιολογήσω το πόσο ασφαλής είναι αυτή η τροφή σε σχέση με το ουροποιητικό της γάτας ενώ δεν αναφέρεται ούτε το ποσό της ταυρίνης που έχει. Τέλος δεν έχει μεθειονίνη (οξινίζει τα ούρα και εμποδίζει την δημιουργία ουρόλιθων στρουβίτη), ή καρνιτίνη (βοηθα στον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων), συστατικά πολύ χρήσιμα σε sterilised Ξηρές τροφές! ΟΧΙ ΚΑΛΟ!

Τιμή

Η τιμή της Purina Cat Chow Sterilised είναι στα 3.55 ευρώ/κιλό που φυσικά δεν είναι μια ψηλή τιμή, αλλά σε κάθε περίπτωση η τιμή της δεν δικαιολογεί την ασάφεια στην ετικέτα, το ότι το πρώτο συστατικό είναι φυτικό και την απουσία σημαντικών στοιχείων όπως η μεθειονίνη και η καρνιτίνη!

Αν ωστόσο θέλετε μπορείτε να την αγοράσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσιτσόγατες χωρίς να επιβαρυνθείτε εσείς έξτρα!

Η πρόταση του Τσίτσου

H τροφή εκείνη που είναι στην ίδια κατηγορία με την Purina Cat Chow Sterilised και θεωρώ ότι υπερέχει ξεκάθαρα από αυτήν είναι η εξαιρετική  Happy Cat Minkas Urinary Care. Γιατί σας προτείνω αυτή έναντι της Brekkies;

  • Έχει πρώτο συστατικό ζωικό
  • Το ποσοστό φωσφόρου/μαγνησίου/ασβεστίου είναι εξαιρετικό για την ασφάλεια του ουροποιητικού – ενώ η Purina Cat Chow Sterilised δεν δίνει κανένα στοιχείο γι’ αυτά!
  • Έχει ξεκάθαρη ετικέτα!
  • Είναι κατά τι πιο οικονομική
  • Έχει μεθειονίνη/καρνιτίνη


Θέλετε να τσιμπήσετε την Happy Cat Minkas Urinary Care; Τότε κάντε κλικ ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *