Όταν η γάτα δεν τρώει

ΚΡΙΤΙΚΗ: Josera Josicat Classic Sterilized για γάτες

Συνεχίζοντας το ταξίδι μου στις διάφορες ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες (που είναι και οι πιο δημοφιλείς μια και αν μια γάτα τρέφεται με ξηρά τροφη, είναι αρκετά πιθανό να παρουσιάσει προβληματα στο ουροποιητικό της αν δεν επιλέξει μια τροφή για στειρωμένες – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χρηση τροφης για στειρωμενες γατες ειναι σίγουρο οτι θα την γλιτωσει) θα βάλω στο μικροσκόπιο μια άλλη δημοφιλή τροφή την Josera Josicat Classic Sterilized, μια ξηρά τροφή βασισμένη στο κοτόπουλο!

Όπως πάντα θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αποστασιοποιημένος γίνεται εξετάζοντας την σύσταση, την χημική ανάλυση και την τιμή της τροφή! Διαβάστε την κριτική μου:

Josera Josicat Classic Sterilized για γάτες - Η κριτική

Σύσταση

Παιδια, εδώ τα άσχημα νέα ξεκινούν από την αρχή. Ως γνωστό η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο και το να της προσφέρουμε μια τροφή που το πρώτο της συστατικό θα είναι.. δημητριακά δεν βγάζει κανένα μα κανένα νόημα! Αλλά και η συνέχεια δεν είναι πολύ ενθαρρυντική αν σκεφτούμε ότι το δεύτερο συστατικό είναι “Κρέας και ζωικά υποπροϊόντα”, ένας χαρακτηρισμός τελείως ασαφής που δικαιολογεί να υπάρχουν σχεδόν τα πάντα μέσα σε αυτή την τροφή. Μοναδικό σαφές στοιχείο σε αυτή την περιγραφή είναι το 4% αποξηραμένος σολωμός. Η ετικέτα συνεχίζεται με φυτικά υποπροϊόντα, υποπροϊόντα ψαριών και δεν είναι διόλου ελκυστική.

Χημική Ανάλυση

Δυστυχώς ούτε η χημική της ανάλυση φαίνεται ικανοποιητική μια και η τροφή έχει περιπου 35% υδατάνθρακα που είναι στα ανώτερα επίπεδα που συναντάμε στις συμβατικές τροφές. Θυμίζουμε ότι ο υδατάνθρακας είναι δύσπεπτος στη γάτα και μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Τέλος δεν κατάφερα να βρω την ποσότητα της ταυρίνης που υπάρχει στην τροφή αυτή και είναι σημαντικό στοιχείο  – μια και η ταυρίνη είναι απαραίτητη για την υγεια  και ανάπτυξη της γάτας.

Τιμή

Η τιμή της Josera Josicat Sterilized είναι στα 4.1 ευρώ/κιλό που είναι μια σχετικά ανταγωνιστική τιμή που όμως δεν ανταποκρίνεται στη σύστασή της και στο γεγονός ότι το πρώτο της συστατικό είναι δημητριακά.

Αν θέλετε μπορείτε να την αγοράσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσιτσόγατες χωρίς να επιβαρυνθείτε εσείς έξτρα!

Η πρόταση του Τσίτσου

Εδώ είμαστε στην κατηγορία των συμβατικών, οικονομικών ξηρών τροφών και σίγουρα θα ήθελα να σας προτείνω κάτι διαφορετικό: την Happy Cat Minkas Urinary Care. Γιατί σας προτείνω αυτή;

  • Κοστίζει 70 λεπτά πιο φτηνά στο κιλό. 
  • Έχει πρώτο συστατικό ζωικό και όχι φυτικό
  • Έχει αρκετα λιγότερο φωσφορο (0.8%) έναντι 1.1% κάτι που εξασφαλίζει την υγεία του ουροποιητικού!

Αν θέλετε να αποκτήσετε την Happy Cat Minkas Urinary Care κάντε κλικ ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *