Γιατί οι γάτες παίζουν με το χαρτί υγείας;

Γιατί οι γάτες παίζουν με το χαρτί υγείας;

Έχετε χρειαστεί σίγουρα όλοι κάποια στιγμή να μπείτε στην τουαλέτα πολύ βιαστικά… Πώς θ’ αντιδράσετε μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το χαρτί τουαλέτας σας έχει ξετυλιχθεί σε ένα τεράστιο σωρό, έχει τεμαχιστεί σε μικρά κομματάκια και έχει μασηθεί από τη γάτα σας;;; ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ, μαζι θα το περασουμε και αυτο!!

Γιατί οι γάτες λατρεύουν να μπλέκονται με το χαρτί υγείας;

Οι γάτες είναι κυνηγοί εκ φύσεως, επομένως δυσκολεύονται να αντισταθούν σε κάτι που φτερουγίζει στον αέρα, όπως το τέλος του ρολού χαρτιού υγείας! Κατανοητό; . Η επίθεση της οδηγεί φυσικά στο ξετύλιγμά του, το οποίο δημιουργεί όλο και περισσότερη διασκέδαση για τη γατούλα σας! Ειναι μια αλυσιδωτή αντίδραση για την οποια δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

Άλλες απαντήσεις στο γιατί ξετρελαίνεται μ’ αυτή τη διαδικασία η γάτα σας, είναι επειδή ίσως δεν έχει αρκετές άλλες ευκαιρίες να ασκήσει τα κυνηγητικά της ένστικτα, είτε επειδή βαριέται, ενώ εσείς κάνετε άλλα πράγματα τη μέρα ή κοιμάστε τη νύχτα ή απλά επειδή κατάλαβε ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό.

Τώρα αν η γάτα σας βαριέται υπάρχουν ΠΟΛΛΑ που μπορείτε να κάνετε όπως:

 • Προσφέρετέ της πολλές χαρτόκουτες
 • Προσφέρετέ της πολλές σακούλες (με κομμένα τα “χερούλια”)
 • Κάντε αυτοσχέδια τουνελ με χαρτόνι που το κάνετε τουνελ με βοήθεια συρραπτικών! Αν τώρα θέλετε πιο εφετζίδικα τούνελ υπάρχουν και έτοιμοι όπως αυτός
 • Δωστε της προσβαση στον εξωτερικό χώρο, με περιφραγμένη αυλή, μπαλκόνι περιφραγμένο με δίκτυ (βρείτε ένα τέτοιο δίκτυ εδώ) ή μάθετε της να πηγαίνετε βόλτα μαζί – βρειτε πως εδώ!
 • Φέρτε μια δευτερη γατα στο σπιτι – τα πλεονεκτήματα τα εχω συγκεντρωσει εδώ!
 • Δωστε προσβαση σε ψηλά σημεία – τέλεια είναι τα φοβερά κρεβατάκια παραθύρου όπως αυτό
 • Φτιάξτε αυτοσχέδια ονυχοδρόμια – βρείτε πως εδώ!
Περισσότερες ιδέες για οταν η γάτα σας βαριέται εδώ!

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το χαρτί υγείας μακριά από τη γάτα σας;

Δεν είναι διόλου εύκολο και φυσικά συμφέρον, να ξοδεύετε χρήματα για επιπλέον χαρτί υγείας απ’ όσα ήταν κανονισμένα στον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό σας ή να ξοδεύετε από τον πολύτιμο χρόνο σας, καθαρίζοντας μικροσκοπικά κομμάτια τεμαχισμένου χαρτιού υγείας από παντού!
Γάτα παίζει με χαρτί υγείας
Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;
 • Κρατήστε την πόρτα του μπάνιου κλειστή , ώστε η γάτα σας να μην έχει την ευκαιρία να φτάσει στο χαρτί τουαλέτας.
 • Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό γάτας στο ρολό χαρτιού υγείας για να το προστατέψετε από τη γάτα σας.
 • Δώστε στη γάτα σας πολύ διαδραστικό χρόνο παιχνιδιού , ώστε να μπορεί να ασκήσει τα κυνηγητικά της ένστικτα, με τρόπο που να μην προκαλεί χάος στο σπίτι ή σπατάλη χαρτιού υγείας. Τα παιχνίδια με ραβδί προσφέρουν τέλεια διασκέδαση για τις γάτες που ενεργούν σαν αρπακτικά και να βγάζουν σωματική και συναισθηματική ενέργεια.
 • Δώστε τους παζλ φαγητού όπως αυτό ή αυτόματα παιχνίδια μίμησης, όταν δεν είστε κοντά, για να κρατήσετε τη γάτα σας απασχολημένη και την προσοχή της μακριά από το δελεαστικό ρολό χαρτιού υγείας.  Επίσης ενα εξαιρετικό διαδραστικό παιχνίδι που τρέλανε τον Κινέζο στην περιοδο αποθεραπείας του ήταν αυτό!
 • Κρύψτε την καθημερινή κροκέτα της γάτας σας μέσα στο σπίτι. Η διάσπαση της ημερήσιας δόσης κροκέτας της γάτας σας και η απόκρυψή της σε διάφορες περιοχές του σπιτιού, επιτρέπει στη γάτα να «κυνηγάει», να είναι απασχολημένη και να ασκείται.
Ακόμα κι αν δεν σας ενοχλούν πολύ τα τρελά παιχνίδια που κάνει η γάτα σας με το χαρτί υγείας, ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τις περιορίσετε. Εάν η γάτα σας καταπίνει πραγματικά μεγάλες ποσότητες χαρτιού υγείας, κάτι που δεν είναι σύνηθες, αλλά είναι δυνατό, θα μπορούσε να της προκαλέσει πρόβλημα υγείας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *