Γατα Κορωνοϊός

ΈΡΕΥΝΑ: Γάτα & Κορωνοϊός – Ποιοι είναι οι ήρωες της Καραντίνας

Εχμ, κακά τα ψέμματα, οι αριθμοί δείχνουν ότι μια πιθανότητα τοπικής ή γενικότερης καραντίνας είναι αρκετά σημαντική στην παρούσα φάση (Ημερομηνία συγγραφής αρθρου: 05 Αυγούστου). Μισό λεπτό, μην αγχώνεστε, μην ανησυχείτε, μην έρχεστε σε απόγνωση, διότι έχετε εμάς. Όλοι εσείς που έχετε το προνόμιο να νταραβεριζόσαστε (μα τι γλώσσα ειν’ αυτή ρε Τσίτσο) με εμάς τις γάτες, έχετε κάνει την τύχη σας. Διότι εμείς είμαστε οι πραγματικοί ήρωες της καραντίνας. Και θα εξηγηθώ…

Έρευνα της Royal Canin (την γνωρίζετε όλοι σας, όχι;) σε 2000 Αμερικάνους ιδιοκτήτες γατών (το σωστό θα ήταν “2000 Αμερικάνες γάτες ιδιοκτήτες ανθρώπων” – αλλά τέλοσπάντων) σχετικά με τις σχέσεις τους με τα ψιψίνια τους κατά τη διάρκεια της πανδημικής καραντίνας (COVID-19) έδειξε ότι στην εξίσωση “γάτα κορωνοϊός” νικήτρια βγαίνει η γάτα. 

Τα πορίσματα της έρευνας "Γάτα Κορωνοϊός Καραντίνα"

Πιο συγκεκριμένα περισσότεροι από τους μισούς (57%) που συμμετείχαν στην έρευνα αισθάνθηκαν λιγότερο μόνοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας εξαιτίας της παρουσίας της γατούλας τους, ενώ σχεδόν το 49% δήλωσε ότι τα κατοικίδια ζώα τους βοήθησαν να μειώσουν το άγχος που τους φλερτάρισε όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Οι ιδιοκτήτες γατών επίσης κατά διάρκεια της καραντίνας ήρθαν περισσότερο κοντά στα κατοικίδια τους, με το 64% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι ανακάλυψαν πρόσφατα ένα νέο μέρος που το κατοικίδιο ζώο τους αρέσει να εξερευνά. 

Επίσης πάνω από το 54% βρήκε ένα νέο αγαπημένο φαγητό για τον γούνινο φίλο τους και το 34% βρήκε ένα νέο αγαπημένο παιχνίδι για το γατί του. Εμείς δηλαδή, με τον πατέρα δεν σταματήσαμε να παίζουμε κρυφτό, όπως μπορείτε να δείτε στην πάνω φώτο, ή ξύλο! Ανακαλύψαμε και το παιχνίδι με το καλαμάκι και πολλά άλλα! Επιτέλους δηλαδή, μας δίνετε την πρέπουσα σημασία.. δηλαδή έπρεπε να κλειστούμε στα σπίτια μας για να γίνει αυτό; Έξαλλη με κάνετε, έξαλλη σας λέω!!

Και δεν σταματάνε τα ενδιαφέροντα ευρήματα εδώ σχετικά με το τρίπτυχο “Γάτα-Κορωνοϊός -Καραντίνα”… Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι χιούμανς έμεναν πολύ περισσότερες ώρες σπίτια τους, παρέα με τις ψιψίνες τους, το 76% αυτών δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν πολύ περισσότερο κοντά στα κατοικίδια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας COVID-19.

Για να δούμε τι άλλο βρήκε η έρευνα: O παρατεταμένος χρόνος παραμονής των χιούμανς στο σπίτι ενίσχυσε επίσης την υιοθέτηση επιπλέον κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των γατών. Η έρευνα της Royal Canin ανακάλυψε ότι το 61% των συμμετεχόντων είτε υιοθέτησαν κανονικά ένα κατοικίδιο είτε ανέλαβαν κάπως πιο ανεπίσημα τη φροντίδα μιας γατούλας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όλα αυτά επιβεβαίωνονται και στην πράξη από το γεγονός ότι πολλά καταφύγια ζώων για πρώτη φορά είδαν τα κλουβιά τους να αδειάζουν, μια και αυτός ο πρωτόγνωρος έρωτας για κατοικίδια έκανε πολλούς να πραγματοποιήσουν το βήμα της υιοθεσίας.

Φυσικά όλες αυτές οι έρευνες είναι περιττές.. θα μπορούσατε απλώς να ρωτούσατε εμένα, πως με φροντίζανε εκείνες τις μέρες οι γονείς, πόσες ώρες περνούσαν μαζί μου και πόσο ζωντάνεψα και εγω, πόσο παίζαμε, πόσο κινητική ήμανε!

4 Απαντήσεις

  1. Εδώ και 37 μήνες που είμαι άνεργη 😎, ζω την κάθε στιγμή μαζί τους. Μου μιλάνε όλα, γνωρίζω την φωνή του καθενός χωρίς να τον βλέπω! Όταν είμαι χάλια έρχονται πάνω μου και με τα χάδια τους και το γρρρ, ξεχνιέμαι. Είναι θεραπευτικά ζωάκια οι γατούλες μας, μακάρι να υιοθετουσαν όλοι να μην υπάρχει κανένα στους δρόμους και τα καταφύγια!!

    1. Κι εγώ από το 2010 άλλοτε εργάζομαι, άλλοτε όχι. Αυτό που με κρατάει είναι η φροντίδα των αδέσποτων. Οταν δεν δουλεύω με κρατάει σε καθημερινό πρόγραμμα. Οταν δουλεύω, όσο κουρασμένη κι αν είμαι, όσο κι αν βαριέμαι να βγαίνω νυχτιάτικα, η ώρα που περνάω μαζί τους είναι ίσως η καλύτερη ώρα της μέρας. Υπεύθυνος για την σχέση μου με τα αδέσποτα στάθηκε ο γατούλης που υιοθέτησα το 2011…

  2. Η πανδημία “φταίει” για την υιοθεσία από εμάς, όχι μίας, όχι δυο, αλλά τριών γατιών! Πολλαπλασιάστηκε η αγάπη στο σπίτι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *