Το τρένο με τις γάτες, ένα διαφορετικό τρένο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

Ετοιμαστείτε γιατί θα διακτινιστούμε: Προορισμός η Ιαπωνία, μια χώρα που μας έχει απασχολήσει πολλάκις λόγω της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει στην κουλτούρα αυτού του λαού η Γάτα! Καφέ αφιερωμένα στις μαύρες γάτες (άντε καλέ, έχουμε κι εμείς το Cat Cafe Athens για όλα τα χρώματα γάτας), νησιά με γάτες, οι γάτες στο δρόμο μπορούν να σου βρουν τη δική σου γάτα, αν την έχεις χάσει και άλλες πολλές ιστορίες που δείχνουν πόσο ξεχωριστή είναι η γάτα για τον Γιαπωνέζο. 

Τώρα εκτός από ταξίδι στο χώρο ας κάνουμε και ένα αντίστοιχο στο χρόνο! Ας πάμε πίσω στο 2017! Το πρώτο τρένο .. με γάτες είναι γεγονός. Προέκυψε από τη σύμπραξη μιας τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, της Kitten cafe sanctuary (καταφύγιο/καφέ με γάτες – το έχουμε ξαναδει και αλλού αυτό) και μιας εταιρείας τρένων, της Yoro Railway Co Ltd που είχε το αποτέλεσμα της δημιουργίας ενός τρένου διαφορετικού από όλα τα υπόλοιπα και μιας εμπειρίας πέρα για πέρα ξεχωριστής. 

Σε αυτό το τρένο, το τόσο διαφορετικό θα βρείτε 30 νεαρές γάτες καταφυγίου που θα ταξιδέψουν μαζί σας και θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο. Εδώ οι γάτες, σε αντίθεση με τo lounge περιβάλλον των συνηθισμένων cat cafe είναι πιο ζωηρές, πιο περίεργες, ενίοτε κοιτάζουν από τα παράθυρο το εναλλασόμενο τοπίο που ξεδιπλώνεται έξω από το τρένο. Καμία σχέση με τα χουζούρικα τεμπέλικα γατούλια που αράζουν στα αναπαυτικά κρεβάτια τους, στις καφετέριες με γάτες. 

Και δεν είναι μόνο οι γάτες που ζωντανεύουν από αυτή την εμπειρία. Οι ζωηρές γάτες ζωντανεύουν και τους χούμανς-ταξιδιώτες που τρελαίνονται απο τα καμώματά τους και σε αυτό το περιβάλλον, το τόσο ασφαλές, όλοι νιώθουν αρκετά άνετα και έρχονται όλο και πιο κοντά, επικίνδυνα πιο κοντά, επιδιδόμενοι σε γλυκερές αγκαλιές και άλλες τέτοιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ!

Αλλά ας είναι! Θα το ξεπεράσω όλο αυτό για να τονίσω τον ιερό σκοπό του εγχειρήματος που δεν είναι άλλος από το να διατυπωθεί το μήνυμα ότι υπάρχουν πάρα πολλές αδέσποτες γάτες που χρειάζονται να βρουν το παντοτινό τους σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή επίσης πάρα πολλές γάτες στέλνονται στο θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γάτες του νησιού Αοσίμα

Και εκτός από το μήνυμα υπάρχει και η πρακτική εξέλιξη, ότι και οι γάτες και οι άνθρωποι περνούν υπέροχα σε αυτά τα ταξίδια, ενώ δεν είναι σπάνια και η υιοθεσία γατών μέσα από αυτή την διαδικασία. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι κανείς άνθρωπος δεν κάνει τον κόπο να βγει από το τρένο, στα διαλείμματα του ταξιδιου, κανείς δεν αγοράζει σνακ, σχεδόν κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να κοιτάξει έξω από το παράθυρο! Και όλα αυτά γιατί σε αυτό το τρένο υπάρχουν .. οι γάτες. Και αυτό αρκεί. Αχ δείτε και το τέλειο βίδεο μέσα από το τρένο με τις γάτες:

Κλείνοντας να αναφέρω και μερικούς αριθμούς: Ο αριθμός των γατών σε καταφύγια στην Ιαπωνία έχει μειωθεί κατα 70% από 237246 το 2004 σε 72624 το 2016 ενώ οι γάτες που σφαγιάστηκαν ετησίως από 238929 το 2004 έχουν πέσει σε 45574 το 2016. Ο πληθυσμός των γατών της Ιαπωνίας είναι περίπου 9.8 εκατομμύρια. Ουφ δύσκολο πράμα αυτοί οι αριθμοί αλλά ας είναι! Ας αλλάξουμε κλίμα βλέποντας μερικές τέλειες φώτο από το περίφημο τρένο με τις γάτες:

ΥΓ: Αν κατάλαβα καλά το συγκεκριμένο πρότζεκτ έγινε μόνο μια φορά, στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης του κοινού για την υιοθεσία αδέσποτων γατών.

ΥΓ2: Οι φωτογραφίες βρέθηκαν στο reuters.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *