Ο Ευρασιατικός Λύγκας καταφθάνει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

Έχω καταλάβει πόσο μεγάλη γοητεία σας ασκεί ο Λύγκας, γιατί σε κάθε ποστ μου στα σόσιαλ που σχετίζεται με αυτόν η ανταπόκρισή σας είναι φοβερή, ενώ το ίδιο συνέβη και στην υποδοχή του φοβερού άρθρου-αφιερώματος του Στρατή Θεοφίλου σε αυτό το υπέροχο αιλουροειδές (κάντε κλικ στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω για να το διαβάσετε: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Λύγκας

Έτσι το νέο που σας μεταφέρω σήμερα πιστεύω θα σας χαροποιήσει – όσο βέβαια μπορεί να μας χαροποιεί η συζήτηση γύρω από ένα αιλουροειδές που έχει εξαφανιστεί από τα μέρη μας και που γενικά δεν διάγει μέρες ακμής και μπορούμε να  απολαύσουμε την μαγική του παρουσία μόνο σε καταφύγια!

Η κατάσταση έχει ως εξής! Πριν λίγες εβδομάδες 3 ευρασιατικοί Λύγκες (Lynx Lynx) (αλλά και 4 λύκοι) μεταφέρθηκαν από το πάρκο Naturland της Ανδόρρας στο περιβαλλοντικό κέντρο του Αρκτούρου διότι η λειτουργία του Naturland ως ζωολογικός κήπος έπαψε, οπότε τα ζώα αυτά έπρεπε να φιλοξενηθούν σε ένα φιλόξενο μέρος και ο Αρκτούρος ήταν πρόθυμος να προσφέρει την φιλοξενία του!

Οι 3 λύγκες έχουν και όνομα λέγονται Κάρμεν (11 ετών), Μισσι (2 ετών) και Ντοράι (10 ετών) και χρειάστηκε λίγο καιρό ώστε να προσαρμοστούν στο περιβάλλον του Αρκτούρου – και ακόμη δεν είμαι βέβαιος αν νιώθουν άνετα γιατί η μικρότερη, η Μίσσι πιο πολύ κρύβεται σε θάμνους ενώ ο Ντοράι είναι ο πιο θαρραλέος και τον ακολουθεί πιστά η Κάρμεν στις εξερευνήσεις του! Στην ρουτίνα τους οι 3 λύγκες επισκέπτονται συχνά την πισίνα τους για νεράκι! 

Στο παρακάτω βίδεο μπορείτε να δείτε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα σε δράση:

Αν καποιοι από εσάς θέλετε να υιοθετήσετε συμβολικά τα τρία πλάσματα στηρίζοντας έτσι και τον Αρκτούρο μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ εδώ

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι υπάρχει ένα υποείδος Ευρασιατικού Λύγκα που συναντούσαμε και στην Ελλάδα, ο βαλκανικός Λύγκας (Lynx Lynx balcanicus) o οποίος όμως έχει εξαφανιστεί για την ώρα απο τα ελληνικά εδάφη, ενώ όλα κι όλα υπάρχουν μόλις 50 ελεύθερα άτομα του υποείδους αυτού, με αποτέλεσμα να θεωρείται “κρισίμως κινδυνεύον”. Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες που πήρα από το σχετικό άρθρο στο site neaflorina.gr με αυτούς τους 3 υπέροχους λύγκες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *